Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 7. 2011,
15.00

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 13. 7. 2011, 15.00

8 let, 1 mesec

Irski trener še pomni Ljubljano

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Večkratni irski prvak Bohemians je v Slovenijo prispel malce čez polnoč. Štadion v Stožicah bo preizkusil ob 19. uri, trener Patrick Fenlon pa je pred osmimi leti že izgubil bitko v Ljubljani.

Olimpija ima lepe spomine na irski klubski nogomet. Pred osmimi leti je dvakrat ugnala Shelbourne in si priborila smetano na torti, saj je v naslednjem krogu za Bežigradom gostoval znameniti Liverpool. To pa je bil tudi zadnji evropski nastop Olimpije v Ljubljani in napoved negotove prihodnosti, ki se je zaradi naraščajočih dolgov in prazne blagajne razpletla po najslabšem možnem scenariju.

Slovenski prestolnici je evropski pridih vrnilo šele letošnje gostovanje Širokega Brijega. Tokrat v Stožicah, ki bi utegnila postati nepremostljiva ovira tudi za Bohemians. ''Čaka nas zahtevno gostovanje,'' se je udomačene nogometne fraze na uradni klubski strani poslužil Patrick Fenlon. Ljubljano pozna bolje od večine Ircev, saj je pred osmimi leti že gostoval v ''zmajevem mestu''. Še kot trener Shelbourna, s katerim je utrpel dva poraza (doma 2:3, v gosteh 0:1). ''Tudi zadnjič, ko sem bil v Ljubljani, je bilo zelo vroče. Ker nas čaka dvoboj v gosteh, moramo narediti vse, da obdržimo negotovost pred povratnim srečanjem in nato s pomočjo domačega občinstva skušamo izločiti Olimpijo, '' je napovedal Irec. Zaradi poškodbe ličnice ne bo mogel računati na prvega vratarja Chrisa O'Connorja, v polju pa bosta najverjetneje odsotna Stephen Hurley in Ryan MyEvoy, ki sta se poškodovala na pokalnem obračunu z največjim tekmecem, moštvom Shamrock Rovers.

Na seznamu poškodovanih so tudi Owen Heary, Mark Rossiter in Glenn Cronin, ki pa jih skuša zdravniška služba pripraviti na dvoboj, tako da so pripotovali v Slovenijo. Imena, ki verjetno ljubiteljem nogometa v Sloveniji niso pretirano znana, njihova številčnost pa vseeno vzkipljivemu ''Patu'' Fenlonu povzroča nekaj težav. Irski predstavnik je v zadnjem prvenstvenem krogu doma brez večjih težav ugnal zadnjeuvrščeni Galway United z 2:0.

Ne spreglejte