Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2016,
22.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije nogomet Celje

Sobota, 23. 4. 2016, 22.07

8 let

Celje v Gorici nadaljevalo zmagovito serijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Nogometaši Celja so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (1:1).

Potem ko je Celjane prevzel Robert Pevnik so vknjižili že četrto zaporedno zmago, tokratna bo po dveh pokalnih zelo dobrodošla v boju za obstanek. Pomeni pa tudi konec negativne serije iz Nove Gorice, kjer so zmagali prvič po devetih letih.

Na drugi strani so Goričani doživeli hladen tuš, potem ko so se tretjeuvrščenim Domžalam približali na vsega točko, je po tokratnem krogu razlika spet štiri točke, kvalifikacije evropske lige pa spet bolj oddaljene.

Uvod tekme je pripadel Goričanom, ki so v prvih desetih minutah dvakrat zagrozili Maticu Kotniku, najprej je Andrej Kotnik streljal mimo gola, nato pa je Kotnik ubranil nevaren strel Rifeta Kapića. V 15. minuti so poskusili Celjani, Janez Pišek ni bil dovolj natančen, nato pa so se napadi ekip nekoliko umirili, a prav v tem času so gosti povedli.

Po lepi akciji je Milan Spremo podal z leve, Sunny Omorogie je z glavo žogo podaljšal na drugo vratnico, kjer je bil priseben Matej Podlogar in svojo ekipo popeljal v vodstvo. A to ni zdržalo do konca polčasa, saj so Primorci v 39. minuti izenačili. Po kotu, ki ga je izvedel Kotnik, je bil v kazenskem prostoru najspretnejši Tine Kavčič.

Podlogar je imel osrednjo vlogo tudi v drugem delu. Najprej je zapravil priložnost, ko je slabo zadel žogo, nato pa v 62. minuti svojo ekipo spet popeljal v vodstvo. Izkoristil je lepo podajo Piška in iz obrata zadel za 1:2.

Po prejetem golu so Goričani moči usmerili v napad, a posebej nevarni niso bili. Najlepša priložnost se je jim je ponudila v 81. minuti, ko je Jani Curk streljal z glavo, toda Kotnik se ni pustil premagati. Na drugi strani so bili v protinapadih Celjani nevarnejši, Marko Pajač je streljal mimo vrat, po samostojnem prodoru Erica De Sousa pa je povišanje vodstva gostov preprečil vratar Gregor Sorčan.

Gorica : Celje 1:2 (1:1)

Športni park, gledalcev 450, sodniki: Žganec, Praprotnik (oba Ljubljana) in Podobnik (Veliki Gaber).

Strelci: 0:1 Podlogar (25.), 1:1 Kavčič (39.), 1:2 Podlogar (62.).

Gorica: Sorčan, Škarabot, Kotnik (od 70. Humar), Kapić, Burgić, Arčon (od 81. Nunić), Kolenc, Osuji (od 69. Nagode), Kavčič, Jogan, Curk.

Celje: Kotnik, Klemenčič (od 90. Brlečić), Miškič, Omoregie, Podlogar (od 84. Kous), Travner, Pajač, Spremo (od 59. De Sousa), Hadžič, Vidmajer, Pišek.

Rumeni kartoni: Curk, Humar; Kous.

Ne spreglejte