Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 4. 2018,
22.25

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

7

Natisni članek

Kevin Kampl Nejc Skubic Benjamin Verbič Matjaž Kek Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 9. 4. 2018, 22.25

6 let

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Hud udarec za Kampla, Oblak ostaja najboljši v Španiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

7

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je Atleticu do remija na gostovanju na velikem madridskem derbiju pri Realu (1:1) pomagal s kar sedmimi obrambami, Kevin Kampl pa je doživel najtežji domači poraz, odkar nosi dres Lepziga. Benjamin Verbič se je vpisal med strelce v Ukrajini, Nejc Skubic v Turčiji, Filip Valenčič je na Finskem zablestel z dvema goloma, Slobodan Vuk pa je dočakal strelski prvenec na Norveškem.

Matjaž Kek diha za ovratnik Hajduku

Matjaž Kek je trener Rijeke že dobrih pet let. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je trener Rijeke že dobrih pet let. Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Rijeke so po bolečem izpadu iz pokala, ko so med tednom v Zagrebu izgubili z 0:3 proti Dinamu, v Koprivnici pokazali boljšo igro in v 28. krogu hrvaškega prvenstva s 3:1 premagali Slaven Belupo.

Rečani so prvi polčas dobili z 2:0, nato so gostitelji z bele točke znižali rezultat, konec dvomov o zmagovalcu pa je bilo v 78. minuti, ko je Jakov Puljić dosegel gol za končnih 3:1. V 86. minuti je v igro vstopil še občasni slovenski reprezentant Matic Črnic. Rijeka na lestvici še naprej zaseda tretje mesto. Za vodilnim Dinamom, ki je v nedeljo brez težav v gosteh premagal Istro 1961 (4:0),  zaostaja devet, za drugouvrščenim Hajdukom pa točko. Prihodnji konec tedna bo gostovala v Zagrebu prii Rudešu.

Jan Oblak je na madridskem derbiju klonil le enkrat. Po mojstrskem strelu ga je premagal kdo drug kot Cristiano Ronaldo. | Foto: Getty Images Jan Oblak je na madridskem derbiju klonil le enkrat. Po mojstrskem strelu ga je premagal kdo drug kot Cristiano Ronaldo. Foto: Getty Images

Vratarji:

Jan Oblak: ponos slovenskega nogometa je bil v središču pozornosti velikega madridskega derbija, ki je potekal na štadionu Santiago Bernabeu in se razpletel brez zmagovalca (1:1). Škofjeločan je nanizal kar nekaj izjemnih obramb. Na koncu jih je zbral kar sedem in si za svoj nastop prislužil visoke ocene.

Premagal ga je le najbolj vroči beli baletnik Cristiano Ronaldo, ki je na začetku drugega polčasa mojstrsko poslal žogo v mrežo. Portugalec je na zadnjih desetih tekmah v vseh tekmovanjih dosegel kar 20 zadetkov. Oblak je bil ob njegovem strelu nemočen. Slovenski reprezentant se je v prvem polčasu najbolj izkazal s posredovanjem ob strelu Raphaela Varaneja, v izdihljajih srečanja pa je ukrotil žogo po natačnem izvajanju prostega strela Sergia Ramosa. 

Obramba Oblaka prostega strela Ramosa:

Drugouvrščeni Atletico je z remijem zadržal prednost štirih točk pred Realom. Za vodilno Barcelono zaostaja 11 točk. Oblak je v tej sezoni v španskem prvenstvu na 31 tekmah prejel 15 zadetkov, tako da še naprej na srečanje v povprečju prejema manj kot polovico zadetka. V tekmovanju za lovorika zamora, ki jo prejme vratar španskega prvoligaškega kluba z najmanjšim številom prejetih zadetkov, Oblak jo je osvojil že dvakrat zapored, je 25-letni Slovenec zadržal vodstvo. Ima tesno prednost pred prvim čuvajem mreže Barcelone Marc-Andrejem ter Stegnom, ki je v tej sezoni prejel 16 zadetkov.

