Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 12. 2017,
9.15

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

legionarji Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek Luka Elsner Rajko Rotman Samir Handanović

Sreda, 13. 12. 2017, 9.15

6 let, 4 mesece

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Po Kamplu, Rotmanu, Črnicu in Skubicu strelec še Iličić #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Matjaž Kek | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kaj se je konec tedna dogajalo s slovenskimi trenerji in nogometaši na delu v tujini? Kevin Kampl, Rajko Rotman in Matic Črnic so poskrbeli za strelski prvenec v tej sezoni, Nejc Skubic in Josip Iličić sta dosegla že četrti prvenstveni gol, Jan Oblak in Samir Handanović pa sta navduševala v vratih Atletica in Interja. Luka Elsner na Cipru spet ni zmagal, njegov brat Rok je v BiH postal jesenski prvak, Matjaž Kek pa se je po 92 dneh razveselil zmage na domači Rujevici.

Slovenski trenerji, ki delajo v tujini:

Luka Elsner: potem ko je v zadnjih dveh krogih prve ciprske lige dvakrat izgubil in v zadnji tekmi doživel polom, izgubil je kar z 0:6, so tokrat navijači njegovega Pafosa pričakovali tri točke. V goste je namreč v soboto prišel Ethnikos Achnas, ki je v 14 krogih pred tem osvojil le pet točk in je prikovan na zadnje mesto lestvice. Kljub temu Pafosu ni uspelo zmagati, remiziral je z 0:0 in znova razočaral svoje navijače.

Matjaž Kek: v četrtek se je od Evrope poslovil z odmevno zmago v zadnjem krogu lige Europa nad sedemkratnim evropskim prvakom Milanom z 2:0. To je hrvaškemu prvaku dvignilo samozavest, saj je v nedeljo doma premagal Slaven Belupo z 2:0 in popravil skromno statistiko nastopov v domačem prvenstvu v zadnjih tednih. Rijeka je po 92 dneh končno dočakala domačo zmago. Za vodilnim Dinamom zaostaja kar 15 točk, za Osijekom in splitskim Hajdukom pa tri.

Zadetek Matica Črnica (Rijeka) proti Slaven Belupu:

 

Slaviša Stojanović: letošnja prvenstvena sezona se je v Latviji končala v začetku novembra. Riga je osvojila tretje mesto in se uvrstila v Evropo, Ljubljančan pa je bil izbran za najboljšega trenerja meseca. Najverjetneje bo Rigo vodil tudi v prihodnji sezoni.

Slovenski reprezentanti v tujini:

Jan Oblak je med tednom blestel v Londonu, kjer je paral živce zvezdnikom Chelseaja, izkazal pa se je tudi v nedeljo v Sevilli. | Foto: Reuters Jan Oblak je med tednom blestel v Londonu, kjer je paral živce zvezdnikom Chelseaja, izkazal pa se je tudi v nedeljo v Sevilli. Foto: Reuters

Vratarji:

Vid Belec: Benevento je v 15. krogu italijanskega prvenstva izgubil na gostovanju v Vidmu. Udinese je zmagal z 2:0, slovenski vratar je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Njegov klub je v krstni sezoni v serie A zbral le točko.

Jan Koprivec: s Pafosom je v ciprskem prvenstvu v soboto doma z 0:0 remiziral z zadnjeuvrščenim klubom Ethnikos Achnas. Branil je vso tekmo.

Izjemna obramba Jana Oblaka na gostovanju v Sevilli:

Jan Oblak: Atletico Madrid se je med tednom poslovil od lige prvakov in bo evropsko sezono nadaljeval v ligi Europa. V španskem prvenstvu mu gre bolje. Še vedno je neporažen, na lestvici pa zaseda tretje mesto. Boljši je tudi od branilcev naslova, nogometašev madridskega Reala. Škofjeločan je s soigralci v nedeljo v gosteh odpravil Betis. V Sevilli je zmagal z 1:0, Škofjeločan pa je že devetič v tej sezoni ostal nepremagan. Na klubski lestvici dvobojev, na katerih ni prejel zadetka, se je povzpel na visoko četrto mesto (55). Deli si ga z Belgijcem Thibautom Courtoisom, ki pa je za omenjeni dosežek potreboval 17 tekem več od slovenskega vratarja. Od Oblaka je v španskem prvenstvu v tej sezoni prejel manj zadetkov le čuvaj mreže Barcelone Marc-Andre ter Stegen.

