Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 2. 2017,
16.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 8. 2. 2017, 16.41

6 let, 7 mesecev

Navijači Olimpije razočarani, zvenečih okrepitev ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75
Nathan Oduwa | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Iz Olimpije so sporočili, da sta prihoda krilnega napadalca londonskega Tottenhama Nathana Oduwe in bočnega branilca z Nizozemske Thijsa Boume, od katerih so si Ljubljančani obetali ogromno, padla v vodo. Presenetljivo se je v Olimpijo vrnil celjski krilni napadalec Rok Baskera.

Na odmevni nedeljski novinarski konferenci sta predsednik Olimpije Milan Mandarić in športni direktor Ranko Stojić napovedala podpis izkušenega nizozemskega branilca Thijsa Boume, ki je trenutno brez kluba, in dodala, da v Ljubljano prihaja nogometaš, nad katerim bo javnost presenečena. Kmalu je postalo jasno, da gre za 20-letnega krilnega napadalca Nathana Oduwo, ki je član londonskega Tottenhama in redno igra za mlado reprezentanco Anglije.

Oba nogometaša sta z Olimpijo odpotovala na priprave v Turčijo in zdelo se je, da bosta kmalu tudi uradno postala njena člana. Zdaj je s priprav prišla novica, da do prestopov ne bo prišlo. Zakaj, Ljubljančani niso pojasnili. 

Vrnil se je Rok Baskera

Ob tem so iz Olimpije sporočili, da so sodelovanje sklenili z Rokom Baskero, ki bo očitno zapolnil vrzel na levi strani napada, ki bi jo moral Oduwa.

Rok Baskera bo spet oblekel dres Olimpije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Rok Baskera bo spet oblekel dres Olimpije. Foto: Urban Urbanc/Sportida 23-letni krilni napadalec je za Olimpijo že igral med letoma 2012 in 2016. V tem času je zbral 52 nastopov in dosegel dva zadetka. V tej sezoni je igral za Krško in v osmih prvenstvenih nastopih dosegel en gol.

"Ko sem lansko poletje zapuščal Olimpijo, sem se šele zavedel, za kako velik klub gre. Vračam se v znano okolje in komaj čakam, da zopet zaigram v zelenem dresu. Nikoli nisem skrival svoje privrženosti do meni ljubega kluba, v katerem sem odigral nekaj dobrih tekem, a se tudi težje poškodoval, tako da nisem uspel pokazati vsega, kar znam," je po podpisu pogodbe, ki traja do konca te sezone, povedal Baskera.

Odšla sta še dva mlada reprezentanta

Branilca ljubljanske Olimpije Aljaž Krefl in Leo Ejup, oba mlada slovenska reprezentanta, do konca sezone ne bosta več nosila dresa aktualnih slovenskih državnih prvakov. Krefl, ki igra na mestu levega bočnega branilca, bo do konca sezone kot posojeni igralec igral za Spartak iz Subotice, osrednji branilec Ejup pa za Radomlje.

Ne spreglejte