Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
21.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

Luka Elsner Slaviša Stojanović Matjaž Kek Jan Oblak Jan Oblak Andraž Šporar Tim Matavž legionarji Benjamin Verbič Miha Mevlja Kevin Kampl Samir Handanović Josip Iličić Jasmin Kurtić Dejan Djermanović Goran Cvijanović Gregor Balažic

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 21.00

6 let, 5 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Kaj se dogaja z Rijeko? Matjaž Kek je spet izgubil.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Kako gre slovenskim nogometašem in trenerjem na delu v tujini? Matjaž Kek je z Rijeko na Hrvaškem doživel nov poraz, Slaviša Stojanović je popeljal Rigo v Evropo, Luka Elsner je prekinil niz nepremagljivosti na Cipru. Med strelce so se vpisali Gregor Balažic, Goran Cvijanović (oba dvakrat), Matic Fink, Dejan Djermanović in Andraž Struna. Pirančan je dosegel strelski prvenec v ZDA, a izpadel v končnici.

Matjaža Keka po enajstem porazu na klopi Rijeke v tej sezoni verjetno boli glava. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matjaža Keka po enajstem porazu na klopi Rijeke v tej sezoni verjetno boli glava. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski trenerji, ki delajo v tujini:

Luka Elsner: S Pafosom je v nedeljo pri branilcu naslova Apoel, ki je v ligi prvakov prekrižal načrte nemškemu velikanu Borussii Dortmund, doživel hud poraz. Izgubil je z 0:4. Zanimivo, pred tem nekdanji trener Olimpije in Domžal na Cipru ni izgubil osem tekem zapored. Kljub porazu ostaja na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice.

Matjaž Kek: Rijeka je v globoki krizi. Potem ko je sredi tedna v ligi Europa doma izgubila proti dunajski Austrii z 1:4, je v nedeljo gostovala v Zagrebu pri Lokomotivi in klonila z 0:1. To je bil že četrti prvenstveni poraz v nizu hrvaških prvakov, ki je le dokaz tega, da je na Reki nekaj hudo narobe. Mariborčan, ki je pred tem na klopi Rijeke izgubljal zelo redko, je v tej sezoni zdaj že pri enajstih porazih v vseh tekmovanjih. 

Slaviša Stojanović: V Latviji se je končala letošnja prvenstvena sezona. Nekdanji slovenski selektor je pred tremi meseci prevzel Rigo in jo na lestvici povzdignil do končnega tretjega mesta, s katerim je uresničil cilj in mladi klub iz latvijske prestolnice popeljal v Evropo. Tamkajšnja krovna zveza je Ljubljančana, ki je z Rigo zaigral tudi v finalu pokalnega tekmovanja, izbrala za najboljšega trenerja v mesecu oktobru. Stojanović, ki na delu v Latviji ni bil vedno zadovoljen s sodniškimi odločitvami, je z Rigo osvojil najboljši rezultat v klubski zgodovini. Za prvakom Spartaksom je zaostal devet točk.

Jan Oblak z Atleticom v španskem prvenstvu ostaja neporažen. V 11 nastopih je prejel le šest zadetkov. | Foto: Getty Images Jan Oblak z Atleticom v španskem prvenstvu ostaja neporažen. V 11 nastopih je prejel le šest zadetkov. Foto: Getty Images

Slovenski reprezentanti v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Benevento je v prvi italijanski ligi postavil rekord in postal ekipa z največjim nizom porazov na začetku sezone v najboljši italijanski ligi. V nedeljo je namreč izgubil v Torinu proti Juventusu z 1:2, kar je bil njegov dvanajsti poraz v nizu na 12 tekmah. Slovenski vratar je tekmo spremljal s klopi.

Jan Koprivec: Pred nedeljo je v vratih Pafosa v prvi ciprski ligi na devetih tekmah prejel le šest golov, tokrat je na eni tekmi prejel kar štiri. S Pafosom je v gosteh pri Apoelu iz Nikozije izgubil z 0:4.