Zenit je z Miho Mevljo v zadnjem krogu jesenskega ruskega dela osvojil točko. Prezimil bo na drugem mestu. | Foto: Getty Images Zenit je z Miho Mevljo v zadnjem krogu jesenskega ruskega dela osvojil točko. Prezimil bo na drugem mestu. Foto: Getty Images

Branilci:

Boštjan Cesar: Chievo jo je v času nedeljskega kosila v serie A zagodel Romi. Dvoboj se je v Veroni končal brez zadetkov (0:0),  kapetan slovenske reprezentance pa je dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution se po rednem delu lige MLS, ki ga je bilo konec v drugi polovici oktobra, ni uvrstil v končnico. Prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi MLS, je lahko s prvo sezono v ZDA vseeno zelo zadovoljen. Navijači njegovega kluba so ga izbrali za najboljšega posameznika sezone.

Bojan Jokić: z Ufo se je od koledarskega leta v ruski premier ligi poslovil s porazom v Rostovu. Izgubil je z 0:1. Izkušeni slovenski branilec je odigral vso tekmo.

Miha Mevlja: z Zenitom je v zadnji prvenstveni tekmi v letošnjem koledarskem letu v ruski premier ligi v ponedeljek remiziral na gostovanju pri Akhmatu. Odigral je 69 minut, Zenit pa je bo prezimil na drugem mestu, osem točk za moskovsko Lokomotivo. Zaostanek bi bil manjši, če bi soigralec slovenskega reprezentanta, ruski napadalec Aleksander Kokorin, zadel iz neposredne bližine. Žoga se mu je od prečke odbila na nogo, a mu jo je uspelo na začudenje navijačev Zenita potisniti čez prečko. Po vodi je splavala izjemna priložnost za zmago.

Kakšno priložnost je zapravil soigralec Mihe Mevlje?

Aljaž Struna: Palermo se je v drugi italijanski ligi povzpel na prvo mesto. V nedeljo je v derbiju kroga kar s 3:0 v gosteh nadigral Bari. Pirančan je odigral vso tekmo.

Miral Samardžić: Anži Mahačkala je v zadnji prvenstveni tekmi v letošnjem koledarskem letu v ruski premier ligi v soboto z 0:2 izgubila v gosteh pri Dinamu v Moskvi. Jeseničan ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Zadetek Nejca Skubica pri 0:08:

Nejc Skubic: Konyaspor je v prvi turški ligi v ponedeljek z 2:0 premagal Kardemir. Slovenski branilec je odigral vso tekmo. V 18. minuti se je izkazal z bele točke in Konyaspor povedel v vodstvo z 1:0. To je že četrti zadetek nekdanjega kapetana Domžal v turškem prvenstvu v tej sezoni, v kateri se je med strelce vpisal tudi v ligi Europa in turškem superpokalu.

Benjamin Verbič bo na Danskem prezimil na šestem mestu. Köbenhavn za vodilnim Brondbyjem zaostaja kar 17 točk.  | Foto: Getty Images Benjamin Verbič bo na Danskem prezimil na šestem mestu. Köbenhavn za vodilnim Brondbyjem zaostaja kar 17 točk. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo jo je v času nedeljskega kosila v serie A zagodel Romi. Dvoboj se je v Veroni končal brez zadetkov (0:0), izkušeni Primorec pa je za razliko od starejšega rojaka in klubskega soigralca Cesarja odigral vso tekmo.

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi v nedeljo doma izgubil proti Nici (1:2). Slovenski vezist zaradi poškodbe stegenske mišice, čeprav je trener Claudio Ranieri pred srečanjem napovedoval drugače, ni kandidiral za tekmo.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v torek v prvi italijanski ligi v gosteh premagala Genoo z 2:1. Slovenski vezist je dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce.

Jan Repas: s Caenom je v prvi francoski ligi v soboto z 0:2 izgubil v gosteh pri Toulouseju. Odigral je vseh 90 minut.

Zadetek Rajka Rotmana (Göztepe) v Turčiji:

Rajko Rotman: Göztepe je v prvi turški ligi v soboto gostoval pri Malatyasporu in zmagal s 3:2. Tudi po zaslugi slovenskega vezista, ki je igral vso tekmo in v sodnikovem dodatku prvega polčasa Götzepe z atraktivnim golom, v katerem se je poigral z branilci Malatyasporja, popeljal v vodstvo s 3:1. Mariborčan je v 14. nastopu za Göztepe dočakal strelski prvenec v tej sezoni.

