Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2024,
10.26

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Jenni Hermoso

Sreda, 28. 2. 2024, 10.26

1 mesec, 4 tedne

Spet uživa

Hermosova po aferi poljub spet uživa v nogometu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Jenni Hermoso | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Španska nogometna igralka Jenni Hermoso, ki jo je avgusta lani proti njeni volji na usta poljubil nekdanji predsednik španske nogometne zveze Luis Rubiales, je na novinarski konferenci v Sevilli v Španiji razkrila, da spet uživa v nogometu. Hermosova je članica selekcije Španije, ki igra na zaključnem turnirju lige narodov v nogometu za ženske.

Hermosova je v torek nastopila na prvi uradni novinarski konferenci po aferi, ki je dodobra zamajala španski nogomet, poročajo tiskovne agencije, med njimi francoska AFP in nemška dpa. Predsednik zveze Rubiales je bil prisiljen odstopiti, potem ko je igralko poljubil na ustnice na razglasitvi nosilk odličij po velikem zmagoslavju Španije, ki je v finalu lanskega svetovnega prvenstva premagala Anglijo.

"Počutim se dobro"

"Zame je zelo pomembno, da bom igrala v še enem finalu, da bom svojo zgodbo nadaljevala tukaj. Počutim se dobro, nogomet potrebujem, ker mi še naprej daje življenje," je bila v izjavi čustvena 33-letna Hermosova, ko je opisala težke mesece, ki jih je preživljala po dogodku.

Dejala je, da je pripravljena na finalni obračun lige narodov s Francijo. Napadalka je ob prehodu v novo letu podpisala pogodbo z novim klubom iz Mehike. Zasedbo Pachuca je zamenjala za Tigres Femenil.

"Želim še naprej uživati na tekmah z reprezentanco in ekipo Tigres ter v tem športu. Če zmagamo, se bo Španija spet zapisala v zgodovino."

Luis Rubiales | Foto: Reuters Luis Rubiales Foto: Reuters

Rubialesa za tri leta izključili iz vseh dejavnosti

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je Rubialesa za tri leta izključila iz vseh dejavnosti, povezanih z nogometom, njegovo neprimerno dejanje in neprimeren odziv na izsiljeni poljub sta privedla do bojkota španskih reprezentantk ter sprožila ogorčenje po vsem svetu zaradi seksizma v ženskem nogometu.

V središču dogajanja je bila Hermosova, ki je priznala, da ji je bilo zelo težko. "Imam srečo, da sem se vrnila v finale po šestih zelo dolgih mesecih. Danes uživam v nogometu in tekmujem s Španijo za zmago na drugem turnirju."

"Od takrat se je zgodilo veliko. Bil je težek proces razumevanja mnogih stvari. Še vedno igram nogomet in edina stvar, ki si jo želim, je, da še naprej uživam v tem dresu."

Ne spreglejte