NATISNI PISAVA

Hrvaški selektor jezen na del "navijačev"

Bilić: Takšnih navijačev se moramo znebiti

Avtor: Rok Plestenjak

Gdansk - Hrvaški selektor Slaven Bilić se pred dvobojem s Španijo ni mogel izogniti vprašanju o nešportnem obnašanju navijačev, ki so v Poznanu zmerjali Maria Balottelija. Nad njimi je, milo rečeno, razočaran.

Pin It

Oponašanje opičjih glasov in odvržena banana, ki je na dvoboju, v katerem je nastopal vzkipljivi Mario Balotelli, sama po sebi klicala po namenu, še vedno odmevajo na Poljskem, pa tudi drugod po svetu. Nad peščico samooklicanih navijačev, ki so vrgli temno senco nad bučno podporo zveste večtisočglave hrvaške množice, je razočaran tudi Slaven Bilić: ''Ne maram takšnih navijačev. Tudi moji igralci jih ne. Takšnih navijačev se moramo znebiti in jim preprečiti, da ne bodo več prihajali na štadion. Kot Hrvat, oče, športnik in oseba, ki prihaja iz moderne države odprtih nazorov in prepričanj, sem nad takšnimi dejanji izjemno razočaran. Hrvaška ni rasistična država, pri nas je vsak dobrodošel, zato sem na takšne navijače zelo jezen. Tega v prihodnje ne sme biti več. Morajo biti primerno kaznovani,'' je pred najpomembnejšo tekmo na tem evropskem prvenstvu, morda pa tudi njegovo ''poslovilno'' na klopi ''ognjenih'' (po Euru bo vodil moskovsko Lokomotivo) potožil 43-letni strokovnjak in poudaril, da se s to težavo spopadata tako Evropa kot svet.

Hrvaška po stopinjah Rusije?

Prav lahko se zgodi, da bi morebiten uspeh hrvaške reprezentance na tekmi v Španijo, na kateri si lahko Bilićevi izbranci zagotovijo nastop v četrtfinalu, že v torek zasenčile sankcije. Odredila jih bo Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (UEFA), ki bo poleg ''primera Balotelli'' razglabljala tudi o odvrženih pirotehničnih sredstvih, zaradi katerih je moral sodnik za nekaj trenutkov celo prekiniti srečanje med Hrvaško in Italijo. Ruska nogometna zveza je pred dnevi že prejela opozorilo, da bo v primeru, če se bodo zmerjanja na rasistični osnovi in ostali huliganski izpadi ponavljali, pot do Eura 2016 iskala s šestimi kazenskimi točkami. Hrvaška krovna zveza (HNS) je Uefi naslovila prošnjo, v kateri jo poziva, da naj se zaradi peščice neodgovornih navijačev ne znaša neposredno na hrvaško člansko reprezentanco. Tovrstne navijače je označila za huligane, ki bi jim bilo potrebno v prihodnosti onemogočiti prisotnost na športnih prireditvah. Bo Uefa upoštevala pojasnilo?

Preberite še:

Balotelli ima odgovor na metanje banan

Italijanski reprezentant Mario Balotelli, ki so mu hrvaški navijači na EP vrgli banano, je prek socialnega omrežja Twitter sporočil, da bo naslednjič, ko se zgodi kaj podobnega, banano pojedel.

Hrvati vrgli Balotelliju banano (foto)

Italijanski napadalec Mario Balotelli je bil na srečanju s Hrvaško priča rasističnemu zmerjanju, saj ga je del hrvaških navijačev oponašal z opičjimi vzkliki. Na zelenico so mu celo vrgli banano.

Xavi napovedal slovo Hrvaške

Eden najboljših nogometašev na svetu in novopečeni rekorder evropskih prvenstev, Xavi Hernandez, je prepričan, da bosta v skupine B četrfinalistki Španija in Italija. Hrvaška naj bi izpadla.

Foto: Guliver/Getty Images
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

oglasno sporočilo