Jan Oblak: Atletico Madrid, ki je med tednom doživel novo evropsko razočaranje in je po domačem remiju proti azerbajdžanskemu Qarabagu zelo blizu izpada iz lige prvakov, si je delno zacelil rane v španskem prvenstvu, v katerem je še neporažen. V soboto je v gosteh premagal Deportivo z 1:0. Škofjeločan, ki je branil vso tekmo, je prispeval dve obrambi, v španskem prvenstvu pa je na enajstih tekmah do zdaj prejel le šest golov.

Bojan Jokić se je v Rusiji izkazal s podajo, a je z Ufo izgubil. | Foto: Getty Images Bojan Jokić se je v Rusiji izkazal s podajo, a je z Ufo izgubil. Foto: Getty Images

Branilci:

Boštjan Cesar: Ni ga bilo niti na klopi Chieva, ki je v nedeljo ustavil vodilni Napoli v prvi italijanski ligi in z njim v Veroni remiziral brez zadetkov.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution je končal redni del sezone, po katerem se ni uvrstil v končnico. Prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi MLS, je lahko s prvo sezono v ZDA zelo zadovoljen. Navijači njegovega kluba so ga izbrali za najboljšega posameznika sezone.

Bojan Jokić: Z Ufo je v nedeljo v ruski premier ligi gostoval pri tekmecu Maribora v ligi prvakov, moskovskem Spartaku, in izgubil z 1:3. V deseti minuti tekme je podal za vodstvo gostov, ki pa ni zdržalo dolgo. Moskovčani so potem zabili tri gole in pričakovano zmagali. Igral je vso tekmo.

Miha Mevlja: Z Zenitom v ruski premier ligi še petič zapored ni zmagal. Tokrat je v nedeljo brez zadetkov remiziral v gosteh pri Rubinu Kazanu. Igral je 67 minut.

Aljaž Struna: Palermo je na drugem mestu v drugi italijanski ligi in na dobri poti, da se spet vrne med elito. V petek je na gostovanju pri Pescari osvojil točko (2:2). Pirančan je odigral vso tekmo.

Miral Samardžić: Anži Mahačkala je v ruski premier ligi v nedeljo z 2:1 zmagal pri Amkarju. Jeseničan je igral od prve do zadnje minute.

Nejc Skubic: S Konyasporom je v prvi turški ligi v nedeljo z 1:2 izgubil v gosteh pri Sivasporju. Igral je vso tekmo in v osmi minuti z enajstih metrov Konyaspor popeljal v vodstvo z 1.0.

Valter Birsa v akciji na tekmi med Chievom in Napolijem. | Foto: Getty Images Valter Birsa v akciji na tekmi med Chievom in Napolijem. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: S Chievom je v nedeljo v prvi italijanski ligi brez zadetkov remiziral proti Napoliju v Veroni. Odigral je 62 minut.

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi v soboto doma premagal Toulouse z 2:1. Štajerec se je povsem ustalil v postavi Nantesa. Odigral je vso tekmo, v 40. minuti pa je prejel rumeni karton.

Jasmin Kurtić: Z Atalanto je v prvi italijanski ligi v nedeljo doma remiziral proti Spalu. Tokrat je tekmo začel na klopi, saj je na igrišče vstopil v 63. minuti.

Jan Repas: S Caenom je v prvi francoski ligi v nedeljo doživel polom in v gosteh pri Marseillu izgubil z 0:5. Spet je igral od prve minute in na igrišču zdržal 65 minut.

Rajko Rotman: Götzepe je v prvi turški ligi v nedeljo gostil Bešiktaš, ki letos navdušuje v ligi prvakov, in izgubil z 1:3. Tokrat ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi.

Benjamin Verbič: V dresu Köbenhavna se je v četrtek z dvema goloma izkazal pri zmagi v ligi Europa. Zdaj je že pri desetih golih za danskega prvaka v vseh tekmovanjih v tej sezoni. Žal novega ni mogel doseči v nedeljo, ko je Köbenhavn svojim navijačem pričaral novo prvenstveno razočaranje in doma izgubil proti Brondbyju z 0:1. Vojničan je bil namreč v prejšnjem krogu izključen.

