Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
22.35

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Borussia Dortmund Bayern München Bundesliga

Sreda, 30. 9. 2020, 22.35

3 leta, 7 mesecev

Nemški superpokal

Bayern zmagovalec nemškega superpokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Bayern München | Bayern je slavil s 3:2 | Foto Reuters

Bayern je slavil s 3:2

Foto: Reuters

Nogometaši Bayerna so zmagovalci letošnje izvedbe nemškega superpokala. V današnjem obračunu v Münchnu so s 3:2 (2:1) premagali Borussio Dortmund. Za Bavarce je to v letu 2020 že peta lovorika po naslovu državnih in pokalnih prvakov in zmagah v ligi prvakov in evropskem superpokalu.

Za uvod v današnji prestižni obračun sta velika nemška tekmeca prejšnji teden doživela ligaški zaušnici, Dortmund je klonil proti Augsburgu, Bayern pa je proti Hoffenheinmu doživel prvi poraz po 23 zaporednih zmagah.

Tekma med prvakom in pokalnim zmagovalcem (ker je Bayern v prejšnji sezoni pospravil obe lovoriki, je Bourussia igrala kot drugouvrščena ekipa bundeslige) je sicer običajno na sporedu kot uvod pred novo sezono, a je tokrat zaradi koronakrize marsikaj drugače. Zaradi koronskih ukrepov na Bavarskem pa je tudi ta tekma potekala brez gledalcev.

Bavarci so povedli z zadetkom Corentina Tolissoja v 18. minuti, prednost je povečal Thomas Müller v 32. Že pred polčasom je Julian Brandt napovedal oster boj v nadaljevanju z zadetkom za 1:2, za porursko ekipo pa je potem mladi zvezdnik Erling Haaland izenačil v 55. minuti. Isti igralec bi lahko nekaj minut pozneje povedel svojo ekipo v vodstvo, a je Manuel Neuer njegov drugi poskus ubranil.

Zadnjo besedo so nato imeli domači, zmagoviti gol pa je po napaki gostujoče obrambe v 82. minuti dosegel Joshua Kimmich, potem ko je Marwin Hitz njegov prvi poskus ubranil, odbito žogo pa je Kimmich med padcem še spravil v mrežo.

Tekmo pa je zaznamoval tudi konec kariere: Bibiana Steinhaus, ki je od leta 2017 kot edina sodnica delila pravico na tekmah nemške bundeslige, se je z današnjim sojenjem, ko je prvič vodila tekmo superpokala, poslovila od sodniškega dela. Sama je pojasnila, da ima za takšno določitev osebne razloge, jo je pa pospešila koronska kriza.

Preberite še:

Andrej Kramarić
Sportal Senzacija v Nemčiji! Bayern ponižan kot že dolgo ne.
Bayern
Sportal Bayern po preobratu do superpokalne lovorike!
Ne spreglejte