Vid Belec: Sampdoria se je v prvi italijanski ligi v mestnem derbiju proti Genovi razšla brez zadetkov (0:0). Dvoboj je spremljal s klopi za rezervne igralce, tako da bo moral na debi v majici moštva iz Genove še nekoliko počakati.

Jan Koprivec: s Pafosom bo v ligi za obstanek ciprskega prvenstva ta konec tedna zaradi pravoslavnih velikonočnih praznikov počival.

Miha Mevlja je z Zenitom izgubil doma proti Krasnodarju in na lestvici zdrsnil na peto mesto. | Foto: Getty Images Miha Mevlja je z Zenitom izgubil doma proti Krasnodarju in na lestvici zdrsnil na peto mesto. Foto: Getty Images

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je v derbiju slovaškega prvenstva v soboto izgubil na gostovanju pri vodilnem Spartaku iz Trnave, ki je tako prednost pred drugouvrščenim velikanom iz slovaške prestolnice povišal na deset točk. Ljubljančan je odigral vso tekmo, gostje pa so imeli od 32. minute zaradi rdečega kartona igralca manj na zelenici. 

Jure Balkovec: Bari 1903 ostaja med resnimi kandidati za napredovanje v serie A. V soboto je v 34. krogu na štadionu San Nicola remiziral s Salernitano (1:1). Belokranjec, ki se je v zadnjih tednih ustalil v začetni enajsterici, je odigral vso tekmo. Bari je v serie B na petem mestu.

Bojan Jokić: novopečeni kapetan Slovenije, ki v Rusiji igra na levi strani zvezne vrste, je v soboto na gostovanju pri Arsenalu v Tuli izgubil z 1:2. Odigral je 80 minut in prejel rumeni karton.

Luka Krajnc: s Frosinonejem, ki se poteguje za preboj v prvo italijansko ligo, je v soboto ostal brez točk na gostovanju v Parmi (0:2). Štajerec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Frosinone je po šestem porazu v tej sezoni na razpredelnici zdrsnil na tretje mesto.

Miha Mevlja: Zenit se je po izpadu iz Evrope posvetil le igram v domačem prvenstvu. V soboto je na domačem štadionu spravil navijače v slabo voljo s porazom proti Krasnodarju (1:2). Odigral je vso tekmo in pet minut pred koncem prejel rumeni karton. Zenit je na lestvici padel na peto mesto.

Nemanja Mitrović: z Jagiellonio je v soboto v zadnjem krogu rednega dela poljskega prvenstva doma ostal praznih rok proti Wisli Plock (1:3) in na lestvici izgubil prvo mesto. Ljubljančana, ki je odigral vso tekmo, je prehitel Lech Poznan. Jagiellonia za njim zaostaja točko. Najboljši poljski klubi bodo nadaljevali sezono v ligaški skupini za prvaka.

Aljaž Struna: s Palermom je v drugi italijanski ligi v soboto doma remiziral s Pescaro (1:1). Vso tekmo je odigral v osrčju obrambe Palerma, ki je z novo točko na lestvici prehitel Frosinone in se povzpel na drugo mesto.

Nejc Skubic: Konyaspor je v nedeljo osrečil navijače z zelo pomembno zmago v boju za obstanek. Pred tem krogom je bil na 17. mestu, tako da mu je zelo grozila selitev v drugo ligo, po izdatni nedeljski zmagi nad Sivassporjem (5:0) pa se je povzdignil na lestvici. Nekdanji kapetan Domžal je blestel na igrišču.

Zadetek Skubica proti Sivassporju:

Prispeval je prvi zadetek za Konyaspor, ko je zadel v polno v 16. minuti, nato pa prispeval podajo še za zadnji zadetek (za 5:0). Na dvoboju je bil najboljši strelec kamerunski zvezdnik Samuel Eto'o. Dosegel je dva zadetka. Skubic je s sedmimi zadetki v tej sezoni prvi klubski strelec!

