Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
31. 12. 2011,
12.15

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Šukalo

Sobota, 31. 12. 2011, 12.15

1 leto, 6 mesecev

Goran Šukalo: zaradi afere ob reprezentanco

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V letu 2011 se je po nekaj letih vrnil v reprezentanco, a tam ostal le za kratek čas. V Nemčiji je v drugi ligi igral redno in dobro.

V dresu nemškega drugoligaša Duisburga, v katerega je prišel avgusta 2010 (pogodbeno je z njim vezan do konca junija 2013), redno igra. V Nemčiji je, vsaj na drugoligaški ravni, že uveljavljeno ime. V minuli sezoni je v drugi polovici zbral 16 prvenstvenih nastopov in zabil pet golov. Duisburg je tekmovanje končal na osmem mestu. Veliko presenečenje so ''zebre'' pripravile v pokalnem tekmovanju, v katerem so se prebile vse do finala. Na Olimpijskem štadionu v Berlinu je bil udeleženec lige prvakov Schalke prevelik zalogaj, Duisburg je prepričljivo izgubil z 0:5. Goran Šukalo je v finalu igral 90 minut in prejel rumeni karton, sicer pa je v minuli sezoni nemškega pokala zbral tri nastope ter soigralcem pripomogel na poti do finala. V tej sezoni se je v pokalu poslovil že v drugem krogu, Koprčan pa je na edini tekmi v pokalu za Duisburg nastopil. V prvenstvu je zbral 19 nastopov in zabil en gol. Duisburg je na zimski premor odšel na skromnem 12. mestu prvenstvene razpredelnice. Šukalo tudi v tej sezoni igra dobro in redno, zato njegovo mesto v začetni enajsterici ni vprašljivo.

Leto 2011 bo Šukalo, ki je v reprezentanci debitiral kot zelo mlad in doslej zbral 34 nastopov, zabil pa tudi dva gola, pomnil po povratku v izbrano vrsto po treh letih in pol. Pod vodstvom nekdanjega selektorja Matjaža Keka je februarja najprej prejel 24 minut igre na prvi tekmi v letošnjem letu, pri zmagi na prijateljski tekmi nad Albanijo v Tirani z 2:1, v tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 proti Severni Irski v Belfastu (0:0) pa na igrišče prišel tik pred koncem tekme. Nato je aprila izbruhnila afera z ilegalnimi stavnicami, v katero je bil domnevno vpleten tudi 30-letni vezist, in v reprezentanci ga ni bilo več. Vprašanje je, kako bo v prihodnosti, a zdaj, ko je po odhodih Roberta Korena in verjetno tudi Aleksandra Radosavljevića na položaj defenzivnega vezista v reprezentanci slabo pokrit, bi utegnil biti v korist. Če se s tem strinja tudi novi selektor Slaviša Stojanović, pa je seveda drugo vprašanje.

Ne spreglejte