Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 8. 2013,
9.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Triglav

Ponedeljek, 26. 8. 2013, 9.28

8 let

Lani je v Evropi osrečil Muro, lahko v sredo Maribor?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Da je Maribor nadaljeval stoodstotni izkupiček na slovenskih zelenicah, se lahko v veliki meri zahvali Nusmirju Fajiću, strelcu zmagovitega gola. V sredo želi vijolice popeljati do lige prvakov.

Strateg Mariborčanov Ante Čačić ima pred povratno tekmo sladke težave, saj prvenstvena zmaga v Kranju ni zahtevala poškodb. Kdo bo lovil zaostanek s Plzna? Ker slovenski prvaki potrebujejo vsaj dva zadetka, če še želijo ostati v igri za bogato nagrado, bodo morali v srečanje vstopiti z napadalnim pristopom. V Plznu je v konici napada vztrajal kapetan Marcos M. Tavares, v sredo bi bilo lahko drugače. Brazilec bi lahko dobil soigralca, ki bi povzročal nemir globoko na igralni polovici Viktorie, hrvaški trener pa ima v mislih dva kandidata. Kdo bo dobil prednost? "Konkurenco doživljam kot zdravo in dobrodošlo. Če je ne bi bilo, napadalci ne bi tako dobro igrali ter dosegali toliko zadetkov. Upam, da bom igral v sredo in dobil minutažo," je izrazil željo Nusmir Fajić.

Lani je ob podobnem času reševal evropsko kožo Mure 05 in ji z dvema zadetkoma zagotovil nepozaben preboj v četrti predkrog lige Europa, kjer jo je zaustavil močni Lazio. "Spominjam se tega. Upam, da bo podobno v sredo in da popeljem Maribor v ligo prvakov," ne skriva ambicij visoki napadalec iz BiH. Da je v dobri formi, je dokazal (tudi) v Kranju, kjer je enajstkratnemu slovenskemu prvaku zagotovil podaljšanje zmagovitega niza, še šeste zmage zaporedoma. "Bilo je zahtevno. Maribor ima tu že nekaj sezon težave, a smo na srečo zmagali, čeprav nismo odigrali najboljše. Zdaj gremo lahko bolj sproščeno proti sredini tekmi z Viktorio in ligi prvakov," razmišlja junak sobotnega srečanja, na katerem je dočakal četrti zadetek v tej sezoni in se na klubski lestvici povzpel na vrh.

V sredo mora Maribor odigrati najboljšo tekmo sezone

Za mesto v udarni enajsterici, če se bo Čačić seveda sploh odločil za postavitev z dvema napadalcema, se Fajić poteguje z Jean-Philippom Mendyjem. Francoz je v Kranju odigral prvi polčas, a ni blestel, prekinil je tudi spoštovanja vreden niz, ko se je na štirih zaporednih prvoligaških nastopih vpisal med strelce. Med polčasom je ostal v slačilnici, zamenjal pa ga je stanovski kolega s številko 17 in kmalu po vstopu na igrišče dosegel odločilni zadetek, vreden novega paketa točk. Si je s tem priboril tudi prednost pred temnopoltim soigralcem, ki je prav tako kot on v tej sezoni v polno zadel štirikrat? Nekdanji napadalec Mure o tem ne razmišlja. "Niso pomembna imena, pač pa le ekipa. V sredo je najbolj pomembno, da odigramo najboljšo tekmo sezone, da dosežemo dva ter ne prejmemo nobenega zadetka. Ker nas bo občinstvo nosilo vseh 90 minut, bo to še lažje. Bo pa na drugi strani Viktoria, dobra ekipa, ki ima veliko izkušenj z igranjem v Evropi. Še vedno mi je žal, da smo tako nesrečno prejeli tretji gol. Če bi ostalo pri 2:1 za Viktorio, bi bili v veliko boljšem položaju," še vedno ne more pozabiti tretjega zadetka, ki je mrežo Jasmina Handanovića zatresel v izdihljajih srečanja, Viktorii pa zagotovil lepšo prednost.

Beseda Viktoria je bila do sobote prepovedana

Poudaril je, da je bila v mariborski slačilnici pred srečanjem v Kranju beseda Viktoria prepovedana. Igralci so to upoštevali, se osredotočili na cilj, da osvojijo tri točke, ga tudi uresničili, zdaj pa so misli namenjene le še sredinemu spektaklu. "Res je, vedno gremo iz tekme v tekmo, zdaj pa razmišljam le še o ekipi iz Plzna in našem novem uspehu. V sredo bo vrhunec sezone, radi bi zadržali dobro formo." Dvoboj v Plznu je spremljal z rezervne klopi, tako da ga kar razganja od želje, da bi v sredo stopil na zelenico in dokazal, da je obramba češkega prvaka slabši in bolj ranljiv del ekipe. Če mu bo trener namenil priložnost, obljublja, da bo na igrišču pustil vse, kar ima. Zdaj ima glavno besedo Čačić …

Ne spreglejte