Benjamin Verbič se je vrnil na igrišče z novim zadetkom v dresu kijevskega Dinama proti Zoryi. | Foto: Vid Ponikvar Benjamin Verbič se je vrnil na igrišče z novim zadetkom v dresu kijevskega Dinama proti Zoryi. Foto: Vid Ponikvar

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je v prvi italijanski ligi v nedeljo gostoval pri drugouvrščenem Napoliju in vse do 89. minute vodil, nato pa so Neapeljčani zabili dva gola, prišli do preobrata in zmagali z 2:1. Primorca zaradi težav s poškodbo ni bilo niti na klopi gostov.

Domen Črnigoj: novopečeni slovenski reprezentant je v nedeljo priznal premoč branilcu naslova Baslu. Lugano je izgubil z 0:1, Primorec pa je odigral vso tekmo.

Josip Iličić: po poškodbi, ki jo je staknil na tekmi v majici Slovenije proti Belorusiji, še vedno ni nared za vrhunske izzive. V soboto tako ni kandidiral za gostovanje Atalante pri Spalu, na katerem so njegovi soigralci osvojili točko (1:1).

Odkar je Kevin Kampl prestopil v Leipzig in se podpisal pod najdražji slovenski prestop (20 milijonov evrov), še ni izgubil tako visoko pred domačim občinstvom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Odkar je Kevin Kampl prestopil v Leipzig in se podpisal pod najdražji slovenski prestop (20 milijonov evrov), še ni izgubil tako visoko pred domačim občinstvom. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kevin Kampl: povratnik v slovensko reprezentanco je v prvi nemški ligi z RB Leipzigom odigral dvoboj v ponedeljek, ko je doma gostil svoj nekdanji klub Bayer Leverkusen in izkusil boleč poraz. Slovenski zvezni igralec, rojen v Solingenu, je odigral vso tekmo, rdeči biki pa so ostali praznih rok. Čeprav so povedli v 17. minuti, nato pa je vodstvo trajalo skoraj do konca prvega polčasa, so na koncu izgubili kar z 1:4. Po hudem porazu na zadnji tekmi 29. kroga nemške lige so na lestvici padli na šesto mesto, ki ne zagotavlja več nastopa v ligi prvakov, kamor se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe. To je bil najvišji domači poraz, odkar Leipzig tekmuje v bundesligi. Poprej so najvišje izgubili 11. februarja 2017 proti HSV (0:3).

Kampla v četrtek čaka naporno gostovanje v Marseillu, kjer bodo odigrali povratno tekmo četrtfinala lige Europa. Prejšnji četrtek so premagali francoskega velikana z 1:0.

Rene Krhin: Nantes je v soboto izgubil na gostovanju pri francoskem prvaku Monacu (1:2), ki se počasi poslavlja od naslova, saj za vodilnimi Parižani zaostaja 14 točk. Štajerec je odigral vso tekmo in si v 48. minuti prislužil rumeni karton.

Jasmin Kurtić: s Spalom je v prvi italijanski ligi v soboto doma remiziral proti nekdanjemu klubu Atalanti (1:1). Odigral je vso tekmo in v 79. minuti prejel rumeni karton. Srečanja z velikim prijateljem Josipom Iličićem na igrišču ni doživel, saj Kranjčan zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.

Rajko Rotman: z Götzepejem je v soboto doživel visok poraz pri branilcu turškega naslova Bešiktašu (1:5). Mariborčan je začel dvoboj od začetka. V 78. minuti je prejel drugi rumeni karton in moral z igrišča. Takrat je njegov klub v Istanbulu zaostajal z 1:3. 

Leo Štulac: Venezia je v nedeljo v drugi italijanski ligi doma izgubila z Brescio z 1:2. Novopečeni reprezentant je igral celo tekmo.

