Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2012,
10.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 17. 6. 2012, 10.44

8 let

Češka potrpežljivost se je obrestovala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi domačin prvenstva je svoje nastope že končal. Poljsko je v črnino zavil Petr Jiraček, ki je v polno zadel prek protinapada in Češki prinesel napredovanje v četrtfinale.

Poljaki so po dveh remijih v zadnjem krogu potrebovali za napredovanje zmago. A do te ji ni uspelo priti, na koncu so zabeležili prvi poraz na prvenstvu. Podobno kot na uvodnih krogih jih je pokopala učinkovitost, saj niso znali izkoristiti še tako dobrih priložnosti za zadetek.

''Za začetek bi se zahvalil vsem navijačem, ki so nas spodbujali. Prvenstvo je bilo nepozabno prav zaradi navijačev. Če pa se vrnem na obračun, lahko rečem, da smo imeli v prvem polčasu nekaj izrednih priložnosti, ki jih nismo uspeli izkoristiti. V drugem delu smo se še nekoliko odprli in se zavedali, da lahko Čehi prek protinapadov to kaznujejo. Na žalost se je tako tudi končalo,'' je bil po tekmi razočaran Jakub Blaszczykowski in nadaljeval: ''Trenutno je težko analizirati nastope, lahko pa rečem, da je bilo nekaj dobrih in nekaj odličnih obdobij, vendar pa cilja nismo dosegli. Končni izkupiček je negativen. Pozitivno je bilo to, da smo se z vsemi enakovredno merili. Druženje z navijači je bilo odlično, škoda le, da se je moralo končati.''

''Po porazu z Rusijo smo se naučili na svojih napakah in bili na naslednjih tekmah bolj odgovorni, pokazali smo svoje kvalitete. Zelo smo zadovoljni, da smo premagali enega izmed prirediteljev tekmovanja. V drugem polčasu proti Poljski smo zelo napredovali, pokazali ambicije in ekipni duh. Če sem iskren, sem po vodstvu Grkov na drugi tekmi dejal svojim izbrancem, naj bodo potrpežljivi, kar se nam je na koncu tudi obrestovalo,'' pa je napredovanje komentiral selektor Čehov Michal Bilek.

Ne spreglejte