Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 7. 2011,
15.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 7. 2011, 15.06

8 let

Debate o sodnikih zamenjal Dudelange

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če smo na srečanju z mediji pričakovali nadaljevanje tretjega polčasa, ki ga je z drzno oceno o sodniških nečednostih podal Zlatko Zahovič, smo se ušteli. Maribor razmišlja le še o Luksemburžanih.

Zgodba s superpokalom je zaključena. Trener Darko Milanič se je prepričal v trenutne zmožnosti ekipe in prejel vpogled v stvari, ki jih je potrebno še temeljito popraviti. Časa na razpolago po porazu z Domžalami ni imel veliko, pričakuje pa veliko boljšo predstavo. Tako kot navijači ''vijolic''. ''V petek je manjkalo več hrabrosti, pretok žoge je bil prepočasen, to pa zaradi tega, ker nekateri igralci enostavno niso bili dovolj hrabri. Proti moštvu, ki se je branilo z devetimi igralci, je bilo zato veliko težje. Če tekmecu ne bomo puščali toliko prostora , pač pa ga osvajali in prišli bližje vratom, bo tudi igra boljša,'' razmišlja Izolan, ki bi ga zadovoljila vsaka zmaga. O napovedi, koliko zadetkov v mreži gostov bi mu na obraz podarilo nasmeh, se ni izjasnil. ''Cilj sta pač zmagi na obeh tekmah in napredovanje. Ter da igramo dobro in ne delamo napak,'' je bil kratek in jedrnat. Po skupni analizi dogodkov na superpokalnem srečanju bo skušal nekatere stvari popraviti na današnjem, zadnjem treningu pred tekmo s prvakom Luksemburga.

Igralci pozabili na petek

Njegovi izbranci se zaradi poraza v ''sumljivih'' okoliščinah, s katerim so se stežka sprijaznili, niso znašli v psihološkem krču. ''Tekmo smo že pozabili. Zdaj so na vrsti nova dokazovanja,'' meni Aleš Mertelj. Priložnost, da vesoljni Sloveniji skupaj s soigralci pokaže boljšo predstavo, se ponuja že jutri. Stališče kluba do petkovega nezadovoljstva s sojenjem izžareva javno sporočilo, ki je Slovenijo preplavilo v nedeljo. Ker pred mikrofone ni stopil Zlatko Zahovič, ki je kot prvi dregnil v osje gnezdo in sprožil plaz reakcij, je bila želja Mariborčanov, da dan pred pomembno evropsko uverturo poiščejo mir in se osredotočijo le na tekmovalne izzive, uslišana. Vprašanja so se dotikala le dvoboja z Dudelangom, ki ga bo skušal Milanič, pred tekmo računa na 20 kandidatov, izločiti. Za vsako ceno.

Tavares vedno boljši

Kdo pa bo manjkal? ''Majer in Potokar zaradi poškodbe kolena ne bosta kandidirala za dvoboj, vsi ostali pa so se vrnili v proces treninga. Tudi Dodlek in Rep, Tavaresa pa smo videli že na superpokalu. Nastopil je prvič z žogo, odkar je zdrav ter normalno opravil tudi zadnja treninga. Težav ne čuti tudi Rajčevič, ki je po tekmi z Domžalami prejel tri šive,'' sporoča strateg državnih prvakov. Napoveduje nekaj sprememb v začetni postavi, igra naj bi bila postavljena bolj napadalno. Poleg dveh napadalcev bosta skušala obrambno vrsto gostov čimprej prebiti še dva krilna igralca, med vratnici pa bo ponovno stopil Marko Pridigar.

Davna izkušnja iz Jugoslavije

Milanič je imel z Luksemburžani nazadnje opravka pred ''120 leti'', kot se je slikovito izrazil. Še v času nekdanje Jugoslavije, ko je branil barve tedanje izbrane vrste do 21 let, ki pa je imela z najmanjšo članico Beneluksa nepričakovane težave in na koncu zmagala le z 1:0. ''Zmaga kot zmaga'' bi ga zadovoljila tudi v torek. Delivci pravice prihajajo iz Moldavije, zaradi poletnega utripa in visokih temperatur pa se na tribunah ne pričakuje višji obisk. Zadnje napovedi se sučejo nekje med 3.000 do 5.000 gledalcev, goste pa bo spremljalo še pet novinarjev. Gostujoči navijači niso napovedani.

Ne spreglejte