Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
9.29

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 9.29

8 let, 1 mesec

Kanarčki z igralcem manj do vrha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Kopra so v 3. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (1:0).

Po bledi četrtkovi predstavi v pokalu UEFA je le malokdo verjel, da bodo Koprčani proti Mariboru vknjižili vse tri točke. Še manj verjetno je to postalo po dobri polovici tekme, ko so "kanarčki" - kljub zelo dobremu prvemu polčasu - ostali na igrišču le z desetimi igralci, Štajerci pa so zapravljali priložnost za priložnostjo. Toda na veselje domačih navijačev je zmaga vendarle ostala doma, mož odločitve pa je bil Jukan, ki je ob koncu tekme izkoristil strel z bele točke. Koprčani so tako na vrhu prvenstvene lestvice vsaj začasno zamenjali današnjega tekmeca.

Po uvodnem otipavanju sta se ekipi vendarle razživeli, si priigrali kar nekaj priložnosti in prikazali dober nogomet. Sprva so bili konkretnejši Koprčani, v 15. minuti pa je Brulc povsem neoviran streljal mimo gola. Tri minute zatem je nase prvič opozoril Volaš, ki je meril čez vrata Maribora, v 26. minuti pa je po napaki mariborske obrambe - Tomažič-Šeruga je izgubil žogo na sredini igrišča, nato pa sta zamudila še Popovič in Fondja - s strelom po tleh le matiral Pridigarja.

Že pred tem je najnevarnejši mariborski nogometaš Makriev zapravil svojo prvo priložnost, ko se je sam znašel pred Hasičem, a akcijo slabo zaključil. Po zadetku se je igra na obeh straneh umirila in šele v 37. minuti so gledalci na Bonifiki videli nov poskus domačih nogometašev, ko se je po napaki Lunguja pred vrati Maribora znašel Barišič, toda Pridigar je njegov strel ukrotil. Zadnjo priložnost v prvem polčasu je zapravil Brulc, ki je v 39. minuti meril za las premalo natančno.

Trener Maribora Marijan Pušnik je ob polčasu v slačilnici pustil Popoviča in igro skušal poživiti z Zajcem. Slednji sicer ni bil neposredno vključen v dogodke v 52. minuti, kljub vsemu pa je Mariboru uspelo kmalu izenačiti. Rajčevič je takrat v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Miheliča, Makriev pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Bolgar v vrstah "vijoličastih" je imel že čez tri minute novo izjemno priložnost za vodstvo, ko je krenil sam proti vratom Hasiča, ki ga je že premagal, nato pa zgrešil prazen gol.

Ko je Viler v 58. minuti dobil rdeč karton, ker je kot zadnji igralec v obrambi s prekrškom zaustavil Miheliča, se je zdelo da bodo Štajerci prej ali slej prišli do tretje zmage. Toda zgodilo se je prav nasprotno. Igra na obeh straneh je bila raztrgana, tako da niti številčna premoč gostom ni pomagala. V 76. in 79. minuti sta sicer Zajc in Makriev imela v nogah želene tri točke, toda Hasič je obema preprečil veselje. V 84. minuti pa je sledil še dodaten šok za sedemkratne slovenske prvake, saj je Jukan z enajstmetrovke kaznoval prekršek Jeliča in svojo ekipo vsaj začasno popeljal na vrh prvenstvene lestvice.

Ne spreglejte