Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
11. 7. 2014,
15.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miroslav Klose Ronaldo

Petek, 11. 7. 2014, 15.57

8 let

Če bodo prvaki, se bo poveselil tudi upokojenec

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Nikoli ne pijem, tudi ponočujem ne. Ogromno spim, sem kot upokojenec," je že večkrat dejal napadalec Nemčije Miroslav Klose, po novem rekorder po številu golov na svetovnih prvenstvih.

Zdaj je strelec 16 golov na največjem nogometnem tekmovanju, rekordnega je pospravil v polfinalu v mrežo Brazilije, obljubil, da bo v primeru zmage v nedeljskem velikem finalu proti Argentini vsaj za en dan spremenil svoje navade.

"Seveda obljubim. Če bomo zmagali, se bom zabaval do jutra. Morda bom tudi kaj spil, kdo ve. To bi bil tako velik uspeh, da se ne bi mogel upreti," je povedal Miroslav Klose, ki izkušnje z nastopom v finalu svetovnih prvenstev že ima. Leta 2002 je z Nemci izgubil proti Braziliji z 0:2, zdaj seveda verjame, da bo drugače.

Res ne bi rad podoživel občutkov iz leta 2002

"Po zmagi s 7:1 proti Braziliji v polfinalu sem se spomnil tudi na tisto tekmo, a bolj kot ne sem se veselil res odlične predstave. Seveda smo bili vsi skupaj veseli, a časa za proslavo ni bilo. Če ne bomo zmagali v finalu, nam zmaga v polfinalu ne pomeni prav nič," pravi napadalec, ki je pred mesecem dni praznoval že 36. rojstni dan.

Rekord bi bil v primeru poraza zaman

Da v Braziliji igra zadnje tekme v majici Nemčije, katere rekorder je (trenutno je že pri 71 golih), je jasno. Da je rekorda, ki ga je v polfinalu odvzel iz rok Brazilca Ronalda, vesel, prav tako.

"Seveda sem ponosen, seveda so ob rekordu na dan prišla tudi nekatera čustva, ki sicer ne bi. Toda vseeno se dobro zavedam, da tudi moj rekord ne bo pomenil nič, če v nedeljo ne premagamo Argentine. Če ne bomo prišli do naslova, bo vse skupaj zaman. Dobro vem, kako je, če izgubiš finale. Res si ne želim podoživeti občutkov, ki sem jih imel leta 2002 na Japonskem. Res ne," je še povedal izkušeni napadalec, ki je izgubil še en veliki finale. Leta 2008 proti Španiji. Bo v tretje šlo?

Ne spreglejte