Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 7. 2022,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Natisni članek

NK Bistrica NK Brinje Grosuplje NK Krka NK Triglav Druga liga

Nedelja, 31. 7. 2022, 20.00

1 leto, 9 mesecev

Druga liga, 1. krog

Gajser in Pevnik začela z zmago, debi Hadžića s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Damjan Gajser | Damjan Gajser je v uvodni tekmi nove sezone 2. SNL z Beltinci premagal Rudar. | Foto Grega Valančič/Sportida

Damjan Gajser je v uvodni tekmi nove sezone 2. SNL z Beltinci premagal Rudar.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Z dvobojem med Beltinci in Rudarjem se je v petek začel slovenski drugoligaški nogometni ples. V boj za prvo mesto, ki prinaša neposredno napredovanje v elitno prvo ligo, tega je v zadnji sezoni osvojila Gorica, se je podalo 16 ekip. Kar deset jih je že nastopalo med elito, iz tretje lige pa sta se pridružila Bistrica in Grosuplje, ki je izkusilo ognjeni krst med drugoligaši s porazom (1:4) proti Krki. Na seznamu trenerjev klubov 2. SNL ne manjka znanih imen.

Druga liga ne ponuja priložnost le tujcem, ampak tudi mlajšim slovenskim igralcem, pa tudi tistim, ki so izpadli iz boja za udarne zasedbe prvoligaških klubov, da se dokažejo in nabirajo dragocene izkušnje v članskem nogometu. Pri tem jim pomagajo tudi prvoligaši, saj vsako sezono posojajo in s tem krepijo igralski kader drugoligaških zasedb, pred katerim je visok cilj. Želijo osvojiti prvo mesto, ki zagotavlja neposredno napredovanje v 1. SNL, ali pa si kot drugouvrščeni klub zagotoviti sodelovanje v dodatnih kvalifikacijah.

Safet Hadžić je na debiju na klopi Triglava izgubil na gostovanju v Biljah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Safet Hadžić je na debiju na klopi Triglava izgubil na gostovanju v Biljah. Foto: Grega Valančič/Sportida V njih je letos pogorel drugoligaški podprvak Triglav. Gorenjce je nadigral Tabor, tako da bo ambiciozen načrt, ki vključuje vrnitev gorenjskih orlov v prvo ligo, poskušal uresničiti Safet Hadžić. V sezono se podaja brez najboljšega strelca Tina Matića, ki se je pridružil Celju. Ljubljančan, ki ne skriva simpatij do ljubljanske Olimpije, ni edini nekdanji strateg zmajev v 2. SNL. Aluminij, ki se je poslovil od prve lige, še vedno vodi Robert Pevnik (njegov pomočnik je nekdanji ljubljenec ljubljanske publike Boban Jović), Ilirijo pa Goran Stanković, ki je lani popeljal OIimpijo do pokalne lovorike, pred prihodom v 1. SNL pa je blestel v Grosupljem.

Mesto, od koder prihaja predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin, je bilo priča zgodovinski tekmi. Klub Brinje Grosuplje, ki ga že dalj časa odlikuje zgledno delo z mlajšimi selekcijami, je odigral prvo drugoligaško tekmo v zgodovini. Na Portovalu se je spopadel s Krko, ki letos praznuje 100-letnico kluba. Ta je za dobrodošlico Grosuplje premagala kar s 4:1.

Nogometaši Aluminija, ki so v prejšnji sezoni igrali prvi ligi, so ob svoji vrnitvi v 2. SNL v uvodnem krogu po dveh golih Nika Marinška zmagali v Krškem s 3:1.

2. SNL, 1. krog:

Petek, 29. julij:
Beltinci : Rudar Velenje 2:0 (0:0)
Emruli 59., Grobelnik 63.; RK: Kladar 61./Rudar

Krka : Brinje Grosuplje 4:1 (2:0)
Kapitanović 43., 47., 54., Marcius 58.; Klančnik 67.

Sobota, 30. julij:
Krško : Aluminij 1:3 (0:1)
Brest 1., Marinšek 49., 54.; Rudonja 66.

Jadran Dekani : Bistrica 0:1 (0:0)
Koprivc 83.

Dob : Fužinar 3:1 (2:0)
Avbelj 24., Levec 37./11m, Šipek 77.; Zubanović 64.

Primorje : Nafta 0:3 (0:1)
NBrkić 37., Oštrek 88., Dinnyes 92.

Nedelja, 31. julij:
Bilje : Triglav 2:0 (0:0)
Jalinous 73., 78.

Ilirija : Rogaška 0:0 (0:0)

Ne spreglejte