Benjamin Verbič: Köbenhavn se je med tednom prebil v izločilni del lige Europa, v domačem prvenstvu pa ni tako prepričljiv. Danski prvaki bodo prezimili na šestem mestu. Za vodilnim Brondbyjem so si priigrali kar 17 točk zaostanka. V zadnjem letošnjem nastopu so remizirali pri Aalborgu (1:1). Vojničan, ki je v vseh tekmovanjih v tej sezoni na 28 tekmah dosegel enajst golov in prispeval še sedem podaj, je odigral vso tekmo. V statistiko se je vpisal z rumenim kartonom, ki ga je prejel v 73. minuti.

Josip Iličić je v serie A v tej sezoni prispeval že štiri zadetke in štiri podaje. | Foto: Reuters Josip Iličić je v serie A v tej sezoni prispeval že štiri zadetke in štiri podaje. Foto: Reuters

Napadalci:

Roman Bezjak: potem ko ga v prvih treh mesecih nove sezone ni bilo niti enkrat vsaj na klopi nemškega drugoligaša Darmstadta, je na zadnjih dveh tekmah zaigral, tokrat pa obsedel na klopi svojega kluba, ki je spet izgubil. V petek je z 0:1 klonil v gosteh pri Erzgebirge Aueju. Darmstadt zdaj zmage v prvenstvu ne pozna že enajst tekem v nizu. Trenutno je na 16. mestu drugoligaške lestvice, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek.

Zadetek Josipa Iličića (Atalanta) v Genovi (pri 1:16):

Josip Iličić: Atalanta je v prvi italijanski ligi v zadnji tekmi 16. kroga v torek v gosteh premagala Genoo z 2:1. Slovenski reprezentant se je izkazal. V izdihljajih prvega dela se je vpisal med strelce (gol je, zanimivo, dosegel z desno nogo) in izenačil rezultat na 1:1, v 52. minuti pa prispeval podajo za zmagoviti zadetek Atalante (2:1). V tej sezoni je v serie A prispeval že štiri zadetke in podaje.

Tim Matavž: z Vitessejem bi moral v prvi nizozemski ligi v nedeljo gostovati v Rotterdamu pri tamkajšnji Sparti, a je bilo srečanje zaradi vremenskih razmer odpovedano. Odigrano bo v prvem mogočem rezervnem terminu.

Andraž Šporar: Arminia Bielefeld je v drugi nemški ligi v nedeljo izgubil na gostovanju pri Sandhausnu. Slovenski napadalec zaradi težav z zobmi ni kandidiral za srečanje.

Zadetek Kevina Kampla (Leipzig) proti Mainzu (pri 6:50):

