Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 3. 2008,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 3. 2008, 16.32

8 let

Kavčičev prvi spisek mladih reprezentantov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tomaž Kavčič, selektor mlade slovenske reprezentance, je javnosti predstavil 20 kandidatov za prijateljsko srečanje proti Rusiji. Novinca sta Blaž Brezovački in Damjan Trifkovič.

Novopečeni selektor mlade izbrane vrste do 21 let, ki je 27. februarja nasledil Branka Zupana, je na ponedeljkovi tiskovni konferenci podal spisek nogometašev za prijateljsko srečanje proti ruskim vrstnikom. Proti slednjim se bodo mladi Slovenci predstavili 26. marca ob 16. uri v domžalskem Športnem parku.

Kmalu sledi pomladitev

''Hvala še enkrat upravnemu odboru NZS, da mi je zaupal mesto selektorja mlade reprezentance. To si štejem v veliko čast, pa tudi obveznost. Prvič se bomo zbrali skupaj pred tekmo z Rusijo. Izbral sem 20 kandidatov. Med njimi so tudi nekateri 'starejši', to pa predvsem zaradi tega, ker 'ta' generacija jeseni končuje kvalifikacijski ciklus in nam ni vseeno za rezultate. Do konca ciklusa sta še dve tekmi, nato pa bom podal priložnost mlajšim igralcem. V poštev bodo prišli le nogometaši, rojeni leta 1988 ter mlajši,'' je povedal trener Livarja, ki bo opravljal dolžnost prvega stratega pri prvoligaškem klubu iz Ivančne Gorice do konca sezone, nato pa se bo povsem posvetil mestu selektorja mlade izbrane vrste. Njegovi izbranci bodo pred sredino tekmo z Rusijo opravili dva treninga v Šenčurju, dan pred tekmo pa še enega v Domžalah.

Po zaključku kvalifikacij za uvrstitev na EP 2009 naj bi se tako od reprezentance poslovila večina sedanjih kandidatov, zaradi starostnih omejitev in zaupanega pogoja selektorja pa bodo prišli v poštev le še Gregor Balažic, Rene Mihelič in Etien Velikonja (vsi trije letnik 1988).

Vpoklicana dva novinca

Tomaž Kavčič, ki hkrati opravlja še funkcijo trenerja pri zadnjeuvrščeni ekipi iz Ivančne Gorice, je poleg "starih" obrazov vpoklical tudi dva novinca. To sta Blaž Brezovački in Damjan Trifkovič.

Na spisku pa se je vnovič znašel tudi napadalec Maribora, Dalibor Volaš, ki zaradi spora s takratnim selektorjem v Novi Gorici, ko so za Slovence bili premočni Škoti, ni odpotoval na Dansko. Trener mladih reprezentantov, ki se bodo zbrali v ponedeljek 24. marca ob 9. uri na sedežu NZS-ja, bo Robert Englaro, medtem ko bo za vratarje zadolžen Borut Mavrič.

Ne spreglejte