Tim Matavž na tekmi med Vitessejem in PEC Zwollejem. | Foto: Getty Images Tim Matavž na tekmi med Vitessejem in PEC Zwollejem. Foto: Getty Images

Napadalci:

Roman Bezjak: Darmstadt je v drugi nemški ligi v soboto remiziral pri Eintrachtu Braunschweigu (2:2), Korošec pričakovano ni kandidiral za srečanje. Trener mu ne namenja priložnosti, tako da je nekdanji napadalec Celja vedno bližje selitvi v zimskem prestopnem roku.

Josip Iličić: Pred nedeljsko tekmo proti Spalu v prvi italijanski ligi je začutil težave v mišici, zato ni igral. Atalanta je doma remizirala z 1:1.

Tim Matavž: V nedeljo je z Vitessejem v prvi nizozemski ligi remiziral z 0:0 proti PEC Zwolle. Igral je od prve do zadnje minute.

Andraž Šporar: Pri nemškem drugoligašu Arminii Bielefeld je zgladil nesporazume s trenerjem in se v nedeljo vrnil na igrišče. Bil je v začetni enajsterici na gostovanju pri Erzgebirge Aueju. Tekma se je končala z remijem 1:1. Na igrišču je bil do 72. minute. Ko je odšel na klop, je njegova ekipa zaostajala z 0:1.

Na seznamu reprezentantov so nogometaši, ki jih je na svoj zadnji seznam pred odhodom iz reprezentance uvrstil zdaj že nekdanji selektor Slovenije Srečko Katanec za oktobrski tekmi proti Angliji v Londonu in Škotski v Ljubljani.

Zadetka Gregorja Balažica pri 0:51 in 3:20:

Zadetek Andraža Strune:

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec Liga Tekma Podatki
Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 1. liga Huddersfield Town : WBA 1:0 Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Rajko Rep (LASK) Avstrija, 1. liga Altach : LASK 2:4 Ni kandidiral za tekmo.
Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Wiener Neustadt : Wacker Innsbruck 0:1 Odigral je 65 minut.
Robert Berić (Anderlecht) Belgija, 1. liga Anderlecht : Club Brügge 0:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Mechelen : Kortrijk 2:0 Odigral je vso tekmo.
Nicolas Rajsel (Oostende) Belgija, 1. liga Oostende : Zulte-Waregem 4:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Levski Sofija : Lokomotiv Plovdiv 1:0 Odigral je vso tekmo in v 90. minuti prejel rumeni karton.
Ivica Guberac (Borac Banja Luka) BiH, 1. liga Mladost Doboj : Borac Banja Luka 2:1 V igro je vstopil v 63. minuti.
Emil Velić (Mladost Doboj) BiH, 1. liga Mladost Doboj : Borac Banja Luka 2:1 Branil je vso tekmo.
Erik Janža (Pafos) Ciper, 1. liga APOEL Nikozija : Pafos 4:0 Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.
Mitja Lotrič (Pafos) Ciper, 1. liga APOEL Nikozija : Pafos 4:0 Igral je od 58. minute.
David Poljanec (Nea Salamis) Ciper, 1. liga Nea Salamis : Ermis Aradippou 1:1 Igral je v drugem polčasu.
Nermin Haljeta (FK Teplice) Češka, 1. liga Teplice : Slovacko 3:0 Ni kandidiral za tekmo.
Milan Kocić (Bohemians) Češka, 1. liga Bohemians : Sigma Olomouc 1:1 Odigral je vso tekmo.
Gregor Sikošek (Silkeborg) Danska, 1. liga Silkeborg : Horsens 2:2 Odigral je vso tekmo.
Filip Valenčič (HJK Helsinki) Finska, 1. liga Konec prvenstva.  
Denis Petrić (Guingamp) Francija, 1. liga Monaco : Guingamp 6:0 Ni kandidiral za tekmo.
Patrik Eler (Nancy) Francija, 2. liga Nancy : Lens 1:1 Ni kandidiral za tekmo.
Ivan Firer (Auxerre) Francija, 2. liga Auxerre : Ajaccio 0:1 Odigral je 68 minut.
Matic Kotnik (Panionios) Grčija, 1. liga Atromitos : Panionios 0:0 Branil je vso tekmo.
Matic Črnic (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Lokomotiva Zagreb : Rijeka 1:0 Igral je od 71. minute.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Slaven Belupo : Dinamo Zagreb 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Inter : Torino 1:1 Branil je vso tekmo.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Bologna : Crotone 2:3 Ni kandidiral za tekmo.
Siniša Anđelković (Venezia) Italija, 2. liga Brescia : Venezia 1:2 Igral je 86 minut.
Erik Gliha (Avellino) Italija, 2. liga Perugia : Avellino 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Carpi : Ascoli 4:2 Ni kandidiral za tekmo.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Frosinone : Parma 2:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Jan Mlakar (Venezia) Italija, 2. liga Brescia : Venezia 1:2 V igro je vstopil v 86. minuti.
Leo Štulac (Venezia) Italija, 2. liga Brescia : Venezia 1:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Miha Zajc (Empoli) Italija, 2. liga Empoli : Spezia 1:1 Igral je od 80. minute.
Armin Bačinović (Sambenedettese) Italija, 3. liga Vicenza : Sambenedettese 2:1 Igral je od 75. minute.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Kashima Antlers : Urawa Reds 1:0 Igral je od 74. minute.
Lucas Mario Horvat (Okzhetpes) Kazahstan, 1. liga Ordabasy Shymkent :  Okzhetpes 3:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Ferencvaroš : Debrecen 2:1 Odigral je vso tekmo.
Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga RB Leipzig : Hannover 2:1 V igro je vstopil v 90. minuti, ko je zamenjal strelca zmagovitega zadetka Tima Wernerja.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Hoffenheim 0:3 Igral je vso tekmo.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Ingolstadt 1:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Nik Omladič (Greuther Fürth) Nemčija, 2. liga Jahn Regensburg : Greuther Fürth 3:2 Ni kandidiral za tekmo.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga PSV Eindhoven : Twente 4:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Etien Velikonja (Willem II) Nizozemska, 1. liga AZ Alkmaar : Willem II 3:2 Odigral je 33 minut, nato pa zaradi poškodbe zapustil igro.
Dalibor Volaš (Sparta Rotterdam) Nizozemska, 1. liga Sparta Rotterdam : Heerenveen 0:0 Ni kandidiral za tekmo.
Haris Vučkić (Twente) Nizozemska, 1. liga PSV Eindhoven : Twente 4:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Roy Rudonja (RKC Waalwijk) Nizozemska, 2. liga Maastricht : RKC Waalwijk 0:0 Ni kandidiral za tekmo.
Slobodan Vuk (Tromsö) Norveška, 1. liga Sogndal : Tromso 0:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Lech Poznan 3:1 Odigral je vso tekmo.
Goran Cvijanović (Korona Kielce) Poljska, 1. liga Korona Kielce : Slask Vroclav 3:0 Odigral je vso tekmo in dosegel dva zadetka. Prvega v 26. minuti z bele točke, drugega v 72. minuti. V tej sezoni je v poljskem prvenstvu dosegel že štiri zadetke, Korona pa je na visokem drugem mestu. Prvič, odkar igra na Poljskem, je na eni tekmi dosegel dva gola. Nazadnje mu je to uspelo aprila 2014 v dresu Maribora.
Matic Fink (Cracovia Krakov) Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Cracovia Krakov 1:2 Igral je vso tekmo in v 48. minuti dosegel zmagoviti gol.
Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga Korona Kielce : Slask Vroclav 3:0 Ni kandidiral za tekmo.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Termalica Nieciecza : Piast Gliwice 2:1 Igral je vso tekmo.
Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok) Poljska, 1. liga Wisla Plock : Jagiellonia Bialystok 1:2 Odigral je vso tekmo.
Saša Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Termalica Nieciecza : Piast Gliwice 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Djermanović (Stal Mielec) Poljska, 2. liga Stal Mielec : Stomil Olsztyn 1:3 Odigral je vso tekmo in se v 14. minuti vpisal med strelce. Dosegel je zadetek za 1:0. To je bil njegov peti gol v tej sezoni.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Ural : