Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 11. 2019,
11.13

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

Natisni članek

Arsene Wenger Niko Kovač Bayern München Jose Mourinho Erik ten Hag Massimiliano Alajmo UEFA liga prvakov nemško prvenstvo Ralf Rangnick

Sreda, 6. 11. 2019, 11.13

1 leto

Kdo bo novi trener Bayerna?

Diši po mogočni vrnitvi Francoza

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33
Arsene Wenger | Arsene Wenger se spogleduje z novo službo. | Foto Reuters

Arsene Wenger se spogleduje z novo službo.

Foto: Reuters

Nemški prvak Bayern išče novega trenerja. Eden največjih evropskih klubov je v nedeljo prekinil sodelovanje z Nikom Kovačem, ki ga čaka bogata odpravnina, saj bo v žep pospravil kar devet milijonov evrov. Kdo bo njegov naslednik? Največji favorit je 70-letni Francoz Arsene Wenger, ki je javno razglasil, da bi rad sedel na vroči bavarski stolček.

Niko Kovać
Sportal Niko Kovač je že bivši trener Bayerna

Ko sta se v nedeljo razšli poti Bayerna in hrvaškega stratega Nika Kovača, se je v medijih pojavilo ogromno kandidatov za novega trenerja nemškega prvaka. Na naslovnicah se je znašla kopica priznanih strokovnjakov, med njimi tudi Arsene Wenger, Jose Mourinho, Massimiliano Allegri, Ralf Rangnick in Erik ten Hag. Prvi trije so trenutno brez delodajalca, četrti je v službi udeleženca lige MLS New York Red Bulls, peti, aktualni trener Ajaxa, pa je hitro sporočil, da iz te moke ne bo kruha in da med sezono ne namerava zapuščati nizozemskega prvaka.

Leto dni premora mu je dobro delo

Na Otoku sta Arsene Wenger in Jose Mourinho veljala za velika rivala. Francozu gre nemški jezik veliko bolje od rok. | Foto: Reuters Na Otoku sta Arsene Wenger in Jose Mourinho veljala za velika rivala. Francozu gre nemški jezik veliko bolje od rok. Foto: Reuters Seznam največjih kandidatov se je postopno krčil, ko pa je možnost sodelovanja z Bayernom po poročanju nemškega časnika Bild zavrnil še Rangnick, nekdanji trener Schalkeja in RB Leipzig, je v ospredje skočil 70-letni Francoz. Wenger je trenerska ikona Arsenala. Topničarje je vodil kar 22 let zapored in trikrat postal angleški prvak, lani pa se je po vedno večjih neuspehih, saj je z Londončani ostajal brez lovorik in lige prvakov, odločil za odhod.

Vzel si je čas za odmor, zdaj pa ga je ponovno zamikalo, da bi prevzel vodenje vrhunskega kluba. ''Seveda bi rad postal trener Bayerna. Delo trenerja predstavlja moje življenje. Pogrešam stvari, ki te spremljajo, ko si trener,'' je priznal v pogovoru za BeIN Sports, po katerem je postalo še bolj jasno, da ga vleče na vročo bavarsko klop.

Francoz je bil trener topničarjev kar 22 let. | Foto: Reuters Francoz je bil trener topničarjev kar 22 let. Foto: Reuters

Dodal je še, da je v letu dni premora, odkar je zapustil Arsenal, postal bolj umirjen in sproščen, kar bi mu lahko pomagalo pri novem izzivu. Njegova prednost pri izboru novega trenerja je tudi dobro poznavanje nemškega jezika. V tem pogledu sta Mourinho, nad katerim predsednik Bayerna Uli Höness ni posebej navdušen, in Allegri v veliko slabšem položaju.

Union Berlin - Hertha Berlin
Sportal Unionu zgodovinski berlinski derbi, Kamplovi leteli, polom Bayerna v Frankfurtu

Danes bo debitiral Flick

Hansi Flick na torkovem treningu Bayerna. | Foto: Reuters Hansi Flick na torkovem treningu Bayerna. Foto: Reuters Bayern spada med najboljše na celini. V tej sezoni brani v Nemčiji dvojno krono, zelo visoko pa cilja tudi v Evropi. Danes se bo v 4. krogu skupinskega dela lige prvakov doma pomeril z Olympiakosom, na trenerskem stolčku pa bo debitiral začasni strateg, 54-letni Nemec Hansi Flick.

Bayern si lahko že zagotovi napredovanje med 16 najboljših, s tem pa ponudi novemu trenerju, da se v prihodnjih tednih bolj posveti dogajanju v nemškem prvenstvu, kjer je Bayern po bolečem porazu proti Eintrachtu iz Frankfurta (1:5) padel na četrto mesto, za Borussio iz Mönchengladbacha pa zaostaja štiri točke.

Jan Oblak Bayer - Atletico
Sportal Iličić do prve točke, poraz Oblaka, Stojanovićevi zapravili veliko priložnost
Ajax
Sportal Ajax brutalno kaznovan, Srb ogorčen nad sodnikom
Ne spreglejte