Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
15. 4. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Nejc Vidmar Prva liga Telekom Slovenije Marko Nikolić

Petek, 15. 4. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

Junak navijačev Olimpije, ki se vrača, glasno podpira kaznovanega trenerja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Nejc Vidmar je odlično začel zgodbo pri zanj svetem klubu in pri Olimpiji zaklenil svoja vrata na vseh tekmah, na katerih je nastopil, potem pa se je zaradi nevsakdanjih zdravstvenih težav z zelenice preselil na kavč. Zdaj sporoča, da se bo kmalu vrnil, in navijače prosi, naj ekipo podpirajo v boju za naslov, ki si ga v Ljubljani vsi tako zelo želijo.

Otrok Olimpije, ki se je med njeni vratnici več kot desetletje pozneje vrnil kot najboljši vratar slovenske lige in reprezentant, je svojo pot v Stožicah začel odlično.

 

Na prvih petih tekmah ni prejel gola in niz nepremagljivosti, ki ga je prinesel iz Domžal, podaljšal na 839 minut. Navijači Olimpije so skupaj z njim verjeli, da bo na tekmah proti Gorici in Zavrču presegel najboljšo znamko v zgodovini slovenskega klubskega nogometa, ki je v njegovih rokah (leta 2014 je bil nepremagan kar 1.002 minuti), a se to ni zgodilo.

 

Ne zato, ker bi prejel zadetek, ampak zato, ker ga na tekmah, v katerih je Olimpija izgubila pomembne štiri točke v boju za naslov, sploh ni bilo. Dan po zmagi nad Krko v Novem mestu z 2:0 je namreč začutil težave. 

"Začelo se je z nedolžnim solzenjem oči. Naslednji dan sem se zbudil in imel senzorične motnje na obrazu. Takoj sem vedel, da je nekaj narobe, zato sem odšel do zdravnika," je začetek težav opisal Nejc Vidmar, ki se je sprva razumljivo ustrašil, kaj se dogaja z njim, a se kmalu pomiril. "Bilo je malo čudno, saj ne gre za poškodbo ali kaj drugega, kar sem že doživel," je povedal.

V petih tekmah v dresu Olimpije ni prejel gola, potem so ga zdravstvene težave postavile na stranski tir. | Foto: V petih tekmah v dresu Olimpije ni prejel gola, potem so ga zdravstvene težave postavile na stranski tir.

Obolenje, ki je lahko posledica marsičesa

Diagnoza? Akutna paraliza obraznega živca, ki je posledica poškodbe obraznega živca na delu poti, ki poteka skozi kost, in se v večini primerov popravi v nekaj tednih brez zdravljenja. "Zdravniki so takoj ugotovili, za kaj gre," je povedal vratar, ki je v zadnjem času redno član slovenske reprezentance.

 

"To obolenje je lahko posledica različnih stvari. Lahko je borelija in okužba s klopom, a so zdravniki to možnost k sreči hitro ovrgli, lahko je tudi neke vrste virusno obolenje v obliki herpesa ali pa kaj povsem banalnega. Prehlad, na primer. Točnega razloga ne vem, pomembno je le, da gre na bolje," je dejal 27-letni nogometaš.

Ljubljančan verjame, da se bo že prihodnji konec tedna vrnil na zelenice. | Foto: Ljubljančan verjame, da se bo že prihodnji konec tedna vrnil na zelenice.

Dokler ne bo stoodstoten, ne bo branil

"Najprej sem moral nekaj časa strogo mirovati, potem nisem smel trenirati, a sem lahko počel skorajda vse drugo, zdaj je že veliko bolje in sem začel trenirati po posebnem programu," je razkril in napovedal, da se bo vrnil kmalu.

 

"Za zdaj kaže, da bo tako. Ni še dokončno, kaj in kdaj, poslušal bom svoje telo. Mogoče bom prave treninge začel že prihodnji teden in potem postopoma večal intenzivnost vadbe. Bomo videli, kako se bom odzval. Vem samo to, da ne bom prehiteval. Dokler ne bom stoodstoten, ne bom branil. To ne bi bilo dobro za nikogar. Ne zame in ne za klub. Naredil bi zgolj škodo," je prepričan Vidmar.

Prošnja za navijače, s skupnimi močmi jim lahko uspe

Ljubljančan, med navijači po odhodu kapetana in najboljšega strelca Andraža Šporarja verjetno najbolj priljubljen nogometaš Olimpije, čeprav je v klub prišel šele pred kratkim, verjame, da bo soigralcem kmalu spet lahko pomagal na poti do velikega cilja. Prvega naslova državnega prvaka po dolgih 26 letih čakanja.

 | Foto:

 

"Navijače pozivam, da nas v čim večjem številu podprejo na gostovanju v Domžalah in ekipo spodbujajo, kot jo znajo. Tudi sam bom tam. Potrebujemo pomoč. Pred nami so zadnje tekme. V igri je veliko," je nagovoril privržence zeleno-bele barve. "Verjamem, da se bom zgodbi, za katero si vsi tako zelo želimo, da bo na koncu uspešna, kmalu priključil tudi jaz. Počutim se bolje. Naj navijači dobre misli usmerijo tudi v to, da bom čim prej zdrav in pripravljen za igro. Verjamem, da mi bo tudi to pomagalo. Skupaj nam lahko uspe!" je povedal nogometaš, ki se lahko pohvali s kar 186 nastopi v slovenski prvoligaški konkurenci.

Marko Nikolić je dober človek, pri Olimpiji ga podpirajo vsi

Za konec je sam prosil za še nekaj stavkov. Seveda smo njegovi želji ustregli in ni nas presenetilo, o čem je govoril. Namenil je besede podpore trenerju Marku Nikoliću, ki je bil zaradi rasističnih opazk na račun svojega napadalca Blessinga Elekeja na tekmi proti Zavrču ostro kaznovan. Kar sedem tekem ne bo smel voditi Olimpije s klopi, kar pomeni, da je sezono že končal.

 | Foto:

"Naj bo jasno, da ne podpiram rasizma ali kakršnekoli diskriminacije, a mislim, da je vsa zgodba preveč napihnjena. Opravičil se je za besede, ki jih je izgovoril v afektu, a z njimi ni mislil resno. Iskreno se je opravičil, saj seveda ni mislil resno. Trenerja stoodstotno podpiram, saj ga dobro poznam in vem, da niti približno ni tak, kot se ga zdaj želi prikazati. Vem, kakšen človek je. Vem, kako ravna z vsemi nami. V nogometu se dogajajo veliko hujše stvari, tudi sam sem jih doživel. Ne samo jaz, podpira ga vsa ekipa," je besede, ki bodo mlademu srbskemu trenerju v zanj težkih časih zagotovo prijale, izgovoril eden izmed glavnih akterjev Olimpije. To v soboto čaka zahtevno gostovanje pri Domžalah. Spomnimo, pred drugouvrščenim Mariborom ima sedem krogov pred koncem dve točki prednosti.

Ne spreglejte