Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 8. 2014,
2.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Kevin Kampl Roman Bezjak Red Bull Salzburg

Petek, 8. 8. 2014, 2.58

8 let

Kampl bi zavriskal od sreče, če bi moral v Maribor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Salzburg, Steaua, APOEL, BATE ali Ludogorec? S kom se bodo vijolice udarile za veliko evropsko nagrado? Malce po 12. uri bo radovednost potešena. Na papirju so največ vredni Kamplovi rdeči biki.

Na papirju je največ vreden Salzburg, zato bi se mu mnogi na žrebu raje izognili. Ko imajo rdeči biki svoj dan, lahko poteptajo vse pred seboj in ponižajo tekmeca, so pa tudi ranljivi, kar je dokazal poraz na gostovanju v Bakuju. Cilj bogatega kluba iz Mozartovega mesta je preprost. Nastopiti med evropsko elito in ji za nameček mešati štrene ter osvojiti zgledno število točk. Vodstvo kluba po šokantni izkušnji izpred dveh let, ko so avstrijski prvaki nepričakovano izpadli proti amaterjem iz Luksemburga, svet pa se jim je smejal v obraz, nočejo niti pomisliti na nov neuspeh. Zdaj, ko računajo tudi na razigranega Kevina Kampla, so ambicije skrajno visoke.

Kampl: Maribor? To bi bilo krasno.

Ko je slovenski reprezentant z nevsakdanjo pričesko izvedel, da bo eden izmed možnih tekmecev v play-offu tudi Maribor, mu je srce začelo biti z dvojno hitrostjo. ''Maribor je moje rojstno mesto v Sloveniji. Bilo bi krasno, če bi se Salzburg pomeril z Mariborom. To bi bila dvoboja, na katerih bi užival,'' ni navdušenja pred žrebom skrival 23-letni nogometaš iz Solingena.

Pri Salzburgu nosi številko 44, na mednarodnem trgu pa je po oceni transfermarkt.de vreden devet milijonov evrov. S tem je z naskokom najbolj vreden posameznik, ki bo zaigral v play-offu, če upoštevamo le nosilce. Novo priznanje za pogosto nasmejanega Kampla, ki ima v Mariboru ogromno sorodnikov in je vreden skoraj toliko kot celotna mariborska ekipa (dobrih 12 milijonov evrov).

Kampl si torej želi obračuna z vijolicami, mariborski junak z zadnje tekme na Cipru Agim Ibraimi pa bi najraje Salzburg, kjer je pred leti neuspešno naskakoval pozornost trenerja članske ekipe Giovannija Trapattonija. Se bosta Kamplu in Ibraimiju uresničili želji?

Ludogorec bi bil edini novinec, Steaua pa je bila kot edina že na prestolu

Izmed petih klubov, ki se lahko na današnjem plesu kroglic v Nyonu prelevijo v vlogo mariborskega tekmeca, z igranjem v skupinskem delu lige prvakov nima izkušenj le Ludogorec. Bolgarski prvak iz Razgrada še čaka na veliki trenutek. APOEL, BATE in Steaua ta občutek dobro poznajo, Roman Bezjak pa še ne.

Če je Kampl najdražji nogometaš Salzburga, pa je Bezjak, njegov reprezentančni soigralec, najboljši strelec Ludogoreca v Evropi. Če bi žreb združil kroglici slovenskega in bolgarskega prvaka, bi imel Ludogorec manjšo prednost, saj pozna Bezjak odlično Ljudski vrt ter zmagovalno miselnost, ki jo je vijoličnim nogometašem vcepil v glavo Zlatko Zahović.

Steaua je bila kot edina izmed petih nosilcev že evropski prvak, v zadnjih letih pa je največji pečat v ligi prvakov pustil prav APOEL, ki se je v sezoni 2011/12 uvrstil med najboljših osem in priredil ogromno senzacijo, saj je na poti do četrtfinala prekrižal načrte tudi Zenitu, Portu in Lyonu. V prejšnji sezoni je Maribor spretno izločil APOEL, to pa je tudi edini možni tekmec, s katerim so imele vijolice v evropski preteklosti že opravka. Pod vodstvom Bojana Prašnikarja se ni izšlo dobro (2:1 in 2:4), pod taktirko previdnega Zagrebčana Anteja Čačića pa so se odpirale steklenice šampanjca (0:0 in 1:1).

Če vas zanima še kaj več o petih možnih tekmecih mariborskih nogometašev, ki samozavestno naskakujejo ligo prvakov, se sprehodite po izkaznicah vseh petih kandidatov. Vabljeni!

Ne spreglejte