Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
20. 11. 2019,
17.21

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Natisni članek

Miha Blažič Josip Iličić Euro 2020 Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 20. 11. 2019, 17.21

4 leta, 4 mesece

Odzivi po koncu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020

Josip Iličić: Treba bo videti, kako naprej #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Slovenija je v zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 končala s porazom z 2:3 proti Poljski v Varšavi, kjer je pokazala precej solidno podobo, a na koncu spet ostala brez točk. Kaj so po koncu kvalifikacij, ki so se za Slovenijo končale slabo, povedali nekateri glavni akterji?

"Ta tekma je morda preslikava vseh kvalifikacij, v katerih smo precej nihali. Pokazali smo veliko dobrih stvari, predvsem pri igri naprej. Na lahkomiseln način smo izgubili točko, na trenutke smo bili neodgovorni. To je bila tekma, v kateri vidiš, na koga lahko računaš in na koga ne moreš. Dobro smo premešali ekipo. Nekateri so zadovoljili, drugi niso. Nekateri bodo morali razčistiti sami pri sebi, a o imenih ne bi," je po tekmi povedal selektor Slovenije Matjaž Kek in še enkrat dodal, da je bila uvrstitev na evropsko prvenstvo cilj, a ne pogoj.

"Nismo se uvrstili, evropskega prvenstva si nismo niti zaslužili. Težko je zdaj delati analizo, a smo tudi tokrat pokazali, da bi lahko dosegli veliko več. Nismo si zaslužili uspeha, zdaj pa je treba pogledati v prihodnost in biti optimističen. Zato tudi prihajam. Bomo videli, kaj bo v prihodnosti," pa je govoril Josip Iličić, ki je bil spet najboljši posameznik Slovenije, tokrat se je izkazal najprej z asistenco za gol Tima Matavža, potem pa je nasprotnikovega vratarja premagal tudi sam.

"Že večkrat sem prevzel odgovornost. Tudi s tem, ko sem dejal, da si uspeha nismo zaslužili. Morali bi narediti več, a nismo. Zdaj se je težko vračati nazaj. Treba se bo dobro pogovoriti in videti, kako naprej," je še povedal zvezdnik italijanskega nogometa, ki ima 31 let, a je že pred dnevi v intervjuju za Ekipo sporočil veselo novico. Reprezentančne kariere ne namerava skleniti.

"Ni to, česar smo si želeli, ampak mislim, da smo, vsaj kar zadeva igro, kvalifikacije sklenili pozitivno. Zmanjkalo je malo sreče, malo koncentracije. Kar zadeva odnos in borbenost, pa smo pokazali precej. Več časa, ko bomo igrali skupaj, bolje bo. Manj bo napak, bolj bomo uigrani," pa je dejal Miha Blažič, ki je v obrambi nadomestil kaznovanega Aljaža Struno.

"V tej kvalifikacijah smo pokazali napredek pri igri in rezultatih. Seveda pa si želimo več. Tega smo sposobni in za to se bomo trudili," je še povedal branilec, ki je še petič, drugič v teh kvalifikacijah, nastopil za Slovenijo. Ta je kvalifikacije končala na četrtem mestu kvalifikacijske skupine G za Poljsko, Avstrijo in Severno Makedonijo. Osvojila je 14 točk.

Slovenija v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020:

Sportal Črno na belem, koga ima Kek (naj)raje
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek ne ceni slovenskega nogometa
Jan Oblak
Sportal Slovenija najboljša v Evropi, a …
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek: Veliko je bilo dobrih stvari, a tudi začetniških napak
Josip Iličić
Sportal Za slovo nov poraz in padec na četrto mesto
Ne spreglejte