Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2012,
21.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 15. 6. 2012, 21.02

8 let

Francozi utišali Donjeck in povedli v skupini D

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francoska nogometna reprezentanca je v drugem krogu evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini premagala Ukrajino z 2:0 (0:0). Zadela sta Jeremy Menez in Yohan Cabaye.

Francozi so po remiju z Anglijo danes prišli do prve zmage na prvenstvu. Z goloma Jeremyja Meneza in Yohana Cabaya v uvodu drugega polčasa so odpravili Ukrajino, ki je tako ostala pri treh točkah od zmage nad Švedsko.

Če je Oleg Blohin tekmo začel z identično enajsterico kot na obračunu proti Švedski, pa je Laurent Blanc posegel po nekaj menjavah. Gael Clichy in Jeremy Menez sta tokrat dobila priložnost od začetka namesto Patricea Evraja in Florenta Maloudaja. A novinca nista bila prav dolgo na igrišču. Glavni sodnik, Nizozemec Björn Kuipers, je namreč po petih minutah zaradi močnega naliva skoraj za eno uro prekinil tekmo.

Po vnovičnem prihodu na zelenico so bolje igrali Francozi, ki pa so imeli veliko težav s prebijanjem ukrajinske obrambe. V 16. minuti jim je to uspelo, zabili so gol, a je bil pred tem Menez v prepovedanem položaju, tako da od vodstva ni bilo nič. V 25. minuti so prvič zagrozili tudi Ukrajinci, a je žoga po ne preveč posrečenem strelu Andrija Jarmolenka zletela mimo vrat. Minuto pozneje je bil znova nevaren Menez, ki pa je z dobrih desetih metrov žogo poslal čez gol, Karim Benzema pa je v 28. minuti sprožil prešibko.

V 29. minuti so imeli Francozi izjemno priložnost za vodstvo, ko se je sam pred Andrijem Pjatovom znašel Menez, a se je ukrajinski vratar izkazal. Na drugi strani so bili podobno nevarni Ukrajinci v 34. minuti, vendar je dvoboj Andrija Ševčenka in Huga Llorisa dobil slednji. V 39. minuti so imeli zanjo veliko priložnost v prvem delu Francozi, vendar je Pjatov izvrstno obranil strel z glavo Philippa Mexesa.

Drugi polčas so bolje začeli Ukrajinci in prek Ševčenka v 49. minuti znova resno zagrozili (žoga je le za nekaj centimetrov zgrešila cilj), a nato v vsega štirih minutah prejeli dva zadetka. Najprej je Menez v 52. minuti zadel v bližnji kot z desetih metrov nekoliko z desne strani, potem ko se je lepo otresel svojega čuvaja, štiri minute pozneje pa je po podaji Benzemaja zadel še Yohan Cabaye.

Isti igralec bi v 65. minuti lahko dokončno odločil tekmo, a je z roba kazenskega prostora zatresel le vratnico. Ukrajinci so po šoku skušali rešiti, kar se je rešiti dalo, vendar so Francozi praviloma vselej pravočasno in brez posebnih težav preprečevali ukrajinske namere.

Ne spreglejte