Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 4. 2009,
8.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 30. 4. 2009, 8.00

8 let

Jalušič: Interblock nam odgovarja po igri

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Samozavest Velenjčanov je po zmagi nad Novogoričani in torkovi šestici v mreži Šmartnega na zavidljivo visoki ravni. Tako pred gostovanjem v Ljubljani meni tudi športni direktor Rudarja Miran Jalušič.

Velenjčani so v želji, da se čim boljše pripravijo na sobotno gostovanje v Ljubljani, v torek odigrali prijateljsko tekmo v Šmartnem ob Paki. Pušnikova četa z ekipo, v kateri sta prve nogometne korake storila tudi dva sedanja ''knapa'' Nik Omladič in Luka Prašnikar, ni imela večjih težav. Rudar je dosegel pol ducata zadetkov, predstavila pa sta se tudi dva nova obraza. Na preizkušnji sta namreč dva mlada napadalca. Iz vrst ''obubožane'' Bonifike je na nekajdnevno dokazovanje v ''prestolnico lignita'' prispel 21-letni Aleksandar Marjanovič, iz Omiša pa leto dni starejši Brazilec Tiago Rodrigues, ki se je na začetku ''evropske'' poti ustavil pri tretjeligaškem klubu iz okolice Splita. ''Oba kandidata bosta na preizkušnji še nekaj dni. Prvi vtis strokovnega vodstva ni najbolj navdušujoč. Vseeno iščemo malce višjo raven napadalcev, čeprav je seveda zelo težko podati končne ocene po dveh treningih,'' je povedal za Sportal Miran Jalušič, ki je z mislimi že prisoten pri sobotni tekmi.

Težje igrati doma kot v gosteh

Športnega direktorja Rudarja pred dvobojem 31. kroga PrveLige Telekom Slovenije spremlja dober občutek. ''Na tekmo v Ljubljani gledam pozitivno. Interblock nam odgovarja po igri, saj igra dopadljivo in tehnično dovršeno. Mislim, da imamo prednost, saj imamo vendarle več izkušenj. Resda je veliko število mladih reprezentantov tudi v naših vrstah, a smo le bolj izkušeni, še posebej v obrambni vrsti. Tu vidim našo prednost,'' je predstavil razmišljanje pred dvobojem z Ljubljančani, ki so v sredo z odliko opravili nalogo v pokalu Hervis. ''Oni imajo v zadnjem tednu zelo zahteven ritem. Ponedeljek, sreda, sobota … Tudi to bi lahko predstavljalo našo prednost,'' meni predstavnik Rudarja, ki se je preizkusil v vlogi napovedovalca za sobotno tekmo in ponudil zmago gostov z 1:0. ''Bili bi zadovoljni tudi s točko. Čeprav smo blizu mest, ki vodijo v Evropo, se z njo niti ne ukvarjamo. Bolj se z igro in odnosom fantov na igrišču. Do konca sezone nas čakajo tri težke domače tekme s Koprom, Primorjem in Domžalami, še trikrat pa gostujemo. Moram priznati, da nam je nekoliko težje igrati doma kot pa zunaj. Fantje so pod pritiskom, v gosteh pa so bolj sproščeni, kar prikazuje tudi lestvica uspešnosti doma in v gosteh.'' Rudar bo v slovenski prestolnici oslabljen za Marka Pokleko in Denisa Grbiča, ki bosta počivala zaradi kazni rumenih kartonov, zaradi poškodbe pa je pod vprašajem nastop Brazilca Renata de Moraesa.

Stalno iskanje napadalcev

Kako pa športni direktor doživlja končnico prvenstva? Se je zaradi številnih spomladanskih zmag Rudarja število morebitnih snubcev za ''knape'' kaj povečalo? ''Nekateri že trkajo na vrata, a je prisotna tudi recesija, tako da so ponudbe manjše. Verjetno se vsi klubi soočamo z enakimi težavami. Glede novih nakupov, kar se tiče napadalcev, smo v stalnem iskanju. S trenutnim stanjem nismo zadovoljni, ostala mesta v ekipi pa so dokaj dobro pokrita, čeprav bomo verjetno vseeno pripeljali še kakšno okrepitev, ki bi še povečala konkurenco. Upamo tudi na kako prodajo,'' je še dodal. Bo njegova telefonska linija po koncu prvenstva prepolna klicev iz tujine?

Ne spreglejte