Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
14. 6. 2015,
21.18

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenija Anglija Euro 2016 kvalifikacije Nejc Pečnik Jack Wilshere Wayne Rooney Srečko Katanec

Nedelja, 14. 6. 2015, 21.18

8 let, 1 mesec

Katanec: Takšne napake si niti pri pionirjih ne smejo privoščiti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po prvem polčasu dvoboja med Slovenijo in Anglijo so se slovenski navijači počutili kot v pravljici, ki pa je imela na koncu kvalifikacijskega dvoboja za Euro 2016 srečnejši konec za Otočane.

Uvodne minute dvoboja v Stožicah so že nakazovale, da bodo imeli na zelenici v Stožicah pobudo angleški nogometaši. Ti si sprva niso priigrali velikih priložnosti, a je bila žoga večinoma pri njihovih nogah. Veliko dela je imela zlasti desna stran slovenske obrambe, na kateri je moral Mišo Brečko pokrivati hitrega Raheema Sterlinga.

Prvi je konkretneje zapretil Wayne Rooney. Nogometaš Manchester Uniteda je v 22. minut z leve strani poskusil s strelom, a ga je Samir Handanović odlično obranil in ostalo je pri začetnih 0:0.

Slovenija ni imela pravih rešitev, kako žogo prenesti do Novakovića, na pravo akcijo pa smo morali počakati do 38. minute, ko je udaril v navezi z Josipom Iličićem. Ta je na sredini igrišča našel luknjo v angleški obrambi in poslal Novakovića v šprint, v katerem se je znašel iz oči v oči z vratarjem Joejem Hartom in ga mojstrsko premagal za 1:0. Po prvem polčasu je bila pravljica po okusu Slovencev …

Evrogol Wilshera, zanj prva gola za reprezentanco

Angleži so v nadaljevanju še bolj pritisnili na slovenska vrata, 3.000 navijačev, ki so pripotovali v Ljubljano, pa je dočakalo ekstazo navdušenja v 57. minuti, ko je v desni kot Handanovićevih vrat zadel Jack Wilshere in se veselil prvega reprezentančnega gola. Ni veliko manjkalo, da bi Otočani že po minuti povedli, a je Rooney streljal prek vrat. Spet je zapretil minuto pozneje, k sreči pa tudi ta strel ni bil natančen.

Tekaško močnejši izbranci Roya Hodgsona so imeli še naprej pobudo, Slovenija pa ni mogla sestaviti pametnega napada. Angleži so bili bistveno bolj kombinatorni in v 73. minuti prejeli nagrado. V vlogi eksekutorja je bil spet Arsenalov igralec Wilshere, ki je s pravim evrogolom tudi tokrat zadel v Handanovićev desni zgornji kot.

Pečnik poskrbel za novo ekstazo navdušenja, Rooney je ovil Stožice v črno

Ko je že kazalo, da bodo naši nogometaši težko ogrozili Hartova vrata, se je v 84. minuti oglasil dvojec Bojan JokićNejc Pečnik. Po podaji prvega je Pečnik, ki je zamenjal Andraža Kirma, lepo zadel z glavo in dvignil Stožice na noge.

A veselje je bilo kratkotrajno. Slovenski nogometaši so že v naslednji akciji pozabili na Rooneyja, ki je spretno premagal Handanovića. Kapetan angleške reprezentance se je z zmagovitim golom za 3:2 na večni lestvici najboljši strelcev angleške izbrane vrste na vsega zadetek zaostanka približal legendarnemu Bobbyju Chartlonu (49:48) in se izenačil z Garyjem Linekerjem. "Vedeli smo, da bomo imeli izredno težko tekmo, kar se je tudi pokazalo. Angleži so bili preprosto boljši, zapravili pa so tudi veliko priložnosti. Vendarle igrajo v kakovostnem prvenstvu in imajo v nogah ogromno težkih tekem, zato so navajeni igrati na takšni ravni. Čestital bi fantom za borbenost in požrtvovalnost. Iz sebe so iztisnili 120 odstotkov. Žal mi je le, da smo po izenačenju pet minut pred koncem nato naredili napako, ki si je niti pri pionirjih ne smejo privoščiti," so bile po porazu prve besede Srečka Katanca.

Angleži so si z zmago v Ljubljani priigrali šesto zmago v kvalifikacijah za Euro 2016 in imajo s stoodstotnim izkupičkom že 18 točk, Slovenija pa ostaja pri devetih točkah.

Ne spreglejte