Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
13.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

14

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor Agim Ibraimi

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 13.06

6 let, 6 mesecev

Ibraimi razkril in opisal, kako ga je žalil Zahović

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

14

Zvezni igralec NK Maribor Agim Ibraimi je v petek nepričakovano zapustil karanteno. Mariborski klub je sporočil, da je do nadaljnjega suspendiran in se zavil v molk, Ibraimi pa v težkih trenutkih ni želel molčati. Pojasnil je, kdo stoji za njegovim odhodom in s prstom pokazal na Zlatka Zahovića.

Makedonski reprezentant v soboto ni kandidiral za srečanje z Domžalami. Njegov odhod je dvignil veliko prahu, še več po njegovi objavi prek socialnih omrežij, da je bil primoran v odhod zaradi nizkotnih potez enega človeka. V ponedeljek je v pogovoru za slovenski športni dnevnik EkipaSN razkril, da je karanteno zapustil zaradi Zlatka Zahovića.

Začelo se je v petek, ko je skupina predstavnikov navijaške skupine Viole obiskala trening mariborskega kluba in nogometašem na grob način, tudi s fizičnim nasiljem, dala vedeti, da do konca sezone pričakuje le zmage. Športni direktor NK Maribor ni imel nič proti takšnemu nastopu privržencev, je pa napihovanje mišic zmotilo Agima Ibraimija.

"Prav je, da nas navijači kdaj obiščejo, in prav je, da nam tudi povedo nekaj krepkih, kadar si to zaslužimo. Kot rečeno, o navijačih vse najlepše, pri tem vztrajam. A če gredo stvari po kakem naključju predaleč, od športnega direktorja pričakujem, da nas bo zaščitil. Zame nasilje ne sme biti rešitev, pri nasilju se zame vse konča in Zahović bi se moral postaviti na tak način. To sem želel od njega in to sem mu lepo povedal," je za Ekipo priznal dvakratni makedonski nogometaš leta in nato opisal, kakšen je bil odgovor športnega direktorja.

Bil je oster in zelo žaljiv

"Zahović je izgubil živce, ker sem mu nasprotoval pred drugimi igralci, bil je oster in zelo žaljiv. Na nedopusten način je tudi omenjal mojo mamo, na kar sem še posebej občutljiv. A kljub temu sem bil pripravljen to požreti. Težko, ker je to v nasprotju z mojimi vrednotami, a bil sem pripravljen," je razkril, kaj se je dogajalo dan pred tekmo z Domžalami, ki so jo vijolice brez Ibraimija dobile z 2:1.

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović po besedah Ibraimija ni skoparil z žaljivkami. | Foto: Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović po besedah Ibraimija ni skoparil z žaljivkami.

Žaljivke najboljšega strelca slovenske reprezentance vseh časov so šle po besedah Makedonca z albanskimi koreninami in s slovenskim potnim listom tako daleč, da je bil prisiljen v odhod. "Prisežem, da bi šel čez vse to, toda ob vsem zmerjanju mi je dejal, naj odidem. Večkrat sem preveril, stvari sem skušal umiriti, a je vztrajal pri tem, da odidem. Zato sem odšel."

Užalil je njegovo preteklost, mamo, narod in vero

Po odhodu sta še stopila v stik, a je Zahović ponovno posegel po plazu žaljivk, ki so se usule na razočaranega Ibraimija. "Užalil je mojo preteklost, ponovno je užalil mojo mamo, užalil pa je tudi moj narod in mojo vero. To pa so že stvari, prek katerih ne morem in prek katerih po mojem mnenju ne bi smel nikoli nihče," je izpostavil 27-letni zvezni igralec, ki je do nadaljnjega suspendiran.

Mariborski klub je sporočil, da bodo zadevo reševali znotraj kluba. Vijolice se pripravljajo na četrtkovo pokalno tekmo z Zavrčem.

Ne spreglejte