Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
23. 11. 2016,
17.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6

2

Natisni članek

nogomet Euro 2016 Antoine Griezmann Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 23. 11. 2016, 17.12

6 let, 7 mesecev

Zvezdnik Portugalske in njegov spomin na finale Eura 2016

Cristiano Ronaldo: Na dan finala sem se zbudil s tremi blondinkami v postelji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6

2

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

V pogovoru za priznano francosko nogometno revijo France Football je kapetan Portugalske Cristiano Ronaldo spregovoril o finalu letošnjega evropskega prvenstva v Franciji, po katerem se je s soigralci veselil prvega naslova evropskega prvaka. Povedal je marsikaj zanimivega.

Cristiano Ronaldo je finale letošnjega evropskega prvenstva v Franciji končal po 25 minutah igre, potem ko je moral zelenico štadiona Stade de France v Parizu zapustiti zaradi poškodbe. Tudi brez njegove pomoči so Portugalci zmagali in osvojili prvi naslov evropskega prvaka. V 4. minuti drugega podaljška je odločilni gol prispeval rezervist Eder.

"Na dan finala sem se zjutraj zbudil s tremi blondinkami v postelji," se je Cristiano Ronaldo ob obujanju spominov na letošnji 10. julij, ko je bil na sporedu veliki finale evropskega prvenstva, sprva malce pošalil in nadaljeval v resnejšem tonu.

"Šalo na stran, a bil sem zelo sproščen. Čeprav sem vedel, da je pred mano zelo pomemben dan, pritiska velike tekme nisem čutil. Spal sem normalno, zbudil sem se po osmih urah neprekinjenega spanja," je povedal kapetan in najboljši strelec Portugalske.



Pri Portugalski čuti večjo odgovornost

"V garderobi Portugalske čutim večjo odgovornost, kot jo pri madridskem Realu. Seveda tudi v klubu govorim, a tam je veliko več zvezdnikov, ki so izkusili marsikaj. V reprezentanci pa me soigralci vidijo kot vodjo, ki jim pomaga in jih ščiti," je 31-letni zvezdnik svetovnega nogometa, ki bo v začetku prihodnjega leta skorajda zagotovo prejel nagrado za najboljšega nogometaša leta 2016 na svetu, predstavil svojo vlogo v moštvih, v katerih igra.

S Portugalsko se je poleti veselil prve lovorike na največjih nogometnih tekmovanjih. | Foto: Reuters S Portugalsko se je poleti veselil prve lovorike na največjih nogometnih tekmovanjih. Foto: Reuters

"Na poti do naslova nam je bilo prav gotovo v pomoč tudi to, da nismo bili pod pritiskom. Medtem ko od Reala vsi pričakujejo, da zmaga na vsaki tekmi, je s Portugalsko drugače. Je veliko lažje, saj do letošnjega evropskega prvenstva nismo zmagali še na nobenem velikem tekmovanju," je povedal Ronaldo.

Vedel je, da jim bo uspelo

"Na dan finala sem občutil veliko pozitivne energije v naši ekipi, zato sem bil optimist in prepričan o tem, da nam bo uspelo. Potem nam tudi je. Ko sem odhajal na evropsko prvenstvo, so me soigralci pri Realu zbadali in mi govorili, da me čakajo dolge poletne počitnice, saj so bili prepričani, da se bo Portugalska hitro poslovila od tekmovanja. K sreči so se pošteno zmotili," je še dejal strelec rekordnih 68 golov v dresu Portugalske na 136 tekmah, ki jih je do zdaj odigral.

Soigralec Jana Oblaka je Ronaldu rekel, da ga sovraži

Antoine Griezmann je Ronaldu zabrusil, da ga sovraži. | Foto: Reuters Antoine Griezmann je Ronaldu zabrusil, da ga sovraži. Foto: Reuters Antoine Griezmann, soigralec slovenskega reprezentanta Jana Oblaka pri Atleticu Madridu, je proti Ronaldu izgubil oba velika finala, ki ju je odigral v letošnjem letu. Naprej finale lige prvakov, ki ga je Atletico proti Realu izgubil po enajstmetrovkah, in nato še finale evropskega prvenstva, v katerem je s Francijo klonil pred Portugalsko po podaljških.

Ne čudi, da je njuno bližnje srečanje po evropskem prvenstvu minilo tako, kot je. "Malo po koncu evropskega prvenstva sem ga srečal med počitnicami v Miamiju. Pristopil je k meni in me pozdravil, ob tem pa skozi smeh dejal, da me sovraži," je o poletnem srečanju s 25-letnim zvezdnikom Atletica dejal Ronaldo.

Ne spreglejte