Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ante Čačić

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 11.29

8 let

Fajić zmagovito akcijo sestavil med ogrevanjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčani so po suverenem štartu v sezono v superpokalu precej bolj neprepričljivo vstopili v prvenstvo. Zmagoviti zadetek proti Zavrču je v končnici obračuna dosegel rezervist Nusmir Fajić.

Maribor je naslov začel braniti proti Zavrču, zbralo pa se je kar okrog 4500 gledalcev. Sploh prvi zadetek Zavrča med prvoligaši je že po treh minutah dosegel Sandi Čeh, Maribor pa je vendarle prek nekdanjih nogometašev Mure, Damjana Boharja in Nusmirja Fajića poskrbel, da so točke ostale v Ljudskem vrtu. "Videli smo zelo dobro tekmo glede na začetek sezone. Gostje so bili obrambno usmerjeni, še posebej po srečnem vodilnem zadetku, mi pa smo si priigrali veliko priložnosti. Veseli me, kako se je ekipa obnašala na igrišču. Prav tako me veseli sožitje z našimi navijači," je po tekmi povedal mariborski trener Ante Čačić.

Za zmagoviti gol je v 90. minuti poskrbela akcija rezervistov. Mitja Viler je podal, Nusmir Fajić pa odločil tekmo. "Med ogrevanjem sva imela dovolj časa, da sva sestavila kombinacijo za po vstopu v igro," se je nasmejal visokorasli napadalec iz BiH in nadaljeval. "Vsak igralec, ki pride na igrišče, se želi dokazati. Tokrat je uspelo nama, toda najpomembnejše je, da smo osvojili tri točke. Po obisku je razvidno, da so si navijači zaželeli nogometa, premor je bil dolg. Prišli so v velikem številu in upam, da smo se jim oddolžili, s tem pa poskrbeli še za dobro napoved prvega evropskega izziva. Do zdaj smo bili usmerjeni le na začetek prvenstva, zdaj lahko začnemo razmišljati o tekmi na Malti," je dejal Fajić.

Mariborčani so v ponedeljek odpotovali na Malto, kjer jih v torek čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Birkirkari.

Ne spreglejte