Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 10. 2023,
22.43

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,00

Natisni članek

Portugalska nogometna reprezentanca Francoska nogometna reprezentanca avstrijska nogometna reprezentanca Belgijska nogometna reprezentanca Kylian Mbappe Kylian Mbappe Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Kvalifikacije za EP 2024 Kvalifikacije za Euro 2024

Petek, 13. 10. 2023, 22.43

2 meseca, 2 tedna

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024, 7. KROG (PETEK)

Portugalcem uspelo, Cristiano Ronaldo postavil še en osupljiv rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,00
Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je danes postavil nov mejnik evropskega nogometa. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je danes postavil nov mejnik evropskega nogometa.

Foto: Reuters

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Nemčija, so se v petek nadaljevale s tekmami v skupinah B, F in J. Francozi, Portugalci in Belgijci so si z zmagami že zagotovili nastop na Euru, ob tem pa je portugalski kapetan Cristiano Ronaldo postal tudi prvi nogometaš v zgodovini, ki se je uvrstil na že šesto evropsko prvenstvo. S soigralci je doma premagal Slovaško s 3:2. Francozi so bili z 2:1 boljši od Nizozemske, Belgijci pa so na Dunaju zadali prvi poraz v tem kvalifikacijskem ciklusu Avstrijcem (3:2).

Slovenija Severna Irska Jan Oblak ZNS
Sportal Skrivnostna navijaška skupina, ki je čez noč obnorela Slovenijo #video

Kvalifikacije za Euro 2024, 7. krog:

Petek, 13. oktober:

Na severu Portugalske se je pisala zgodovina. Na Zmajevem stadionu v Portu sta se namreč na derbiju vodilnih v skupini J pomerili Portugalska in Slovaška. Gostitelji so upravičili vlogo favoritov, zmagali s 3:2 in si že zagotovili nastop na zaključnem turnirju Eura, ki ga bo naslednje poletje gostila Nemčija.

Turčija : Hrvaška
Sportal Hrvaški se kaj takšnega še ni zgodilo, Španci Škotom preprečili veliki podvig

Prav poseben mejnik pa je podrl 38-letni kapetan portugalske izbrane vrste Cristiano Ronaldo, ki je postal prvi nogometaš, ki se je uvrstil na že šesto evropsko prvenstvo. Euro je osvojil leta 2016, tokrat pa je v svojem že 202. nastopu dosegel še 125. zadetek. V obeh kategorijah je svetovni rekorder, aktualni rekord pa je še pika na i statističnih presežkov, s katerimi polni naslovnice v zadnjih dveh desetletjih.

Kylian Mbappe je bil junak francoske zmage v Amsterdamu. | Foto: Reuters Kylian Mbappe je bil junak francoske zmage v Amsterdamu. Foto: Reuters

Napeto je bilo tudi v Amsterdamu, kjer je Nizozemska gostila Francijo in izgubila z 1:2. Tudi Galski petelini so si že zagotovili vozovnico za Nemčijo, oba gola za svetovne podprvake pa je prispeval Kylian Mbappe, ki je s tem prekinili strelsko sušo, s katero je imel opravka zlasti v dresu PSG. So pa Francozi dobili sploh prvi gol v teh kvalifikacijah, zabil jim ga je branilec Feyenoorda Quilindschy Hartman.

Neuspeh Nizozemske je v dobro voljo spravil Grke, ki so se z zmago nad Irsko (2:0) približali vrhu.

Tudi Avstrijci bi z zmago nad Belgijo na Dunaju lahko že rezervirali vozovnice za Nemčijo, pa bodo morali na to še malo počakati. Belgijci so jih namreč premagali s 3:2, še deveti gol pa je dosegel Romelu Lukaku, prvi strelec tokratnih kvalifikacij. Tako so si nastop na Euru 2024 že zagotovili rdeči vragi.

Savo Milošević je pred leti vodil Olimpijo, v petek pa je prvič vodil reprezentanco Bosne in Hercegovino ter jo popeljal do zmage v Vaduzu. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Savo Milošević je pred leti vodil Olimpijo, v petek pa je prvič vodil reprezentanco Bosne in Hercegovino ter jo popeljal do zmage v Vaduzu. Foto: NK Olimpija Ljubljana

Bosna in Hercegovina je v Vaduzu ugnala Liechtenstein (2:0). Prvič jo je kot selektor vodil Srb Savo Milošević, nekdanji trener Olimpije.

Kvalifikacije za Euro 2024, 7. krog:

Četrtek, 12. oktober:

Petek, 13. oktober:

Sobota, 14. oktober:

Lestvice:

 

Slovenska nogometna reprezentanca Trening Brdo Kranj
Sportal "Velika stvar, ki se v Sloveniji že dolgo ni zgodila"
Uefa Logotip
Sportal Uefa prestavila tekmo med Kosovom in Izraelom
Jan Oblak
Sportal Gorenjska idila, Slovencem se smeji
Zlatko Zahović
Sportal Tekma, ki je Srečku Katancu odprla oči
Teemu Pukki
Sportal Bradati Finec, ki izziva Jana Oblaka, podira rekorde v ZDA
Ne spreglejte