Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 10. 2017,
14.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

Ante Čačić Luka Modrić Hrvaška kvalifikacije za SP 2018

Sobota, 7. 10. 2017, 14.25

6 let, 7 mesecev

Šok terapija pri Hrvaški: Čačića zamenjal Dalić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Finska | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vodilni možje pri Hrvaški nogometni zvezi so po kvalifikacijskem šoku na Rujevici odpustili selektorja Anteja Čačića. Zamenjal ga bo Zlatko Dalić. Hrvaška je po le remiju proti Finski (1:1) v velikih težavah, njen nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji pa je pod velikim vprašajem. 

Hrvaška je na štadionu Rujevica le remizirala s povprečno Finsko (1:1). Izbranci Anteja Čačića so že slavili zmago, ko je za Finsko v 90. minuti izenačil Pyry Soiri in prižgal alarm v hrvaškem taboru. Le štiri točke na zadnjih štirih tekmah so bile dovolj dober razlog, da je vrh Hrvaške nogometne zveze razrešil selektorja Anteja Čačića, na njegovo mesto pa postavili Zlatka Dalića, nekdanjega trenerja Varteksa, Rijeke, Slavena Belupa in Dinama iz Tirane. Hrvaška bo na zadnji zadnji tekmi v Kijevu morala premagati Ukrajino, kar bi ji zagotovilo vsaj dodatne kvalifikacije.

''Zaželimo srečo Zlatku Daliću. Na zadnjih tekmah smo hoteli 12 točk, osvojili smo štiri. Nekaj ni bilo v redu, zato smo se odločili za prekinitev pogodbe z Antejem,'' je odločitev HNZ komentiral predsednik Davor Šuker.

Čačić po tekmi pozabil, s kom so igrali

Nekdanji trener Maribora, ki razpolaga s skoraj 320 milijonov vredno ekipo in bi se moral miže uvrstiti na svetovno prvenstvo, se je po tekmi s Finsko pričakovano znašel pod valom hudih kritik.

Bomo Hrvate gledali v Rusiji?

  • Ne.
    73,09 %
    315 glasov
  • Da.
    26,91 %
    116 glasov
Oddanih 431 glasov

 

Ante Čačić je po klofuti proti Finski ostal brez službe. | Foto: Reuters Ante Čačić je po klofuti proti Finski ostal brez službe. Foto: Reuters ''Ne moremo biti zadovoljni. Izgubili smo dve veliki točki, ki bi nam v boju za svetovno prvenstvo še kako prav prišli,'' je po tekmi za index.hr dejal zdaj že nekdanji hrvaški selektor, ki je po hudem razočaranju pozabil celo, s kom je igral.

Le točka in poškodbi

''Islandija je zasluženo prišla do točke. Dobili smo zadetek po naši napaki, bili smo preveč nervozni. Imamo izkušene igralce, ki bi morali tekmo mirno pripeljati do konca, a je niso. Nič še ni izgubljenega, verjamem, da se lahko izvlečemo,'' je dodal Čačić, ki na odločilni tekmi v Kijevu ne bo mogel računati na Marcela Brozovića, vprašljiv pa je tudi Mario Mandžukić.

Modrić: Stanje je katastrofalno

Po le točki proti Finski je bil jezen in razočaran tudi kapetan Luka Modrić. ''Zelo smo si otežili delo, a krivi smo povsem sami. Ne razumem, zakaj smo se po zadetku povlekli nazaj. In to proti Finski, ki spada med ekipe, ki smo jih v preteklosti visoko premagovali,'' je bil ogorčen vezist madridskega Reala.

Luka Modrić ni hotel braniti selektorja. | Foto: Reuters Luka Modrić ni hotel braniti selektorja. Foto: Reuters

Na vprašanje, kaj si misli o delu selektorja Čačića, je postregel z zanimivim odgovorom: ''Ne vem, z njim smo začeli kvalifikacije, zdaj se ne da veliko storiti. Do tekme z Islandijo je bilo vse v redu, zdaj pa je vse obrnjeno na glavo. Stanje je katastrofalno, a imamo še eno priložnost, da popravimo, kar smo si zakuhali.''

Hrvati bodo odločilno tekmo proti Ukrajini igrali v ponedeljek.

Ne spreglejte