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev, ki je pred kratkim izpadel iz lige Europa, je v soboto v 26. krogu ukrajinskega prvenstva napolil mrežo Zorye iz Luganska. Zmagal je kar s 4:0, drugi zadetek pa je dosegel 24-letni Vojničan. Odpravil je poškodbo roke, zaradi katere ni nastopil ne na zadnji reprezentančni tekmi z Belorusijo ne na zadnji prvenstveni Dynama proti Mariopolu.

Zadetek Benjamina Verbiča:

Odigral je vso tekmo in se na štadionu Valerij Lobanovski, dvoboj je spremljalo 13 tisoč gledalcev, razveselil drugega zadetka v ukrajinskem prvenstvu. Oba je dosegel proti Zoryi. Atraktivno je poslal žogo v mrežo po odbitem strelu soigralca, ki je pred tem s silovitim projektilom stresel vratnico. Kijevčani še naprej za vodilnim Šahtarjem zaostajajo šest točk.

Miha Zajc: Primorski vezist je že pri sedmih prvenstvenih golih in devetih podajah v tej sezoni in je eden izmed najboljših posameznikov Empolija, ki ostaja hit druge lige. Na prvem mestu ima devet točk prednosti pred najbližjima zasledovalcema Palermom in Frosinonejem, tako da se mu nasmiha vrnitev med elito. V soboto je remiziral pri Spezii (1:1), Primorec pa je odigral 90 minut.

Robert Berić, ki je na 10 prvenstvenih tekmah zabil 5 golov za Saint Etienne, spet ni igral. | Foto: Reuters Robert Berić, ki je na 10 prvenstvenih tekmah zabil 5 golov za Saint Etienne, spet ni igral. Foto: Reuters

Napadalci:

Robert Berić: še drugič zapored ni zaigral za Saint Etienne, ki je v petek zvečer v prvi francoski ligi nesrečno ostal brez zmage proti PSG pred domačimi navijači. Proti glavnemu favoritu za naslov je vodil, imel večji del tekme igralca več in ob tem zapravil tudi enajstmetrovko, a se moral na koncu sprijazniti z remijem z 1:1, potem ko so Parižani izenačili z avtogolom v 92. minuti tekme. Krčan si jo je v celoti ogledal s klopi za rezervne igralce.

Glede na to, da je, odkar se je vrnil iz Belgije, na desetih prvenstvenih tekmah zabil pet golov, ni malo takšnih navijačev, ki so nad tem začudeni in zaradi te odločitve kritizirajo trenerja Jean-Louisa Gasseta.

Roman Bezjak: z Jagiellonio je v soboto v zadnjem krogu rednega dela poljskega prvenstva doma ostal praznih rok proti Wisli Plock (1:3) in na lestvici izgubil prvo mesto. Jagiellonio je za točko prehitel Lech Poznan. Korošec je v igro vstopil v 56. minuti. Najboljši poljski klubi bodo nadaljevali sezono v ligaški skupini za prvaka.

Tim Matavž: Vitesse je v soboto izgubil na gostovanju pri moštvu NEC iz Brede (0:1). Primorec, ki je odigral celo tekmo, bo tako poseben dosežek lovil v prihodnjih krogih. V tej sezoni se je med strelce vpisal devetkrat. Več zadetkov od njega je v nizozemskem prvenstvu doseglo le 17 nogometašev. Če se bo slovenski reprezentant vpisal med strelce še enkrat, bo postal šele peti tujec, ki je na Nizozemskem v dresu treh različnih prvoligašev dosegel vsaj deset zadetkov. Matavž je v karieri z zadetki že navduševal navijače Groningena in PSV Eindhoven.

