Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
10.31

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jürgen Klinsmann ZDA Nemčija Joachim Löw

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 10.31

8 let, 1 mesec

Klinsmann zavrača govorice, da bi se z Nemci dogovoril za remi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jürgen Klinsmann je reprezentanco ZDA s štirimi osvojenimi točkami na dveh tekmah močno približal velikemu cilju, napredovanju med 16 najboljših. "Zdaj želimo premagati Nemčijo," sporoča junakom.

Če Portugalska v izdihljajih srečanja ne bi izenačila na 2:2, bi Američani že proslavljali uvrstitev v osmino finala, tako pa se bodo morali za izpolnitev cilja še malce potruditi, saj jim lahko v zadnjem krogu skupinskega dela prekriža načrte Gana oziroma Portugalska. Zato si jenkiji ne smejo privoščiti poraza s favoriziranim elfom. To bi lahko izkoristile predvsem afriške črne zvezde, tako da se obeta še razburljiv četrtkov spored.

V Recife potujejo z željo, da premagajo Nemčijo

Ker imajo Nemčija in ZDA v žepu štiri točke, Gana in Portugalska (zadnja je v ogromnih težavah, saj ima katastrofalno razliko v zadetkih) pa le eno, trikratnim svetovnim prvakom ter Američanom za napredovanje zadošča že remi. Ker ZDA vodi Jürgen Klinsmann, njegov strokovni štab pa dopolnjuje še znameniti rojak Berti Vogts, se v nogometnih krogih že omenja možnost, da bi se lahko reprezentanci dogovorili za neodločen rezultat, ki ustreza obema taboroma.

Sploh zato, ker Nemčijo vodi Joachim Löw, ki je bil pred osmimi leti Klinsmannov pomočnik na SP 2006, elf pa je na domačih tleh osvojil tretje mesto. "Jogi" (vzdevek Joachima Löwa, op. p.) opravlja svoje delo, mene pa zanima le moje. Naredil bom vse, da popeljem ZDA v osmino finala. Ni časa za prijateljske klice, v ospredju je le posel. Ameriška reprezentanca je znana po tem, da se vsake tekme loti stoodstotno. Krasijo nas borbeni duh, energija in velika motivacija. V Recife potujemo s ciljem, da premagamo Nemčijo. O tem sem povsem prepričan," pojasnjuje 49-letni Klinsmann in zagotavlja, da bo četrtkova tekma minila v duhu športnega fair-playa, s tem pa v igri za napredovanje ostajata tudi Gana in Portugalska.

Klinsmann: Sposobni smo presenetiti še kakšnega

Če bi Američani proti Portugalski zadržali vodstvo z 2:1 še nekaj sekund, bi že imeli zagotovljeno vstopnico za nastop v osmini finala, reprezentanca Cristiana Ronalda pa bi že lahko začela pospravljati kovčke.

Nato pa je Ronaldo dobro zaposlil Silvestra Varelo, rezervist Portugalske pa je poskrbel za remi, ki njegovi izbrani vrsti ohranja jalove upe o napredovanju. "To je bila izjemna tekma. Zdaj je na vrsti dvoboj z Nemčijo, vsi si želimo zagotoviti zmago ter prvo mesto. Sposobni smo presenetiti še kakšnega na tem prvenstvu," je izpostavil nekdanji napadalec nemške reprezentance, ki je v zgodovini SP dosegel kar enajst zadetkov.

Zmagovalec skupine G se bo v osmini finala najverjetneje izognil nepredvidljivi Belgiji.

Ne spreglejte