Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 3. 2015,
21.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Katar Aleš Mertelj

Ponedeljek, 30. 3. 2015, 21.48

8 let

Katanec je bil po porazu jezen: Če ne boš dal gola na treningu, ga ne boš niti na tekmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca je odigrala prijateljsko tekmo v Katarju in izgubila z 0:1. Selektor Srečko Katanec je razloge za poraz iskal v neučinkovitosti, mladosti in neizkušenosti.

Slovenska izbrana vrsta se je na Bližnji vzhod odpravila brez petih izkušenih prvokategornikov, na klopi pa je ostalo še nekaj standardnih članov prve postave, tako da je selektor le tri dni po srečanju s San Marinom sestavil skoraj novo enajsterico in dal priložnost nekaterih novincem. Dres članske reprezentance so prvič oblekli Benjamin Verbič, Luka Krajnc in Nik Omladič. Pomlajena slovenska reprezentanca je pokazala nekaj svetlih točk, ki pa niso zadoščale za pozitiven rezultat. Selektorja je razjezilo predvsem (pre)veliko število zapravljenih priložnosti. "Po pravici povem, da nisem mislil, da bom po prijateljski tekmi jezen. A zabiti iz takšnih priložnosti, kot smo jih imeli …'' se je spomnil na številne akcije pred katarskimi vrati, ki so dišale po zadetku, a se mreža gostiteljev ni zatresla.

Selektor je bil s predstavo v prvem delu zadovoljen, manjkala je le pika na i v obliki boljše učinkovitosti in zadetkov. ''Zadovoljen sem s prvim polčasom. Bili smo superiorni, fantje so delali, kar so morali. V drugem polčasu pa smo jim podarili tisto žogo. To je mladost, neizkušenost ... Morajo opraviti določeno šolanje in dati to skozi,'' se je dotaknil prelomnega trenutka dvoboja, ko je Katar v uvodu drugega polčasa po neuspešnem izbijanju žoge Petra Stojanovića prišel do žoge v nevarnem območju, nato pa z neubranljivim strelom prisilil Jana Oblaka k predaji.

Mertelj: Bila je energija, manjkal pa je zadetek

Kako pa je poraz v Katarju doživel zvezni igralec Aleš Mertelj? "Imeli smo več od igre in več priložnosti. Tudi zrele priložnosti, a nogomet hitro kaznuje napake. Takoj v drugem polčasu smo dobili zadetek. Lovili smo zaostanek, a se žal ni izšlo,'' je priznal nogometaš Maribora, ki je v petek na srečanju s San Marinom spremljal soigralce s klopi za rezervne igralce, tokrat pa je dočakal priložnost.

Priložnosti za zadetek je imela tudi Slovenija, nekatere so bile zelo lepe, a žoga ni našla cilja. ''Imeli smo kar lepe priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Zaradi tega smo lahko razočarani, a z igro smo lahko zadovoljni. Če bo šlo v kvalifikacijah vse v gol, na prijateljskih pa ne, naj tako kar ostane. Danes je bila energija, želja, ni pa bilo zadetka. Zmago smo si želeli, da bi z njo končali cikel teh tekem," je za konec pogovora zaupal Kranjčan, ki se mu tako ni uresničila želja, da bi Slovenija o naslednjem izpitu, kvalifikacijskem posladku z Anglijo, razmišljala na krilih dveh zaporednih zmag. Po šestici v mrežo San Marina je dočakala ničlo v Katarju in dokazala, da je žoga v nogometu še kako okrogla.

Ne spreglejte