Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
14.08

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

4

Natisni članek

Kvalifikacije za Euro 2024 himna

Petek, 24. 3. 2023, 14.08

3 mesece, 3 tedne

Katastrofalna izvedba angleške himne šokirala angleške nogometaše #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

4

Angleška himna God Save the King v izvedbi italijanske pevke Ellynore pred kvalifikacijsko tekmo med Italijo in Anglijo (1:2) na stadionu Diega Armanda Maradone v Neaplju je vzbudila val zgražanja med angleškimi navijači. Mlada pevka je pozneje pojasnila, da je imela težave s slušalko, in himno še enkrat, tokrat brezhibno, zapela za enega od angleških portalov. Žal prepozno.

Namesto da bi se danes pogovarjali predvsem o nogometni igri v ponovitvi finala Eura 2021, je na družbenih omrežjih precej več govora o izvedbi angleške himne God Save the King, ki jo je odpela mlada italijanska pevka Ellynora.

Na družbenih omrežjih izstopata predvsem šokirana obraza angleških reprezentantov Juda Bellinghama in Kyla Walkerja, razširila pa se je tudi šala, da so se angleški nogometaši z zmago na stadionu Diega Armanda Maradone v Neaplju Italijanom maščevali za dvoje: za poraz v finalu evropskega prvenstva 2021 in za ekstremno slabo izvedeno angleško himno.

Tehnične težave

Pevka Ellynora je pozneje povedala, da je himno vadila dvakrat dnevno in da je bila za velik izziv odlično pripravljena, žal pa zaradi tehničnih težav – v slušalki naj bi slišala odmev glasbene podlage – himne ni mogla odpeti tako, kot si je želela.

Da je njen glas odličen in izvedba himne brezhibna, je v posnetku za Mail Online dokazala s ponovno izvedbo angleške himne. Priznala je, da je zaradi dogodka globoko pretresena, in se vsem angleškim ljubiteljem nogometa opravičila za spodrsljaj.

"Nisem želela biti nespoštljiva"

"Rada bi se opravičila vsem angleškim navijačem, ki so bili na stadionu ali so tekmo gledali na televiziji in bili užaljeni zaradi tega, kar se je zgodilo. Želim, da ljudje vedo, da nisem bila nespoštljiva. Bila je velika čast, da so me prosili, naj zapojem državno himno, in bila sem tako navdušen nad tem. Česa takega še nisem zapela," je povedala Ellynora.

Italijansko himno sta pred tekmo odpela Gigi D’Alessio in Clementino. Njuno interpretacijo himne, tudi ta je bila deležna precej kritik, si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Preberite še:

 

Francija  Dayot Upamecano
Sportal Francozi zmleli Nizozemce po četrt ure, hat-trick Lukakuja
Kazahstan Slovenija Žan Vipotnik
Sportal Tako hitrega ni bilo v Sloveniji že 16 let
Kazahstan Slovenija Žan Vipotnik
Sportal Angleži utišali Italijane v Neaplju, preobrat Slovenije v Kazahstanu
Harry Kane Anglija Italija
Sportal Večer rekordov: Ronaldo postavil svetovnega, Kane angleškega
Cristiano Ronaldo
Sportal Svet se klanja Cristianu Ronaldu

 

Ne spreglejte