Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 9. 2021,
8.32

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

1

Natisni članek

kvalifikacije za svetovno prvenstvo Katar 2022 kvalifikacije za SP 2022

Ponedeljek, 6. 9. 2021, 8.32

2 leti, 8 mesecev

JUŽNOAMERIŠKE KVALIFIKACIJE ZA SP 2022, 8. KROG

Kaos v Sao Paolu, tekma med Brazilijo in Argentino odpovedana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

1

Argentina Brazilija | Obračun med Brazilijo in Argentino je zaradi kršenja covid protokolov nekaterih Argentincev odpovedan. | Foto Guliverimage

Obračun med Brazilijo in Argentino je zaradi kršenja covid protokolov nekaterih Argentincev odpovedan.

Foto: Guliverimage

Tako kot v Evropi se tudi v Južni Ameriki nadaljujejo kvalifikacije za SP 2022. Brazilija, ki je po sedmih krogih še brez izgubljene točke, bi morala v nedeljo gostiti Argentino, a je bila tekma po nekaj minutah sprva prekinjena in nato odpovedana, saj naj bi nekateri igralci gavčev ob prihodu v Sao Paolo kršili protokole za zajezitev novega koronavirusa. 

Giovani Lo Celso
Sportal Zviti Messijevi kolegi za obvezno karanteno izbrali hrvaški otok

Brazilija se je v nedeljo želela maščevati sosedi Argentini za nedaven poraz v finalu južnoameriškega prvenstva, a so tekmo že v 5. minuti prekinili domača policija in predstavniki Anvisa, brazilske zdravstvene agencije. Obračun je bil odpovedan. Kakšen bo epilog, še ni znano. 

Trije nogometaši Argentine, ki so tekmo začeli, naj bi kršili protokole za zajezitev koronavirusa. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Trije nogometaši Argentine, ki so tekmo začeli, naj bi kršili protokole za zajezitev koronavirusa. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vzrok za dogajanje so domnevne nepravilnosti pri prihodu nekaterih argentinskih nogometašev v Brazilijo. Emiliano Martinez, Emiliano Buendia (oba nogometaša Aston Ville), Cristian Romero in Giovani Lo Celso (oba Tottenham), ki si kruh služijo v Evropi, naj bi kršili protokol, povezan z novim koronavirusom. Ob prihodu v Brazilijo naj bi se z neresničnimi podatki izognili obvezni karanteni.

Lionel Messi in druščina v težavah | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lionel Messi in druščina v težavah Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po zapisih tujih medijev nogometaši - pred dnevi so "kovali" prikladen načrt za vrnitev z reprezentančne akcije v klubski ustroj - naj ne bi imeli dovoljenja za igranje tekme v Braziliji. Selektor Lionel Scaloni Buendie sicer ni uvrstil v postavo, so pa Martinez, Romero in Lo Celso tekmo začeli v prvi enajsterici.

Nedeljski obračun so odpovedali. Južnoameriška nogometna zveza je sporočila, da bodo sodniki in delegat tekme predložili poročilo disciplinski komisiji FIFA, pod okriljem katere potekajo kvalifikacije.

V južnoameriških kvalifikacijah so sicer odigrali preostale štiri tekme. V Quitu sta se Ekvador in Čile razšla brez zadetkov, Paragvaj je v domačem Asuncionu prav tako le remiziral (1:1) s Kolumbijo, Urugvaj pa je doma v Montevideu prišel do visoke zmage s 4:2 nad Bolivijo. V Limi pa so nogometaši Peruja z golom Cueve v 35. minuti premagali Venezuelo.

Na SP peterica

Na svetovno prvenstvo v Katarju se bo uvrstilo pet najboljših izbranih vrst. Če bi se kvalifikacije končale zdaj, bi se prihodnje leto za svetovno krono v Aziji potegovali Brazilija, Argentina, Ekvador, Urugvaj in Kolumbija.

Everton Ribeiro, Brazilija
Sportal Brazilci še naprej brez praske, grozljiv prekršek nad Messijem

Južnoameriške kvalifikacije za SP 2022, 8. krog

Nedelja, 5. september:
Brazilija - Argentina (tekma je bila najprej prekinjena, nato odpovedana)

Ekvador : Čile 0:0
Paragvaj : Kolumbija 1:1
Urugvaj : Bolivija 4:2
Peru : Venezuela 1:0

Lestvica:
1. Brazilija 7 tekem - 21 točk
2. Argentina 7 - 15
3. Ekvador 8 - 13
4. Urugvaj 8 - 12
5. Kolumbija 8 - 10
6. Paragvaj 8 - 8
7. Peru 8 - 8
8. Čile 8 - 7
8. Bolivija 8 - 6
10. Venezuela 8 - 4

Ne spreglejte