Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 8. 2012,
14.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Rudar

Torek, 7. 8. 2012, 14.22

8 let

''Knap'' Goršek se ne boji izziva

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trenersko paličico bo na klopi ''knapov'' v prihodnje vihtel Andrej Goršek. Donedavni pomočnik Milana Đuričića, ki je že zapustil Velenje, bo v samostojni vlogi prvič vodil v Kopru.

Velenjčani so se odločili, da po odhodu Milana Đuričića ne bodo iskali novega strokovnjaka. Zamenjavo so našli v obstoječem strokovnem vodstvu, saj bo ''knape'' v prihodnje vodil Andrej Goršek: ''Situacija ni najbolj rožnata, ekipa je premešana, pred nami pa je gostovanje v Kopru. Zahtevna naloga, ki pa se je ne bojimo. V Koper gremo odločno, s ciljem, da prikažemo dobro tekmo, o rezultatu pa se bomo pogovarjali malce kasneje,'' je Sportalu povedal Andrej Goršek. Dolgoletni napadalec Celjanov, v minulem tisočletju je v 1. SNL zbral kar 266 nastopov, dosegel pa 84 zadetkov, se ne boji naloge.

V vlogi samostojnega trenerja se bo znašel prvič, poprej je skrbel le za razvoj mlajših kategorij. Ima pa ogromno izkušenj, nenazadnje je v igralski karieri oblekel tudi dres članske reprezentance. ''Ni me strah. Pripravljen sem na izziv in na debi, pa čeprav bo na zahtevnem gostovanju v Kopru. Najbolj je pomembno, da imajo fantje zaupanje,'' je še povedal 41-letni strokovnjak iz Šoštanja, ki bo nekaj tednov vodil Rudar brez pomočnika. Pomagal mu bo le trener vratarjev Milko Verboten. ''Delamo na tem, da dobi pomočnika. Andreju zaupamo, je tudi nekdanji nogometaš Rudarja (zanj je v 1. SNL odigral 40 tekem, op. p.) in ima evropske izkušnje. Kar pa se tiče sprememb pri igralcih, klub finančno ne stoji najboljše, tako da si kakšnih okrepitev do konca prestopnega roka ne moremo privoščiti,'' je pojasnil Miran Jalušič. Športni direktor Rudarja želi, da Velenjčani ohranijo nepremagljivost na gostovanjih. V tej sezoni so dvakrat gostovali in se domov vrnili bogatejši za dve točki. V Kopru bodo naleteli na ''kanarčke'', ki v tej sezoni sploh še niso prejeli zadetka. Za njih igra tudi Luka Majcen, ki je v minuli sezoni tresel mreže v dresu Rudarja. ''Luka je bil lani del naše ekipe. Dobro je igral, veliko dobrih tekem mu želim tudi pri Kopru. Ampak šele po tekmi z nami (smeh),'' se je nasmehnil novopečeni prvi trener Velenjčanov.

Ne spreglejte