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec Liga Tekma Podatki
Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 1. liga Huddersfield Town : Brighton Hove 2:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Rajko Rep (LASK) Avstrija, 1. liga LASK : Admira 2:1 Igral je od 64. minute.
Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Jesenskega dela sezone je konec.  
Robert Berić (Anderlecht) Belgija, 1. liga Anderlecht : Sporting Charleroi 1:3 Ni igral. Sedel je na klopi.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Oostende : Mechelen 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Nicolas Rajsel (Oostende) Belgija, 1. liga Oostende : Mechelen 0:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Dunav 2010 : Lokomotiv Plovdiv 2:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Rok Elsner (Željezničar Sarajevo) BiH, 1. liga Željezničar Sarajevo : Radnik Bijeljina 3:2 Igral je vso tekmo in prispeval podajo za drugi zadetek Željezničarja, ki si je z zmago zagotovil naslov jesenskega prvaka v BiH.
Ivica Guberac (Borac Banja Luka) BiH, 1. liga Borac Banja Luka : Široki Brijeg 2:1 Ni igral.
Emil Velić (Mladost Doboj) BiH, 1. liga Mladost Doboj : Krupa na Vrbasu 1:1 Branil je 60 minut.
Erik Janža (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : Ethnikos Achnas 0:0 Igral je vso tekmo.
Mitja Lotrič (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : Ethnikos Achnas 0:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
David Poljanec (Nea Salamis) Ciper, 1. liga Nea Salamis : Aris 2:0 Odigral je 78 minut.
Nermin Haljeta (FK Teplice) Češka, 1. liga Jesenski del sezone je končan.  
Milan Kocić (Bohemians) Češka, 1. liga Jesenski del sezone je končan.  
Gregor Sikošek (Silkeborg) Danska, 1. liga OB : Silkeborg 1:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Filip Valenčič (HJK Helsinki) Finska, 1. liga Prvenstva je konec.  
Denis Petrić (Guingamp) Francija, 1. liga Guingamp : Dijon 4:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Patrik Eler (Nancy) Francija, 2. liga Tours : Nancy 1:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Ivan Firer (Auxerre) Francija, 2. liga Auxerre : Chateauroux 1:2 Igral je od 82. minute.
Matic Kotnik (Panionios) Grčija, 1. liga Panionios : Platanias 2:1 Branil je vso tekmo.
Matic Črnic (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Slaven Belupo 2:0 V igro je vstopil v 69. minuti in v 87. minuti postavil končni rezultat 2:0. To je bil njegov prvi zadetek v tej sezoni. Dočakal ga je v osmem prvenstvenem nastopu.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Istra 1961 5:1 Igral je 72 minut.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Juventus : Inter 0:0 Igral je vseh 90 minut in bil z osmimi obrambami junak derbija.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Sassuolo : Crotone 2:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Siniša Anđelković (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Pro Vercelli 1:1 Igral je vso tekmo.
Erik Gliha (Avellino) Italija, 2. liga Cittadella : Avellino 2:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Empoli : Carpi 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Frosinone : Brescia 2:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Jan Mlakar (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Pro Vercelli 1:1 Igral je od 77. minute.
Leo Štulac (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Pro Vercelli 1:1 Igral je vso tekmo.
Miha Zajc (Empoli) Italija, 2. liga Empoli : Carpi 1:0 Igral je od 63. minute.
Armin Bačinović (Sambenedettese) Italija, 3. liga Albinoleffe : Sambenedettese 0:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Klubsko SP, četrtfinale Al-Jazira : Urawa Reds 1:0 Igral je od 76. minute.
Lucas Mario Horvat (Okzhetpes) Kazahstan, 1. liga Prvenstvo je končano.  
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Vasas : Ferencvaroš 0:2 Igral je vso tekmo.
Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga RB Leipzig : Mainz 2:2 Igral je vso tekmo in v 29. minuti z atraktivnim strelom zadel za 1:0. To je bil njegov prvi zadetek v dresu Leipziga.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Freiburg 3:4 Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Fortuna Düsseldorf : Nürnberg 0:2 Ni kandidiral za tekmo.
Nik Omladič (Greuther Fürth) Nemčija, 2. liga Greuther Fürth : Heidenheim 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi. Zaradi poškodbe podplata je odsoten z igrišč že več kot dva meseca.
Jovan Vidović (Meppen) Nemčija, 3. liga Meppen : Werder Bremen II 2:2 Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Twente : ADO Den Haag 2:3 Ni igral, sedel je na klopi.
Etien Velikonja (Willem II) Nizozemska, 1. liga Willem II : NAC Breda 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Haris Vučkić (Twente) Nizozemska, 1. liga Twente : ADO Den Haag 2:3 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Roy Rudonja (RKC Waalwijk) Nizozemska, 2. liga Fortuna Sittard : RKC Waalwijk 6:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Slobodan Vuk (Tromsö) Norveška, 1. liga Sezona je končana.  
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Lechia Gdansk 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Goran Cvijanović (Korona Kielce) Poljska, 1. liga Korona Kielce : Arka Gdynia 0:3 Igral je vso tekmo.
Matic Fink (Cracovia Krakov) Poljska, 1. liga Lech Poznan : Cracovia Krakov 1:0 Igral je vso tekmo in v 90. minuti prejel rumeni karton.
Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga Slask Vroclav : Piast Gliwice 2:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Slask Vroclav : Piast Gliwice 2:2 Igral je vso tekmo.
Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok) Poljska, 1. liga Sandecja Nowy Sacz : Jagiellonia Bialystok 0:1 Igral je vso tekmo.
Saša Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Slask Vroclav : Piast Gliwice 2:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Djermanović (Stal Mielec) Poljska, 2. liga Jesenskega dela je konec.  
Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Jesenskega dela je konec.  
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Jesenskega dela je konec.  
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Ural : Arsenal Tula 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Matija Boben (Rostov) Rusija,1. liga Rostov : Ufa 1:0 Ni igral, sedel je na klopi.
Žan Majer (Rostov) Rusija, 1. liga Rostov : Ufa 1:0 Ni igral, sedel je na klopi.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 2. liga Jesenskega dela je konec.  
Matej Pučko (Oviedo) Španija, 2. liga Oviedo : Osasuna 1:0 .Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Lausanne Sport 1:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 1. liga Zürich : Luzern 1:2 Ni igral, sedel je na klopi.
Kenan Fatkić (Chiasso) Švica, 2. liga Chiasso : Vaduz 0:1 Igral je vso tekmo.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Will 2:1 Igral je vso tekmo.
Dalibor Stevanović (Servette) Švica, 2. liga Wohlen - Servette, dvoboj je bil odpovedan  
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Genclerbirligi 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Andraž Struna (New York City) ZDA, 1. liga Sezone je konec.  
Ne spreglejte