Andraž Šporar: s Slovanom iz Bratislave je v prvi slovaški ligi v soboto izgubil veliki derbi. Gostval je pri vodilnem Spartaku iz Trnave (0:1 in ostal brez točk. Odigral je vso tekmo, za najboljšim slovaškim klubom, s katerim se meri tudi v polfinalu slovaškega pokala, pa zaostaja v prvenstvu že deset točk.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za prijateljsko tekmo proti Avstriji v Celovcu in Belorusijo v Ljubljani marca letos.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Brighton & Hove Albion : Huddersfield Town 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Timi Max Elšnik (Swindon Town)

Anglija, 4. liga

Swindon Town : Carlisle United 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Džengis Čavušević (Adelaide United)

Avstralija, 1. liga

Sydney : Adelaide United 3:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Rajko Rep (LASK)

Avstrija, 1. liga

Lask : Red Bull Salzburg 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 2. liga

Floridsdorfer : Wacker Innsbruck 0:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Alen Ožbolt (Hartberg)

Avstrija, 2. liga

Austria Lustenau : Hartberg 0:4

Igral je od 78. minute.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Oostende : AS Eupen 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Željko Filipović (Dinamo Brest)

Belorusija, 1. liga

Dinamo Brest : Luč Minsk 2:1

Igral je 64 minut.

Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Septemvri Sofija : Lokomotiv Plovdiv 0:0

 

Emil Velić (Mladost Doboj)

BiH, 1. liga, skupina za obstanek

Mladost Doboj : Sloboda Tuzla 1:1

Ni branil.

Darko Zec (Radnik Bijeljina)

BiH, 1. liga, skupina za prvaka

Radnik Bijeljina : Krupa na Vrbasu 1:1

Odigral je vso tekmo.

Erik Janža (Pafos)

Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Ta konec tedna nima tekme.

 

David Poljanec (Nea Salamis)

Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Ta konec tedna nima tekme.

 

Andraž Struna (Anorthosis)

Ciper, 1. liga, skupina za prvaka

Ta konec tedna nima tekme.

 

Nermin Haljeta (FK Teplice)

Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Teplice 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Bohemians)

Češka, 1. liga

Bohemians : Viktoria Plzen 5:2

Odigral je vso tekmo in v 38. minuti zatresel lastno mrežo.

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Teplice 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Gregor Sikošek (Silkeborg)

Danski pokal, četrtfinale

AGF : Silkeborg 2:1

Odigral je vso tekmo in v 20. minuti prejel rumeni karton.

 

Filip Valenčič (HJK Helsinki)

Finska, 1. liga

HJK : Ilves 3:1

V igro je vstopil v 58. minuti, nato pa dosegel dva zadetka. Tako je dvoboj 1. kroga finskega prvenstva kronal z izvrstnim strelskim izkupičkom. V prejšnji sezoni je v dresih dveh klubov dosegel 15 goov.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Troyes 4:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Amiens : Caen 3:0

V igro je vstopil v 70. minuti.

Patrik Eler (Nancy)

Francija, 2. liga

Lens : Nancy 1:1

Odigral je prvi polčas.

Ivan Firer (Auxerre)

Francija, 2. liga

Gazelec Ajaccio : Auxerre 3:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Ta konec tedna nima tekme.

 

Matic Črnic (Rijeka)

Hrvaška, 1. liga

Slaven Koprivnica : Rijeka 1:3

V igro je vstopil v 86. minuti.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Hrvaška, 1. liga

Istra 1961 : Dinamo Zagreb 0:4

Odigral je vso tekmo in v 35. minuti prejel rumeni karton.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Napoli : Chievo 2:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Torino : Inter 1:0

Branil je vso tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Venezia : Brescia 1:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Ascoli : Carpi 2:0

Odigral je 77 minut.

Armin Bačinović (Sambenedettese)

Italija, 3. liga

Bassano Virtus : Sambenedettese 2:0

V igro je vstopil v 58. minuti.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga

Catania : Juve Stabia 0:0

 

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Urawa Reds : Vengalta Sendai 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nejc Pečnik (Tochigi)

Japonska, 2. liga

Tochigi : Tokushima Vortis 1:1

Odigral je vso tekmo.

Miha Blažič (Ferencvaroš)

Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Zsory 3:0

Odigral je vso tekmo.

