Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 2. 2014,
20.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 26. 2. 2014, 20.36

8 let

Kliton Bozgo vidi priložnost Maribora v vratarju Seville

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lahko Mariborčani priredijo novo presenečenje in izločijo španskega favorita, ki je v preteklosti že osvajal evropske naslove? O tem smo povprašali nekdanje vijolice. Pesimizma nismo opazili.

Kliton Bozgo: Maribor nima kaj izgubiti. Vprašanje je, kdaj se mu bo ponovno ponudila takšna priložnost. Maribor mora dati gol in paziti, da ga ne dobi. Rezultat je aktiven, upanje pa je toliko večje, ker vemo, da si lahko Maribor priigra nekaj priložnosti proti prav vsakemu tekmecu. Ne glede na to, kdo je to. Sevilla bo pod pritiskom, Maribor bo imel več prostora. Upam, da bodo Španci pomislili, da jih čaka preprosta naloga, ter podcenjevali Maribor. To bi bilo za nas dobro. Ne smemo pozabiti še mariborskih navijačev. Vedno se jih sliši bolj kot domače. Štadion Seville poznam kar dobro. V tem mestu sem igral pred 24 leti z mlado albansko reprezentanco, dan pozneje pa smo si na Pizjuanu ogledali tekmo članov. Ni bilo prijetno, Španija je zmagala z 9:0. Štiri gole je dal Butragueno (smeh).

Dejan Djuranović: Sevilla je na prvi tekmi pokazala, da je z razlogom favorit. Maribor je imel dober prvi polčas, potem pa sem dobil občutek, kot da je Sevilla v drugem delu malce dvignila prestavo. Morda tudi zaradi tega, ker so njeni igralci v tekmovalnem ritmu. A v nogometu se dogajajo presenečenja. Maribor lahko tekmo začne neobremenjen in išče svojo priložnost. Prepričan sem, da bo imel v Sevilli najmanj dva, tri dobre položaje za zadetek. Če bomo uspešni, na drugi strani pa bomo odigrali dobro ter imeli srečo v fazi obrambe, se lahko nadejamo tudi uspeha, realno pa je Sevilla v prednosti.

Ermin Raković: Možnosti niso majhne. Maribor je na tekmi v Ljudskem vrtu pokazal, da se lahko kosa s Sevillo. Če mu bo španski klub pustil toliko prostora, kot ga je v Mariboru, bi lahko to fantje izkoristili. Prvo tekmo so odigrali fenomenalno, tako da ima Maribor veliko možnosti za napredovanje. A bo potreboval tudi pomoč sreče, saj ga čaka težka tekma. Na njej pa bo zagotovo prišel do svojih priložnosti, o tem sem prepričan.

Kliton Bozgo: Igra Seville je zelo odvisna od Rakitića. Na prvi tekmi se je opazilo, da ima njihova zadnja vrsta ogromne težave. To so dokazali z velikim številom rumenih kartonov. Poudariti moram tudi, da je njihov vratar majhen. Ni prepričljiv, to je velika priložnost Maribora. Opazilo se je tudi pri zadetku Vršiča in še pri nekaterih visokih predložkih. Sevilla ima zagotovo slabe točke, Ante (trener Šimundža, op. p.) in strokovni štab vedo za njih. Igralci Maribora so izkušeni, veliko let že igrajo skupaj, za nekatere prihaja priložnost kariere.

Dejan Djuranović: Ivan Rakitić je duša ekipe. Brez njega bi bila Sevilla brez duše. Vse se vrti okoli njega. Neprestano išče žogo, prisoten je na vseh delih igrišča. Zelo so nevarni v prekinitvah, kar so pokazali tudi v Ljudskem vrtu, v drugem polčasu pa so pokazali, da znajo biti agresivni in ostri. S tako igro so dobili prevlado in se pokazali kot čvrsta, dobra ekipa. Imajo avtomatizem ter tekmovalni ritem. Iz tedna v teden igrajo z Barcelono, Valencio ... Vedno so na vrhuncu, Maribor pa še ni.

Ermin Raković: Sevilla sploh ni tak bavbav, ampak je z njo mogoče enakovredno igrati. V nekaterih trenutkih je bil Maribor na tekmi v Ljudskem vrtu celo boljši. Sevilla bo občutila velik pritisk. Gre za dobro ekipo, ki je v Španiji pri vrhu, ampak tudi Maribor ni slab. Vsekakor bo imel na tekmi svoje priložnosti. Če jih bo izkoristil, bi lahko z nekaj sreče tudi napredoval.

Kliton Bozgo: Vsaka tekma v Evropi, kjer se veliko spreminja sistem tekmovanja, je pomembna. Morda bodo kmalu spet nove priložnosti, kakšna uvrstitev v ligo prvakov. Treba je gledati naprej ter razmišljati, da je vsako leto mogoče napredovati. Moram pa dodati, da čaka Maribor v Sevilli hudo vzdušje. Španska reprezentanca vedno, ko potrebuje rezultat, igra domače tekme v Sevilli ali pa Valencii. To je podobno kot pri nas. Če hočeš doseči dober rezultat, moraš iti, to govorim z vsem spoštovanjem do drugih štadionov, v Ljudski vrt.

Dejan Djuranović: Številni me to sprašujejo, ker sem bil del generacije, ki se je leta 1999 uvrstila v ligo prvakov. Nerad primerjam. Vse, kar je Maribor naredil, je glede na pogoje, ki jih ima, velik uspeh. Vem, kaj fantje v to vlagajo in dajejo klubu. Navijači živijo s tem klubom, to je treba znati spoštovati in ceniti.

Ermin Raković: Mislim, da bi. Priče smo zgodovinskemu trenutku, podobnemu tistemu, ko se je Maribor leta 1999 uvrstil v skupinski del lige prvakov. Če pa bi zdaj izločil Sevillo, bi bil to še večji uspeh.

Kliton Bozgo: Maribor bo zmagal z 2:1. Strelca, čeprav to ni tako pomembno, pa bosta ... Kaj pa vem, Mendy je v vrhunski formi. To je treba priznati. Za ekipo postori ogromno dela in bi si zaslužil nagrado v obliki zadetka. V Sevilli bo imel na voljo dovolj prostora. Že v Ljudskem vrtu ga niso mogli zadržati. Mogoče bi lahko postal junak tudi Tavares, kaj pa vem. Sam bi najprej stavil na Mendyja.

Dejan Djuranović: Junak je lahko le ekipa. Ekipa vrže ven junaka. Večina bi rekla, da bosta junaka Tavares ali pa Mendy, morda bi to lahko bila po kakšni prekinitvi Arghus ali pa Rajčević ali pa morda vratar Handanović ... Končni rezultat je vedno posledica uspešnosti vse ekipe. Maribor je že toliko samozavesten, da se lahko kosa z vsakim. Ni razloga, da ne bi bil optimist.

Ermin Raković: Nimam kakšnega posebnega občutka za rezultat, bom pa seveda navijal za Maribor. Kar zadeva morebitne junake tekme, bi izbral Mendyja in Vršiča. Tekmo bi lahko odločila v prid Maribora, na prvi sta me navdušila.

Ne spreglejte