Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
22. 8. 2014,
6.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 22. 8. 2014, 6.45

8 let

Kliton Bozgo: Lahko smo zadovoljni, da Maribor ni izgubil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po prvi tekmi play-offa za ligo prvakov med Mariborom in Celticom (1:1) smo za komentar dogajanja v Ljudskem vrtu povprašali tri znana imena iz slovenskega nogometnega prostora.

Kliton Bozgo, nekdanji nogometaš Maribora:

"Realno gledano smo lahko zadovoljni, da Maribor ni izgubil. Celtic je bil, predvsem v prvem polčasu, zelo nevaren. Kar nekajkrat so imeli Mariborčani ogromno sreče, da niso prejeli še drugega zadetka. Po drugi strani je res, da so imeli tudi nekaj priložnosti, da bi zmagali, zato je remi z 1:1 najbolj realen rezultat. Ne bi rekel, da so me Mariborčani razočarali, saj so še vedno v igri za napredovanje proti ekipi, ki je vse prej kot slaba. Treba je vedeti, da gre tukaj za ligo prvakov in tudi silne milijone, ki jih ta prinaša. Vložek je velik, pritisk prav tako. Zato Maribor morda ni igral tako, kot smo ga bili vajeni s prejšnjih tekem. Vedeti je treba tudi to, da Celtic Maribora prav gotovo niti najmanj ne podcenjuje, saj se boji, da bi se mu zgodilo to, kar se je njegovemu mestnemu tekmecu Rangersu pred tremi leti. Mariborčane so Škoti vzeli skrajno resno, kar se je videlo tudi na igrišču. V Glasgowu bo tesno, kar je bilo tudi pričakovati. Verjamem pa, da lahko Maribor doseže tako želeni zadetek, morda tudi dva, in napreduje. Sem optimist."

Marko Simeunović, nekdanji vratar Maribora in slovenski reprezentant:

"Ko sem poslušal navijače in spremljal nekatere medije pred prvo tekmo, se mi je zdelo, kot da Maribor igra proti klubu iz druge ali tretje slovenske nogometne lige, ne pa proti Celticu, ki spada med najbolj trofejne klube v Evropi. Nekateri so mislili, da je z eno nogo praktično že v ligi prvakov. Seveda ni bilo tako. Res je, da Celtic ne igra v kakšni izmed najmočnejših lig na svetu, a tudi škotska liga je zelo dobra. Seveda veliko boljša od slovenske. To smo videli tudi na tekmi proti Mariboru. Gostje so bili boljši, lahko bi tudi zmagali. Videli smo, da niso tako slabi, kot si je mislil marsikdo. Prepričan sem, da med takšne ne spadajo trener Maribora in njegovi igralci. Videlo se je, da so dali vse od sebe, da bi zmagali, a tokrat ni šlo. Zakaj, ne vem. Je bilo to zaradi pritiska ali zaradi hitro prejetega gola? Morda zaradi česa tretjega? Ne vem. Je pa dejstvo, da Maribor ni igral tako, kot smo pričakovali. Optimizem vliva dejstvo, da so kljub vsemu Mariborčani videli, da so Škoti ranljivi. Pa tudi to, da imajo ogromno izkušenj z evropskimi tekmami in v Glasgowu nimajo česa izgubiti. Še je upanje za ligo prvakov!"

Sašo Udovič, nekdanji slovenski reprezentant:

"V javnosti se je pred tekmo proti Celticu ustvarilo povsem napačno mnenje, kot da v Maribor prihaja tekmec, ki je slabši od tistih, ki so jih Mariborčani premagali pred tem, kar je bila seveda napaka, zato so zdaj vsi razočarani. Pa čeprav rezultat 1:1 ni slab, sploh če gledamo na vse priložnosti, ki so jih imeli Škoti. Celtic je pokazal, da je vseeno Celtic. Torej klub, ki spada med najbolj trofejne v Evropi, ki je bil nekoč tudi evropski prvak in je pred leti premagal celo Barcelono. Ne smemo pozabiti niti tega, da gre za klub, ki ima nekajkrat višji proračun od mariborskega, številne kakovostne nogometaše in bogato tradicijo, ta pa je v Evropi zelo pomembna. Prepričan sem, da ga nogometaši Maribora niso podcenili, je pa dejstvo, da so od prve minute le čakali in niso napadli nasprotnika. Ta pa je od samega začetka dal vedeti, da se ni prišel branit, pač pa je želel biti tudi v Ljudskem vrtu suveren. To je tudi bil. Tekma bi lahko šla v obe smeri, a bodimo iskreni, bližje je bil zmagi Celtic. V sredo je bil preprosto boljši. Upam, da bo v Glasgowu drugače, a zdaj je verjetno vsem skupaj jasno, da ne bo lahko. Možnosti pa seveda še vedno so. Stiskajmo pesti za Mariborčane."

Ne spreglejte