Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 5. 2011,
19.40

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 29. 5. 2011, 19.40

8 let, 1 mesec

Gorenjska zaušnica nemotivirani Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zadnjem, 36. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili s Triglavom Gorenjsko z 1:3. Kranjčani so si tako zagotovili obstanek med najboljšimi.

Triglavani so imeli v zadnjem krogu usodo še vedno v svojih rokah. Z uspehom oziroma vsaj točko v Ljubljani bi se namreč izognili devetemu mestu in s tem dodatnim kvalifikacijam za drugo ligo; dvoboj na daljavo so imeli za osmo z Nafto, ki pa je imela dve točki slabše izhodišče in za tekmeca Koper.

Redžič usoden za Botonjiča

Gorenjci so hitro pokazali, da so bolj motivirani. Prvo nevarno akcijo sta izpeljala Ajdin Redžič in Anže Jelar, a je slednji pri podaji nekoliko zamudil. Redžič pa je že nekaj minut pozneje prvič premagal Damirja Botonjiča z natančnim strelom v daljši kot vrat domače ekipe. Domači so nevarneje zapretili šele po protinapadu Adnana Bešiča, ki pa je bil nenatančen in Žan Pelko je bil brez dela. V 35. minuti se je je moral po prodoru Dragana Ovčine izkazati domači vratar Botonjič. Ista igralca sta bila v glavnih vlogah še tik pred polčasom, ko je gorenjski napadalec bržčas želel le podati v kazenski prostor, vratar zeleno-belih pa je posredoval tako nespretno, da je žogo podaljšal v lastno mrežo.

Triglav je tako drugi polčas začel z lepo prednostjo, a nič manj zavzeto, kar se je obrestovalo že v 51. minuti. Triglavovo akcijo je začel Redžič, ki je podal do Uroša Smoleja. Njegov strel je vratar Botonjič le odbil, toda po odbiti žogi je takoj udaril Redžič in jo z močnim strelom poslal v mrežo domačih. Gostje bi vodstvo lahko povišali deset minut pozneje, toda Jelar je bil po hitri akciji za las nenatančen.

Častni zadetek Vršiča

Olimpija je v drugem polčasu dolgo iskala priključek. Delno ga je ujela v 70. minuti, ko je v kazenskem prostoru padel Milan Andjelkovič, sodnik pa je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Dare Vršič in izid je bil 1:3.

Ob koncu tekme so bili domači nekoliko boljši, a neučinkoviti. Predvsem Bešič bi lahko v 82. minuti odigral precej bolje, saj je po podaji Škerjanca zgrešil žogo, ko je bil sam le meter od vrat. Pet minut pozneje je vratar gostov Pelko s pogumno obrambo preprečil strel Sretena Sretenoviča s podobnega mesta. Za goste pa bi lahko po protinapadu Redžič dosegel še tretji gol na tekmi, vendar je bil v 85. minuti hitrejši Botonjič.

Ne spreglejte