Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2016,
22.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Domžale NK Rudar

Sobota, 23. 4. 2016, 22.05

8 let

Domžale slavile v Velenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali Rudar z 2:1 (1:0).

Niz štirih zmag velenjskega Rudarja se je končal. Končali so ga nogometaši Domžal, ki so v Šaleško dolino dopotovali po štirih zaporednih porazih, dveh v prvenstvu in dveh v pokalu, na stadionu Ob Jezeru pa so dokazali, da še niso pozabili zmagovati na tujih igriščih, za kar so v letošnji sezoni pravi specialisti.

Na zmagovite tirnice so se vrnili na njihov pravi način, z disciplinirano igro, domačim niso dopustili veliko priložnosti, sami pa izkoristili dve, kar je bilo dovolj za tri točke. Gostitelji, ki se jim je najbrž poznala odsotnost Mateta Eterovića, Nikole Tolimirja in Leona Črnčiča, so bili skozi vso tekmo brez pravih idej, nevarnejši so postali šele po doseženem golu, toda njihova igra na vse ali nič ni obrodila sadov, še več, v zadnjih trenutkih so dobili gol, ki je pomenil poraz.

Gosti v prvem delu konkretnejši in nevarnejši

Že v osmi minuti je Lucas Mario Horvat s prostega strela z roba kazenskega prostora zadel prečko, v 25. minuti je imel lepo priložnost Jan Repas, ko je po podaji Aladina Šišića streljal z volejem, žoga se je odbila od tal, a jo je domači vratar odbil v kot. Zato pa je bil Repas uspešnejši v 41. minuti, ko mu je velenjska obramba praktično podarila žogo, darilo pa je s strelom mimo vratarja izkoristil.

Na začetku drugega dela se je ponudila priložnost Antoniu Manceju, nato po obdobju igre na sredini igrišča še Luki Prašnikarju, izid pa se je vendarle spremenil v 76. minuti, ko je napako po prekinitvi storila domžalska obramba na čelu z vratarjem Axlom Maravalom. Ta je po prostem strelu Maria Babića zaplaval v prazno, Domžalčani so žogo odbili, a le do Stjepana Babića, ki jo je poslal v mrežo.

Po dosežem golu so Velenjčani pritisnili, a domžalska obramba je ostala zbrana, na drugi strani pa je bila akcija Samirja Masimova, ki mu je najprej vratar strel ubranil, in Manceja dovolj za tri točke.

Rudar bo v 32. krogu že v sredo gostoval v Krškem, Domžale pa bodo prihodnjo soboto gostile Krko.

Rudar : Domžale 1:2 (0:1)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 900, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Apače) in Vidali (Gračišče).

Strelci: 0:1 Repas (41.), 1:1 S. Babić (76.), 1:2 Mance (89.).

Rudar: Radan, Bolha, Džinić, Kašnik, Jahić (od 69. Kocić), S. Babić, Pišek, Trifković (od 62. Prašnikar), Krcić (od 79. Grgić), M. Babić, Lotrič.

Domžale: Maraval, Trajkovski, Blažič, Dobrovoljc, Alvir, Husmani, Horvat, Juninho (od 88. Žužek), Repas (od 83. Masimov), Šišić (od 77. Grvala), Mance.

Rumena kartona: Lotrič; Husmani.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte