Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 7. 2011,
14.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 19. 7. 2011, 14.05

8 let, 1 mesec

Kosič: Poraz s Celjem je bila dobra šola

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaše Olimpije čaka le nekaj dni po domačem spodrsljaju s Celjani nova preizkušnja. Nenadejan poraz sodeč po utripu ljubljanske slačilnice pred odhodom v Dublin ni zamajal samozavesti.

Zgoščen ritem uradnih srečanj je poskrbel za prekinitev Olimpijinega niza, ki je v novo sezono vstopila s prepričljivimi, na trenutke tudi zelo všečnimi predstavami. A le v Evropi. V domačem prvenstvu je že v uvodnem nastopu stopila na mino in z domačo ničlo pred povratno tekmo lige Europa obudila dvome o resničnih dometih ekipe. ''Fante sem enostavno tudi na današnjem treningu prepričal, da se dogajajo tudi takšne tekme,'' je Dušan Kosič odgovoril na vprašanje, s kakšnimi napotki se je obrnil na izbrance po nedeljskem porazu s Celjani. ''Enostavno ni bil naš dan. Nič nam ni šlo notri, kar bi nam morda ob kakšni drugi priložnosti. Namesto da bi zmagali z veliko razliko, smo na koncu izgubili. Pač pridejo tudi take tekme. Mogoče bomo včasih še izgledali naivno, a fantje so kljub igralcu manj 'igrali', tako da smo gledali zanimivo tekmo. Mi smo potegnili krajši konec, kar je dobra šola za naprej,'' je izpostavil strateg ''zeleno-belih'', ki pričakuje na Irskem več zbranosti in odločnosti. Drugačna bo tudi postava, saj je v nedeljo zaradi težav s poškodbami spočil nekaj pomembnih prvokategornikov (Sreten Sretenović, Anej Lovrečič, Davor Škerjanc in Blaž Božič), zato je optimizem pred četrtkovim evropskim izpitom še toliko večji.

''Igrali bodo samo tisti, ki so maksimalno pripravljeni. Računam, da bo v četrtek povsem drugačna tekma kot tista s Celjani.'' Sretenović naj bi že pozdravil težave z zatečenim kolenom, ostali - prav vsem nagaja stegenska mišica - pa že trenirajo z ekipo, največ preglavic pa ima Lovrečič, zato je njegov nastop pod resnim vprašajem. Se pa v ekipo vrača Erik Salkič, ki je odslužil kazen. A le v Evropi. V prvenstvu bo zaradi rdečega kartona na tekmi s Celjani v prihodnjem krogu manjkal.

V Dublinu brez taktiziranja

Pred povratnim srečanjem v Dublinu je optimističen tudi branilec Milan Anđelkovič, ki je v nedeljo združil moči z Antoniom Delameo Mlinarjem. Mladi reprezentant je na dvoboju obudil poškodbo kolena, zaradi katere ne bo odpotoval na ''zeleni otok'', v ožji del obrambe pa se vrača Sretenović, ki je postal osrednji steber branilske vrste in pomeni ekipi ogromno. ''Trener nam je rekel, da moramo iti naprej. Porazi in zmage so sestavni del športa, mi pa smo profesionalci, tako da nas v Dublinu zanima le zmaga. Čeprav smo izgubili s Celjem, ostajamo samozavestni,'' je sporočil Ljubljančan, ki ga na tekmah krasi prepoznavni ''samurajski čop''.

Čeprav si je Olimpija na prvi tekmi priigrala prednost dveh zadetkov, v irski prestolnici ne bo taktizirala, pač pa skušala tekmeca na kolena spraviti še enkrat. ''Ne bomo taktizirali. Tega kot trener Olimpije ne bom delal nikoli, ampak igrali našo igro. Podobno kot proti Celju. Po dvoboju sem rekel fantom, da sem ponosen na njih ter da znajo igrati dober nogomet. Večkrat so nas prepričali v to. Obstaja možnost, da izpademo naivni, tako kot proti Celju, ampak v Dublin odhajamo z dvignjenimi glavami. Ne bi bil rad žaljiv, ampak če bodo naši fantje pravi, bomo šli naprej, Bohemians pa bo lahko igral toliko, kot jim bomo mi dovolili,'' je zaupal Kosič, ki se bo z ljubljansko odpravo v domovino vrnil v petek dopoldan. Če bo cilj uresničen, bo misli igralcev že preplavila podoba in izziv dunajske Austrie. Klubsko vodstvo pa čaka zahtevna naloga, saj čaka ''zmaje'' v nedeljo še prvenstveno gostovanje. Na Bonifiki, ki je Olimpija v času državne samostojnosti sploh še ni osvojila. A to je že druga zgodba ...

Ne spreglejte