Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
11. 11. 2019,
20.00

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,87

4

Natisni članek

Neymar Noa Saez Ivan Gazdek Alex Ferguson Georgina Rodriguez Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Maurizio Sarri Christian Streich David Abraham izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 11. 11. 2019, 20.00

4 leta, 5 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Incident v Bundesligi, rasizem v Rusiji, Guardiola norel ...

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,87

4

Za nami je še en teden, ki je prinesel kar nekaj dogodkov, povezanih z nogometom. Katerih deset smo uvrstili v tokratni Sportalov izbor z družabnih omrežij?

Kapetan Eintrachta izgubil nadzor in podrl domačega trenerja 

Začnimo v Nemčiji. V sodnikovem podaljšku tekme nemške bundeslige med domačim Freiburgom in Eintrachtom iz Frankfurta je kapetan gostov David Abraham po teku za žogo, ki je zapustila igrišče, namerno trčil v domačega trenerja v 54- letnega Christiana Streicha in ga zbil po tleh.

S tem je sprožil vsesplošno prerivanje, na igrišče so vdrli tudi rezervisti Freibruga ter poskušali obračunati z nesramnim gostujočim kapetanom. Strasti so se kmalu pomirile, glavni sodnik tekme Felix Brych pa je nesramnemu Abrahamu pokazal rdeči karton.

"Rad bi se iskreno opravičil Christianu Streichu. Zelo sem vesel, da sva govorila po tekmi in da je med nama vse v redu," se je kapetan Eintrachta za čustveno potezo opravičil, opravičilo pa je domači trener tudi sprejel. "Opravičil se je, zame je primer končan," je dejal trener Straich, ki po hudem trku, čeprav je že kar v letih, ni bil poškodovan.

Evropo pretresa nov rasistični izpad, Brazilca v solzah

Po velikem ukrajinskem derbiju med Šahtarjem in kijevskim Dinamom, ki ga je z 1:0 dobil prvi, se je govorilo le o eni stvari. Izpadu gostujočih navijačev, ki so deset minut pred koncem čez rob pahnili Taisona. Brazilec jim je po tem, kar je na njegov račun prihajalo s tribun, pokazal sredinec in proti njim brcnil žogo. Čeprav je bilo jasno, da je šlo za napad na rasistični osnovi, je sodnik Brazilcu pokazal rdeči karton. Igrišče je zapustil v solzah, tolažil ga je tudi slovenski reprezentant pri Dinamo Benjamin Verbič.

"Pozivamo nogometne veljake in klube, da ustavijo rasizem na nogometnih štadionih. To, kar se je zgodilo, je velika sramota," so zapisali pri ukrajinski ekipi, ki je dodala, da bo naredila vse, da bo zaščitila svoje nogometaše.

Pred dnevi se je podobno zgodilo tudi Mariu Balotelliju, ki je ravno tako na tribune brcnil žogo in želel predčasno zapustiti zelenico. Na koncu so ga soigralci prepričali, da ostane in odigra do konca, zanimivo pa je, da so muhastega Italijana lastni navijači obsodili arogance, niti z eno besedo pa niso obsodili gostujočih navijačev. V 21. stoletju, ko rasizma ne bi smelo biti več, se zdi, da se vse skupaj le poslabšuje. Kako tudi ne, saj nihče nima poguma, da bi nesramneže primerno kaznoval.

Dvakrat ga je sunil z ostrim predmetom, Kološinac pa nič

Najbrž se še vsi spomnite dogodka, ko sta nogometaša Arsenala Mesuta Özila in Seada Kološinca pri belem dnevu napadla dva nepridiprava in ju poskušala oropati. Policija je pred dnevi z javnostjo delila nov posnetek, na katerem storilec Ashley Smith z ostrim predmetom dvakrat sune proti reprezentantu BiH, ta pa mrtvo hladen niti ne trene. Ko je videl, za kaj gre, je začel z junaškim lovom za mopedistoma, ki sta se po nekaj sekundah bežanja pred jeznim Bosancem izgubila med londonskimi ulicami.

Storilca je policija kmalu našla, pred dnevi pa je Smitha zaradi poskusa ropa obsodila na deset let zapora, njegovemu pomočniku Jordanu Northoverju pa bodo sodili pozneje.

Roparja sta nogometašema želela ukrasti dragoceni uri, vredni 200 tisoč funtov oziroma 231 tisoč evrov, niti sanjalo pa se jima ni, da se jima bo kdo uprl.

Ronaldova Georgina pokazala dolge noge

Medtem ko Cristiano Ronaldo preživlja težke časa pri Juventusu, pa je njegova boljša polovica Georgina Rodriguez med tednom zablestela na dogodku podeljevanja MTV-nagrad. V glamurozni modri obleki z globokim razporkom je pokazala svoje dolge noge in vsem prisotnim jemala dih.

Kdo je bil na podelitvi MTV nagrad videti bolje?

