Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
15. 6. 2015,
12.58

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nejc Pečnik Slovenija Anglija Stožice Euro 2016

Ponedeljek, 15. 6. 2015, 12.58

8 let, 1 mesec

Ko se zadetka ne moreš veseliti tako, kot bi se ga lahko

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometaši so kljub veliki borbenosti v Stožicah proti Angležem ostali praznih rok. Zamujene priložnosti je žal tudi strelcu izenačujočega zadetka na 2:2 Nejcu Pečniku.

"Blizu, a daleč, lahko rečemo. Škoda, da smo po izenačenju vse skupaj tako hitro zapravili. Zaslužili bi si več, saj smo res borili in trudili po najboljših močeh. Tistih nekaj minut nas je ločilo do vsaj lepe točke, a žal nismo zdržali," je po tekmi prav tako razočarano govoril rezervist in strelec fenomenalnega izenačujočega zadetka v 84. minuti na 2:2.

Takrat mu je z leve izjemno lepo podal Bojan Jokić, Dravograjčan, ki si kruh služi na Japonskem, pa je z nebeškim skokom preskočil branilca Arsenala Kierana Gibbsa in z glavo dosegel izjemno lep zadetek. "To so občutki, za katere mi živimo in treniramo. Lepo je zadeti proti taki reprezentanci, a če ekipa na koncu ostane praznih rok, to ni to. Na koncu sem si izboljšal le osebno statistiko," pravi Pečnik.

"Škoda, a nič še ni izgubljeno"

Le trenutkov pozneje po izenačujočem zadetku in slavju v Stožicah je sledila hladna prha. Zmedo slovenske obrambe je izkoristil gostujoči kapetan Wayne Rooney in slovenskim navijačem v trenutku nasmehe izbrisal z obrazov.

"Kaj je šlo narobe? To je nogomet. Ena napačna poteza, malce nepazljivosti, nesreče in na tej ravni te hitro kaznujejo. Sploh če igraš proti taki reprezentanci, kot je Anglija. Škoda, a nič še ni izgubljeno. Gremo dalje," je za konec dodal slovenski ofenzivni vezist, ki je v slovenskem dresu dosegel še peti zadetek.

Slovenijo čakajo v kvalifikacijah, kjer so jih po nedeljski zmagi Švicarji prehiteli in porinili na tretje mesto, še štiri tekme. Septembrski reprezentančni termin bo rezerviran za tekmi s Švico v gosteh, kjer bo Katančeva četa lovila izgubljene točke proti Angliji, ter doma v Ljudskem vrtu proti Estoniji.

Ne spreglejte