Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 8. 2018,
6.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

2

Natisni članek

Liga Europa NK Rijeka Matjaž Kek

Petek, 17. 8. 2018, 6.00

5 let, 9 mesecev

Hitro evropsko slovo Rijeke

Kek po hudem šoku pojasnil, česa mu je najbolj žal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

2

Matjaž Kek | Matjaž Kek se bo v nadaljevanju sezone posvetil le tekmam hrvaškega prvenstva in pokala, izostala je tudi večja finančna nagrada Uefe. | Foto Vid Ponikvar

Matjaž Kek se bo v nadaljevanju sezone posvetil le tekmam hrvaškega prvenstva in pokala, izostala je tudi večja finančna nagrada Uefe.

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je z Reko nepričakovano izpadel že v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo. Na povratni tekmi je izgubil proti Sarpsborgu (0:1), po dvoboju pa ni skrival ogromnega razočaranja nad predstavo svojih varovancev, ki se niso držali dogovorov.

Rečani so v prejšnji sezoni igrali v Evropi do zime in izpadli po skupinskem delu evropske lige, letos pa so evropske nastope končali že sredi avgusta. Odigrali so le dve tekmi. Najprej so remizirali na Norveškem (1:1) in si priigrali ugodno izhodišče pred povratno tekmo na Kvarnerju, kjer pa niso izkoristili prednosti domačega igrišča. Po bledem nastopu, v katerem so navijači pogrešali priložnosti, so izgubili z 0:1 in že končali evropsko sezono.

Issah Abass
Sportal Olimpija še drugič razparala mrežo, Mariborčani prebijali, a ne zabijali, šok za Keka

''Nismo si zaslužili napredovanja. Na tej tekmi nismo mogli nanizati dveh ali treh podaj. Pogrešali smo priložnosti. Nismo pritisnili na tekmeca, med nas se je naselil nekakšen strah. Igrali smo povsem nasprotno od tistega, kar smo se dogovorili,'' je po bolečem domačem porazu, Norvežani so dosegli zadetek v 83. minuti, v mikrofon televizijske postaje ArenaSport dejal Matjaž Kek.

Za glavo se je prijel v 83. minuti

Bil je zelo razočaran, saj je od evropske sezone pričakoval bistveno več. Zlasti po ugodnem rezultatu na prvi tekmi, kjer si je Reka priigrala številne priložnosti. Na Rujevici jih je pogrešal, sedem minut pred koncem pa se je prijel za glavo, saj je Sarpsborg po akciji iz prekinitve zatresel mrežo hrvaškega podprvaka in si priigral napredovanje. Če bi ostalo pri 0:0, bi se v play-off kvalifikacij uvrstila Reka in igrala z Maccabijem Tel Avivom.

"Treba je biti objektiven in čestitati gostom iz Norveške. Zadetek so dosegli na način, ki jim ustreza. To je treba spoštovati. To je način, na katerega se igra nogomet. Moramo priznati, da nismo igrali dobro in da si nismo zaslužili napredovanja. Če si doma ne priigraš priložnosti iz igre, ne moreš pričakovati veliko v Evropi,'' je po porazu dejal Mariborčan.

Najbolj jim je žal navijačev

Lani je v Evropi igral v skupinskem delu, kjer se je pomeril tudi proti slovitemu Milanu, letos pa je nastope končal že sredi avgusta. | Foto: Guliverimage/Getty Images Lani je v Evropi igral v skupinskem delu, kjer se je pomeril tudi proti slovitemu Milanu, letos pa je nastope končal že sredi avgusta. Foto: Guliverimage/Getty Images Z Reko je imel velike cilje v Evropi. ''Veliko smo si obetali od Evrope, zato nam je hudo, ker smo izpadli tako hitro. Ta poraz bo usmeril pot Reke v prihodnosti. Že čez tri dni nas čaka tekma v prvenstvu (proti Rudešu),'' je še dejal Kek in se zahvalil navijačem za podporo. 

''Zahvalil bi se Armadi za veliko podporo. Zelo smo razočarani, še bolj pa nam je žal, da smo našim navijačem priredili takšno razočaranje,'' je dolgoletni trener Rijeke pohvalil privržence, ki bodo v nadaljevanju sezone spremljali le še tekme hrvaškega prvenstva in pokala.    

Kek je v četrtek z Reko izpadel le nekaj minut po tem, ko se je v ''njegovem'' Ljudskem vrtu od Evrope poslovil Maribor. Ker je v četrtek praznih rok ostal tudi drugi hrvaški predstavnik v evropski ligi, splitski Hajduk je izgubil v zadnjih sekundah dvoboja v Bukarešti (1:2), so si bili hrvaški mediji enotni, da se je pripetil črni četrtek za hrvaški klubski nogomet.

Issah Abass
Sportal Premije za nogometaše Olimpije bodo dobre, kmalu bo znana usoda Linte
Dino Štiglec Olimpija
Sportal Hrvatu tako všeč v Sloveniji, da ga sploh ne vleče domov
Ne spreglejte