  • Ronaldo
    7,16 %
    30 glasov
  • Georgina
    31,98 %
    134 glasov
  • Nisem opazil Ronalda.
    60,86 %
    255 glasov
Oddanih 419 glasov

Legendarni Škot skakal od veselja

Džokej Paul Nicholls je še desetič osvojil nagrado badger beer silver trophy hendicap chase v Wincantonu, vse skupaj pa nikakor ne bi odmevalo v nogometnem svetu, če ne bi bil delni lastni konja Give Me a Copper legendarni trener Manchester Uniteda sir Alex Ferguson. Ta je od veselja poskakoval in se med drugim polil tudi s kavo.

A 77-letni možakar se ni dal motiti. "Še vedno rad zmagujem, tega nismo pričakovali, a Paul nas vse vse presenetil. Še vedno nadvse rad zmagujem, to je najlepši občutek," je pred leti po Angliji pustošil z Manchester Unitedom. Po njegovi upokojitvi so rdeči vragi le še bleda senca ekipe, ki ji je pred leti poveljeval sloviti Fergie.

Korejec spet navdušil splet

Korejski nogometaš Son Heung-Min je eden od najbolj priljubljenih v nogometnem svetu. Ne samo, da je odličen nogometaš, svoje privržence vedno znova navduši z prisrčnimi potezami, za eno od takih je poskrbel tudi konec tedna pred sobotno tekmo med Tottenhamom in Sheffield Unitedom (1:1). V Londonu je močno deževalo, zato je maskoti, fantiču, ki je Korejca tradicionalno pospremil na zelenico, z dlanmi držal streho nad glavo, mladeniču pa se je vse skupaj zelo dobro zdelo.

heung Tottenham
Sportal Tako trpel po grozljivi poškodbi, da se mu je opravičil po zadetku

Guardiola med tekmo besnel kot ris, nato pa ...

Trener angleškega prvaka Man Cityja Josep Guardiola po porazu z neposrednim tekmecem za naslov, Liverpool ima zdaj pred sinjemodrimi že devet točk naskoka, ni bil navdušen nad delom sodnika Michaela Oliverja in sodelavcev.

Med tekmo, kjer se res zdi, da so bili gostje iz Manchestra res oškodovani zaradi dveh velikih napak (prepovedan položaj pri zadetku Mohameda Salaha in igranje z roko branilca rdečih Trenta Alexandra-Arnolda v kazenskem prostoru), je besnel in v svojem slogu delal ''prevale", po tekmi pa je sodnikom stisnil desnico in sarkastično dejal ''najlepša hvala."

Katalonec med tekmo ...

 

Tudi na novinarski konferenci ni želel govoriti o sodniških odločitvah, češ, da so vprašanja za šefa združenja sodnikov v Angliji in vodilne pri VAR. Kljub porazu in tretji prvenstveni ničli je še dejal, da je ponosen na svoje nogometaše in da so vsem pokazali, zakaj so aktualni prvaki najbolj gledane nogometne lige na svetu.

... in po njem:

"V žepu imam tvojo mamo"

Navijači Chelseaja so si po zmago (2:0) na londonskem derbiju proti Crystal Palaceu privoščili zvezdnika orlov Wilfrieda Zahaja. Eden izmed navijačev modrih je proti avtomobilu, v katerem je sedel Zaha, zavpil, "Reece James in the pocket" in želel sporočiti, da ga je mladi branilec Chelsea pospravil v svoj žep. Na besede se je Zaha odzval, spustil okno v avtu in mu siknil nazaj: "V žepu imam tvojo mamo."

Zaha res ni mogel prek Jamesa:

Kokoš, ki jo je brcnil Hrvat, preživela

Incident, ki je pretresel marsikoga v začetku preteklega tedna, se je očitno končal srečno. Hrvaški nogometaš Ivan Gazdek je na tekmi med nižjeligaškima ekipama med Jelengradom in Jasenovcem izgubil oblast nad sabo in brcnil eno izmed kokoši, ki so na nogometno igrišče ušle bližnjemu sosedu. Uboga kokoš je po nič kaj nežnem voleju nepremično obležala, Gazdek pa jo je za nameček vrgel čez ograjo.

Čeprav so vsi mislili, da je uboga žival poginila, jo je lastnik Zlatko našel, ko se je skrivala daleč stran od njegove hiše. Ko jo je vrnil med "kolegice", se je hitro razživela, zato pričakujejo, da bo kokoš, ki je preživela brco jeznega nogometaša, živela še vrsto let.

Hrvat je prejšnji teden poskrbel za zgražanje:

Je to Neymarjevo novo dekle?

Brazilskega zvezdnika Neymarja so v preteklem tednu v Barceloni, kjer se je udeležil rojstnodnevne zabave rojaka Arthurja, zalotili v objemu španske manekene Noe Saez in španski mediji so hitro začeli ugibati, ali je to novo dekle napadalca PSG. Neymar se je leta 2018 razšel z Bruno Marquezine, vmes pa so ga že večkrat povezovali z raznimi mičnimi dekleti. Je Španka končno tista prava? Tista resna? To bo pokazal čas ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De hace mucho porque no veo a esta niña nadaaaaa #bestie #missyou

A post shared by Noa Sáez (@noasaaez) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Come find me

A post shared by Noa Sáez (@noasaaez) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hidden treasures✨

A post shared by Noa Sáez (@noasaaez) on

Ne spreglejte