Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 7. 2012,
12.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Mura Fabijan Cipot

Sreda, 25. 7. 2012, 12.35

8 let

Cipot: Lahko se nam vse skupaj poruši

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred prekmurskim nogometnim ponosom je velikanski izziv. Če bi Mura 05 izločila sofijskega velikana, bi k posrečeni evropski zbirki dodala še en odmeven uspeh. Kapetan Fabijan Cipot je optimist.

Tokrat ni bilo nepotrebnih zapletov z letališči in izdajanjem vizumov. ''Črno-beli'' so se na pot v Bolgarijo podali že v torek, poleteli z dunajskega letališča in v 75 minutah prispeli v Sofijo. ''Tokrat je bil klub malce bolj pripravljen kot pred potovanjem v Baku,'' se je pošalil kapetan Fabijan Cipot, ki ima kot najbolj izkušen nogometaš v sorazmerno mladi in neizkušeni ekipi zelo pomembno nalogo. Nenazadnje nosi tudi kapetanski trak, tako da se njegove besede na zelenici upoštevajo ''dvojno''. ''Če hočemo v Sofiji doseči ugoden rezultat, se bomo morali držati zadanih navodil in ne izstopati iz sistema. Moramo igrati kompaktno, tako kot zadnje tri evropske tekme. CSKA nas bo verjetno podcenjeval, mi pa moramo narediti vse, da ne prejemo zadetka, hkrati pa ostati strpni do konca. Ko bodo gostitelji bolj nervozni, bi lahko prek kakšnega izmed protinapadov prišli do želenega gola,'' je Sportalu naznanil nekdanji reprezentant, ki poveljuje obrambi, katera v tej evropski sezoni sploh še ni kapitulirala.

Nogometaše Mure 05 bo na gostovanju v Bolgariji spremljala tudi skupina navijačev. Privrženci skupine Black Gringos bodo pomagali ljubljencem do neverjetnega uspeha, saj bi z evropskim prebojem v tretji predkrog lige Europa presegli vse napovedi, hkrati pa se pohvalili z izločitvijo veliko bolj bogatih tekmecev. To je Baku nedvomno bil, podoben status, pa čeprav ima tudi sam nekaj finančnih težav, uživa tudi sofijski CSKA. ''Navijači so naš dvanajsti igralec. Verjamem, da jih ne bomo razočarali,'' jim sporoča ''Fabi''. Na treningih se podobno kot soigralci ni pretirano ubadal z izvajanjem 11-metrovk, saj ne verjame, da bi se tako pomembno srečanje po 120 minutah resnično končalo brez zadetkov. Najraje bi videl, če bi mreža ''Murašev'' ostala nedotaknjena (še četrtič zapored v Evropi), eden izmed njegovih soigralcev pa bi poslal žogo izza hrbta vratarja CSKA. ''Naša moč izvira iz tega, da igramo kot ekipa. Kolektivno in odgovorno. Če se dobro postavimo, ne dobimo gola, s kakšnim protinapadom pa lahko presenetimo tudi CSKA. Opozarjam pa, da se lahko sistem hitro poruši, tako kot hiša iz kart, če bo kdo začel igrati po svoje. Nedavna tekma v Novi Gorici je lep primer. Upam, da smo se iz tega poraza kaj naučili. Smo mlada ekipa in če začne kdo igrati po svoje, se lahko vse skupaj poruši,'' je opisal nevarnost, ki bi lahko ponovno obiskala soboški nogometni tabor.

Trenerski dvojec Cifer - Ošlaj si pred evropskim gostovanjem beli glavo z vprašanjem, kako nadomestiti izgubo ''pordečelega'' Leona Horvata. ''Morali bomo poiskati zamenjavo za zadnjega veznega igralca, a sem prepričan, da ga bosta trenerja že našla. Oba trenerja delata dobro delo in nadaljujeta pot, ki smo si jo zadali v minuli sezoni.'' Pohvalil je tudi vzdušje v slačilnici in poudaril, da navkljub temu, da lahko vsak vsakemu pove v obraz tisto, kar ga tare, še vedno obstaja spoštovanje do določene razumne mere. Evropski preskok v drugi predkrog je zagotovil simpatične novice za prazno klubsko blagajno, saj bo evropska krovna zveza konec leta nagradila Muro 05 s šestmestnim zneskom evrov. Glede ostalih težav pa ... ''Upam, da jih bo klub čimprej uredil. Z vodstvom kluba smo dogovorjeni, da se bodo kmalu uresničile. Z novim direktorjm Mitjo Hlastcem me vežejo dobre izkušnje, tako da sem prepričan, da se bodo stvari uredile, igralci pa bomo zadovoljni,'' je dejal Cipot in priznal, da z izmikajočim ''predsednikom'' Miroslavom Topičem po prihodu novega direktorja niti ne išče več stikov. V četrtek bo najbolj pomembno, da najde Mura 05 stik z odličnimi priložnostmi, ki bi jih znala pretopiti v zadetek. Zadetek, ki bi bil morda vreden novega senzacionalnega napredovanja ...

Ne spreglejte