Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2013,
18.49

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ante Čačić NK Maribor NK Maribor Kaiserslautern

Četrtek, 4. 7. 2013, 18.49

2 leti

Čačić po debaklu: kriv sem jaz!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Štajerskem je glavna tema pogovorov še vedno odstop športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahoviča, veliko pozornosti pa je zbudil tudi katastrofalen poraz na prijateljski tekmi.

Zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom sezone – že v nedeljo jih v Celju čaka superpokal proti večnemu tekmecu Olimpiji -, so Mariborčani odigrali v sredo v Avstriji in si privoščili pravcato blamažo. Proti Kaiserslauternu, ki po kakovosti prav gotovo ni boljši od slovenskega prvaka, saj igra v drugi nemški ligi, so izgubili kar z 0:7. Po petih tekmah brez poraza (treh zmagah in remijema) šok, ki je zbudil veliko pozornosti in seveda tudi dvomov pred začetkom sezone.

Anteju Čačiću, ki je še pred tednom dni užival v idili na Štajerskem, kamor je prišel po odhodu dolgoletnega trenerja Maribora Darka Milaniča, se je v zadnjih dneh marsikaj sesulo kot hišica iz kart. Najprej odhod najtesnejšega sodelavca Zlatka Zahoviča, ki ga je tudi pripeljal v Ljudski vrt, potem še boleč in res nepričakovan poraz proti Kaiserslauternu.

''Ko smo prelahko prejeli prva dva zadetka, je vse šlo v nezaželeno smer,'' je po tekmi z nemškim drugoligašem povedal hrvaški trener. ''Odgovornost za visok poraz prevzemam nase. V tej tekmi nisem igral na rezultat, zanimale so me druge zadeve. Rezultat je seveda pomemben, a včasih lahko zmage odpeljejo tudi v slepo ulico. Prav tako je jasno, da lahko tudi porazi prinesejo marsikaj dobrega. Seveda z rezultatom ne morem biti zadovoljen, a po drugi strani mi je ta tekma prinesla tudi marsikateri odgovor na vprašanja, ki sem jih imel,'' je še povedal in na vprašanje, ali je na visok poraz vplivalo tudi dogajanje okoli športnega direktorja v zadnjih dneh, odgovoril: V tem res ne bi iskal odgovorov.''

V naslednjih dveh tednih v treh tekmovanjih

Prvi dvomi v njegovo delo so se takoj pojavili, a že v naslednjih dneh oziroma tednih ima priložnost, da kritikom zapre usta. Najprej superpokal, potem prvi prvenstveni krog in sredi julija že prva tekma kvalifikacij za ligo prvakov. Kako se bo obnesel nekdanji trener zagrebškega Dinama v Mariboru?

Ne spreglejte