Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2012,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 26. 6. 2012, 16.21

8 let

Baskera podpisal z Olimpijo, Bask na preizkušnji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija je dobila že četrto okrepitev za sezono 2012-13. Štiriletno pogodbo s klubom je namreč podpisal Rok Baskera, slovenski reprezentant do 19 let, ki je nazadnje igral za mlado ekipo Genoe.

Z zeleno-belimi je vadil od sobote in tudi odigral prvi polčas pripravljalne tekme s Šenčurjem.

Športni direktor Olimpije Mile Ačimović je pozdravil prihod novega igralca, pri katerem ga navdušuje tehnična dovršenost. "Zelo vesel sem, saj vem, da smo dobili zelo kakovostnega, nadarjenega mladega igralca. Poznam ga že od prej, po tehničnem znanju spada v sam vrh v slovenskem nogometu in kot tak je tudi pravi profil igralca za Olimpijo, saj vsi vedo, da težimo k tehnično dovršenemu nogometu. Zato se bo zlahka vklopil v naš način dela. Tudi naši navijači bodo lahko hitro spoznali, kako atraktivnega nogometaša smo pripeljali v klub," je dejal Aćimović.

Tudi najnovejši zmaj je izrazil zadovoljstvo ob sklenitvi sodelovanja. "Počutim se super. Vesel sem, da se je vse dobro in hitro razpletlo in prihajam v velik klub velike tradicije. V majici Olimpije bi rad pokazal čim več, napredoval in osvajal lovorike. Klub sem spremljal tudi med igranjem v Italiji in vem, da stalno napreduje in goji napadalen nogomet. Izkušnja v Italiji me je psihično in nogometno okrepila in je bila zame zgolj pozitivna. Rad bi se zahvalil tudi svojemu matičnemu klubu Simer Šampionu in gospodi Janiju Žilniku. Zdaj pa se že veselim novih izzivov v Ljubljani," sporoča 19-letni Baskera.

Baskera bo na dresu nosil število 29, navijači pa ga bodo lahko spoznali že na sredini tekmi s Crveno zvezdo, ki jo bo Olimpija prvič odigrala v novih dresih za sezono 2012/13.

Ob tem iz vrst Olimpije prihaja še ena vest, in sicer se je v ponedeljek treningom pod vodstvom Ermina Šiljaka priključil Inigo Sarasola. Gre za 25-letnega Baska, ki prihaja iz okolice San Sebastiana in se najbolje znajde na položaju levega bočnega branilca. Sarasola se je nogometno izobrazil v šoli Real Sociedada, igral za drugo ekipo tega španskega prvoligaša in šestkrat zaigral tudi v članskem moštvu. V zadnji sezoni je kot posojen igralec nastopal v španski tretji ligi.

Sarasola bo predvidoma v Ljubljani do konca tedna, nekaj minutaže pa bo deležen tudi na prijateljski tekmi s Crveno zvezdo.

Ne spreglejte