Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 7. 2014,
14.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 7. 2014, 14.27

8 let

Brazilec, ki bi rad vohunil proti Nemcem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Brazilska nogometna reprezentanca se v torek proti Nemčiji ne bo predstavila z najmočnejšo postavo. Manjkala bosta poškodovani Neymar ter kaznovani Thiago Silva. Kapetana bi lahko nadomestil Dante.

Usoda je poskrbela, da se bo Dante v torek na štadionu v Belo Horizonteju srečal s številnimi soigralci, s katerimi marljivo gradi prepoznavno Bayernovo zgodbo o uspehih. Pri bavarskem velikanu ima brazilski branilec z bujno pričesko rezervirano mesto v udarni enajsterici, v izbrani vrsti pa imata prednost David Luiz in Thiago Silva. Velika junaka brazilske četrtfinalne zmage nad Kolumbijo uživata pri trenerju Luizu Felipeju Scolariju ogromno zaupanje, njuno vrednost so prepoznali tudi navijači petkratnih svetovnih prvakov, tako da je Dante dozdajšnje tekme Brazilije spremljal le s klopi. V torek bi lahko bilo drugače, saj bo Scolari primoran najti zamenjavo za kaznovanega kapetana, ki bo srečanje proti Nemčiji preskočil zaradi dveh prejetih rumenih kartonov na prvenstvu. V ožjem izboru sta dva kandidata.

Henrique, ki je obrambni steber Napolija, ter Dante, pomemben član nemškega prvaka. Njegova povezanost s številnimi reprezentanti elfa, ki si z njim delijo slačilnico v Münchnu, ter odlično poznavanje nemškega jezika, bi se lahko izkazala kot ključna pri odločitvi, da bi na polfinalnem srečanju zaigral od prve minute.

Med tekmo bi prisluškoval Nemcem

O tem bo imel zadnjo besedo Scolari, Dante pa je prepričan, da bi bil na tekmi proti Nemčiji v veliko korist soigralcem. Tudi zaradi vohunjenja na igrišču. ''Odlično poznam nemške reprezentante, s katerimi igram pri Bayernu. Med tekmo jih bom poslušal, saj želim razbrati, o čem se bodo dogovarjali. Tako bi lahko svoje soigralce pravočasno še na igrišču opozoril, na kaj morajo biti najbolj pozorni,'' pred brazilsko-nemškim spopadom razmišlja branilec Bayerna.

Opozoril je, da se bo Selecao nameril na tekmeca, ki ga krasi izjemna psihološka trdnost. ''Tudi takrat, ko zaostajajo, ostajajo mirni. Ne poznajo panike, najbolj pa so nevarni s prekinitev. Moramo paziti na izvajanje strelov s kota ter ostati zbrani pri prostih strelih,'' je dejal brazilski legionar v Nemčiji, ki se mu nasmiha priložnost, da v torek spravi v slabo voljo številne soigralce, s katerimi se je v prejšnji sezoni z lahkoto sprehodil do nemškega naslova. Končno odločitev bo podal selektor …

Ne spreglejte