Denis Klinar (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Vasas : Puškaš 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Vasas : Puškaš 1:2

Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Dominic Maroh (Köln)

Nemčija, 1. liga

Köln : Mainz 1:1

Ni igral, zaradi zdravstvenih težav ga ni bilo niti na klopi.

Mišo Brečko (Nürnberg)

Nemčija, 2. liga

Nürnberg : Heidenheim 3:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Sandhausen : Greuther Fürth 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Hallescher 2:2

Igral je celo tekmo in z golom v 96. minuti poskrbel za končni izid.

Etien Velikonja (Willem II)

Nizozemska, 1. liga

Excelsior : Willem II 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

Twente : Feyenoord 1:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je zaradi hude poškodbe kolena že končal sezono.

Roy Rudonja (RKC Waalwijk)

Nizozemska, 2. liga

Oss : RKC Waalwijk 3:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Slobodan Vuk (Tromsö)

Norveška, 1. liga

Tromso : Ranheim 4:0

V igro je vstopil v 75. minuti in osem minut pozneje dosegel zadetek za končnih 4:0. S tem je poskrbel za strelski prvenec na norveških zelenicah, odkar je sklenil pogodbo s Tromsojem.

Sandi Arčon (Gornik Zabrze)

Poljska, 1. liga

Lech Poznan : Gornik Zabrze 3:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Goran Cvijanović (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Slask Vroclav : Korona Kielce 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Matic Fink (Cracovia Krakov)

Poljska, 1. liga

Cracovia Krakov : Zaglebie Lubin 2:2

V igro je vstopil v 83. minuti.

Boban Jović (Slask Vroclav)

Poljska, 1. liga

Slask Vroclav : Korona Kielce 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Nieciecza 1:1

Igral je vso tekmo.

Dejan Lazarević (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga

Jagiellonia Bialystok : Wisla Plock 1:3

V igro je vstopil v 77. minuti in prejel rumeni karton.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Sandecja Nowy Savz : Wisla Krakov 0:0

Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Nieciecza 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Dejan Djermanović (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Stal Mielec : Rakow Czestochowa 2:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Stal Mielec : Rakow Czestochowa 2:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Ruch Chorzow : Olimpia Grudziadz 0:0

Ni igral.

Matej Podlogar (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Ruch Chorzow : Olimpia Grudziadz 0:0

Odigral je 74 minut.

Dalibor Volaš (GKS Katowice)

Poljska, 2. liga

Wigry Suwalki : GKS Katowice 0:2

Ni igral.

Matic Žitko (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Ruch Chorzow : Olimpia Grudziadz 0:0

Odigral je vso tekmo.

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Tosno : Ural 2:2

Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Matija Boben (Rostov)

Rusija,1. liga

Lokomotiv Moskva : Rostov 1:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Žan Majer (Rostov)

Rusija, 1. liga

Lokomotiv Moskva : Rostov 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Miral Samardžić (Anži Mahačkala)

Rusija, 1. liga

Anži Mahačkala : Spartak Moskva 1:4

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 2. liga

Himki : Orenburg 0:1

Odigral je 90 minut.

Matej Pučko (Oviedo)

Španija, 2. liga

Lugo : Oviedo 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Andrej Kotnik (Formentera)

Španija, 3. liga

Formentera : Elche 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Elvis Bratanović (Xamax)

Švica, 2. liga

Wil : Xamax 2:3

 

Kenan Fatkić (Chiasso)

Švica, 2. liga

Wohlen : Chiasso 3:4

Odigral je 85 minut.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Winterthur : Schaffhausen 1:2

Odigral je celo tekmo.

Dalibor Stevanović (Servette)

Švica, 2. liga

Rapperswil Jona : Servette 2:0

Odigral je celo tekmo.

Sašo Fornezzi (Antalyaspor)

Turčija, 1. liga

Kardemir Karabükspor : Antalyaspor 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

ZDA, 1. liga

New England Revolution : Montreal Impact 4:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Ne spreglejte