Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 11. 2015,
18.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mate Eterović NK Rudar Velenje NK Krka

Sobota, 28. 11. 2015, 18.15

8 let

Dve enajstmetrovki, dva gola in remi (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši velenjskega Rudarja in novomeške Krke so se v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Velenjčani so s točko proti Krki prekinili niz treh prvenstvenih porazov, a tekmecem z Dolenjske niso pobegnili, neodločen izid namreč pomeni, da sta obe moštvi še naprej točkovno izenačeni na sedmem in osmem mestu, enako število točk (19) in tekmo manj ima tudi Koper na šestem mestu.

Tekma uvodoma ni ponudila kakšnih večjih priložnosti, zato pa je Rudar povedel že v 16. minuti. Jamilu Collins je v kazenskem prostoru igral z roko, sledila je najstrožja kazen, ki jo je z natančnim strelom v desni zgornji kot vrat vratarja Miodraga Mitrovića unovčil Mate Eterović.

V 23. minuti so imeli domači še eno lepo priložnost, Amer Krcić je povsem neoviran s strelom z glavo le za malo zgrešil cilj. V 32. minuti pa so gosti izenačili, eden Rudarjevih nogometašev je v gneči pred svojim golom igral z roko, z bele točke pa je bil natančen Nana Welbeck Maseko.

V drugem polčasu so v 56. minuti zagrozili gosti prek Filipa Dangubića, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je domači vratar Matej Radan. Ta je dobro posredoval tudi minuto pozneje, znova je poskusil Dangubić. Sledilo je obdobje, v katerem sta obe ekipi prihajali do zaključnih strelov, a vsi po vrsti so bili preslabi za spremembo izida.

Enega nevarnejših je v 76. minuti sprožil Klemen Bolha, ko je prišel do odbite žoge po prostem strelu Damjana Trifkovića. V obeh primerih je bil Mitrović na mestu. V 81. minuti pa se je po podaji Maria Babića v lepi priložnosti znašel še Luka Prašnikar, a je pravočasno iz vrat stekel Krkin vratar in preprečil vodstvo Rudarja.

Tik pred koncem tekme pa je ta dobil neposredni rdeči karton, ko je zunaj kazenskega prostora storil prekršek na Eterovićem. Ob vseh treh opravljenih menjavah je med vratnici Krke moral Alen Vućkić, ki pa mu nato po prostem strelu Denisa Grbića ni bilo treba posredovati. Zato pa je v izdihljajih tekme obranil močan strel Bolhe in ohranil točko svoji ekipi.

Rudar bo v 20. krogu v sredo gostoval v Novi Gorici, Krka pa v Celju.

Ne spreglejte