Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 2. 2020,
23.29

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Nantes Amiens Denis Petrić Rene Krhin Luka Elsner francosko prvenstvo Neymar

Nedelja, 23. 2. 2020, 23.29

4 leta, 2 meseca

Francosko prvenstvo, 26. krog

PSG po hudi drami ugnal Bordeaux, Neymar izključen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Neymar | Neymar je bil izključen v sodnikovem podaljšku. | Foto Reuters

Neymar je bil izključen v sodnikovem podaljšku.

Foto: Reuters

Zadnja tekma 26. kroga francoskega prvenstva je postregla s festivalom zadetkov na Parku princev, kjer je vodilni PSG gostil Bordeaux in se namučil, da je osvojil nov paket treh točk. Zmagal je s 4:3, v zadnji minuti pa je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča glavni zvezdnik Parižanov Neymar. Urugvajec Edinson Cavani, ki je začel od prve minute, je dosegel jubilejni 200. zadetek v dresu pariškega kluba.

Na Parku princev je v nedeljo zvečer potekala srhljivka, po kateri je imel več razloga za zadovoljstva tabor PSG. Parižani so premagali Bordeaux s 4:3, kar dva zadetka je dosegel Marquinhos, enega pa Kylian Mbappe in Edinson Cavani, ki je začel v prvi enajsterici (Mauro Icardi je sedel na klopi) in tako dočakal jubilejni 200. zadetek v dresu bogatega pariškega kluba. Gostje so namučili favorite, ki so v izdihljajih srečanja pogrešali Neymarja, saj je v drugi minuti sodnikovega podaljška prejel drugi rumeni karton in moral predčasno z igrišča. Muhasti Brazilec je prvi rumeni karton prejel tik pred koncem prvega polčasa po prepiru s sodnikom, drugega pa zaradi prekrška nad Yacinom Adlijem. Ko je zapuščal igrišče, je sarkastično zaploskal četrtemu sodniku.

Edinson Cavani je prejel posebno priznanje, saj je postal prvi nogometaš PSG, ki je zabil 200 zadetklov. | Foto: Reuters Edinson Cavani je prejel posebno priznanje, saj je postal prvi nogometaš PSG, ki je zabil 200 zadetklov. Foto: Reuters

Parižani so z zmago prednost pred drugovrščenim Marseillom, ki je v soboto presenetljivo ostal brez točk na Velodromu proti Krhinovem Nantesu (1:3), povišali na 13 točk.

Nogometaši Nantesa so v 26. krogu francoskega prvenstva priredili veliko presenečenje in v gosteh ugnali drugouvrščeni Marseille (3:1). V 89. minuti je na igrišče stopil Rene Krhin. Amiens je pod vodstvom Luke Elsnerja remiziral v Strasbourgu, tako da za Nimesom in Dijonom zaostaja pet točk, Rennes pa je z nedeljsko zmago skočil na tretje mesto. 

Andraž Šporar
Sportal Balkovec ujel zmagoviti niz v Italiji #video

Francosko prvenstvo, 26. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

16  Ben Yedder (Monaco), Mbappe (PSG),
14 – Dembele (Lyon),
13 – Neymar (PSG), Osimhen (Lille)
12  Diallo (Metz), 
11 - Icardi (PSG),
10 - Niang (Rennes),
...
1
Berić (St. Etienne)

Ne spreglejte