Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 7. 2008,
12.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 16. 7. 2008, 12.50

8 let

Benko: Lahko bi zadel vsaj še enkrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Domžalski nogometaši so v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov na prvi tekmi v gosteh premagali luksemburški Dudelange. Edini zadetek je dosegel Jože Benko.

Jože Benko, strelec edinega zadetka: "Že pred tekmo smo vedeli, da ne gre za naivnega nasprotnika in da nam ne bo lahko. Prvi trening nam je to še dodatno potrdil, saj smo spoznali, da je igrišče zares kratko in ozko. To je šlo na roko njim, saj je nasprotniku na takem igrišču zelo težko vsiliti naš slog igre. Bili so zelo agresivni na sredini igrišča. Krizo smo prebrodili v drugem polčasu. Takoj v uvodu smo zadeli in mirno pripeljali tekmo do konca. Čeprav sem imel še dve lepi priložnosti, s katerih bi lahko vsaj še enkrat zadel, moramo biti na koncu zadovoljni tudi z minimalno zmago. Želeno smo namreč dosegli. Sem igralec, ki mu vsak doseženi gol pomeni enako. Ne gledam, kateri gol je bolj in kateri manj pomemben. Vesel sem, da sem ga zabil danes. Igra z glavo je moja boljša stran. Bil sem na pravem mestu in na našo srečo sem zadel ter odločil to srečanje. Upam, da bom v takem ritmu tudi nadaljeval."

Luka Elsner, kapetan: "V slogu velikih ekip smo dosegli gol s prekinitve in potem smo ugoden rezultat uspešno držali. Imeli smo še tri lepe priložnosti, ki bi jih lahko zaključili in dokončno odločili ta dvoboj. Spoznali smo, da oni niti slučajno niso 'cirkus' ekipa. Imajo nekaj dobrih igralcev, ampak, če bomo na povratni tekmi vzeli stvari resno, ne bi smelo biti dvoma o končnem zmagovalcu. V nobenem primeru pa ne smemo iti ležerno v povratno tekmo. Izjemno težki pogoji, ki spadajo v slovensko drugo ligo. Majhno in trdo igrišče, na katero nismo navajeni je posledično pripeljalo do tega, da nam ni uspelo razviti naše igre. Težko smo se prilagodili pogojem. Na drugi strani so oni na te stvari navajeni. V dvoboje gredo maksimalno agresivno in izkoriščajo dolge žoge. To je njihov način igre, a na koncu je naša kvaliteta prišla do izraza."

Dejan Nemec, vratar: "Cilj smo dosegli. Sem smo prišli z željo, da ne dobimo gola in vsaj enega damo. To smo uresničili v celoti. Lahko smo zadovoljni s tem rezultatom. Na srečo si čez celotno tekmo niso priigrali veliko število priložnosti. Po eni strani je izjemno težko braniti na takšni tekmi, saj celo tekmo nimaš veliko dela in potem pride priložnost nasprotnika, ko moraš odlično reagirati. To je veliko težje kot, če si vseskozi aktiven. Poskušam biti celo tekmo zbran in tudi ekipa mi je pomagala do tega, da smo se ubranili in zadržali ničlo. Dvoboj še zdaleč ni odločen. Če bomo šli le malo bolj ležerno v domačo tekmo, bomo imeli težave. Odigrati bomo morali s podobnim pristopom in enako borbeno kot danes. Če bomo na domačem igrišču razvili našo igro, razširili igro, bo veliko več prostora za naše protinapade in lažje bomo prišli do priložnosti. V tekmo moramo iti stoodstotno ali še več, saj oni nimajo ničesar za izgubiti. V Domžale bodo prišli razbremenjeni. Šli bodo na vse ali nič in tu vidim našo priložnost, saj bomo lahko iz nasprotnih napadov zabili gol in potem bo tekma rešena v našo korist."

Luka Žinko, vezist: "Najbolj pomemben je rezultat. Z igro nismo navdušili, saj nismo navajeni takega igrišča. Res je bil majhen. Igrati smo morali na moč in tega so oni bolj vajeni. Prišli smo z namenom ohraniti mrežo nedotaknjeno in zabiti vsaj en gol. To nam je uspelo. Vsi smo veseli. Zadovoljstvo je veliko, vendar igro je potrebno še popraviti. Verjamem, da bo v Domžalah še veliko bolje. Niso slaba ekipa. Vedeli smo, da znajo igrati. Imajo nekaj posameznikov, ki so fizično in tehnično dobro podkovani. So dobra ekipa, vendar bomo mi dokazali, da smo veliko boljša."

Ne spreglejte