Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 5. 2012,
20.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 17. 5. 2012, 20.17

8 let

Gorica zmagala, Plut skočil na tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Hita Gorice so v 35. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali velenjski Rudar s 4:1 (1:1). Vito Plut zdaj na tretjem mestu lestvice strelcev.

Novogoričani in Velenjčani so trdno v sredini lestvice in brez možnosti za dvig do evropskih mest ali izpad. Več motivacije za srečanje so pred domačimi navijači pustili belo-modri, ki so se tako s tremi točkami poslovili od svojih navijačev. Junak tekme je bil Vito Plut z dvema zadetkoma. Hit Gorica bo zadnjo tekmo igrala v Kranju, Rudar pa doma proti Nafti. Obe tekmi bosta v nedeljo.

Čeprav je bilo že v prve pol ure nekajkrat kar "napeto" pred enim in drugim golom, pa so najlepšo akcijo izpeljali Novogoričani v 36. minuti. Zaključil jo je Sandi Arčon, izkazal pa se je Gregor Fink v velenjskih vratih. V 42. minuti pa je bil nemočen, potem ko je Vito Plut dobil žogo na levi strani kazenskega prostora, ga preigral in žogo poslal v mrežo za 1:0. Čeprav je do konca polčasa ostalo le malo časa, pa sta ekipi šli na glavni odmor poravnani. V zadnji minuti je namreč Rudar izid izenačil, ko je zmedo v domačem kazenskem prostoru izkoristil Leon Črnčič.

Novogoričani so hitro spet prišli do vodstva. V 55. minuti je z dobrih 20 metrov iz obrata sprožil Miha Mevlja in matiral gostujočega čuvaja mreže. Sledile so osvežitve v obeh ekipah, ki pa so bolje dele domačim nogometašem, saj so ti v 73. minuti še povišali prednost. Rok Buzeti je natančno podal v globino proti Plutu, ki je bil hitrejši od gostujočih branilcev, preigral tudi vratarja in žogo zabil v prazno mrežo. Piko na i zmagi gostiteljev je postavil Goran Galešić v 81. minuti, ko je odlično zadel s prostega strela. Velenjčani so sicer tekmo končali z igralcem manj, saj je v 81. minuti Petar Stojnić dobil neposreden rdeč karton zaradi prekrška nad Sandijem Arčonom.

Ne spreglejte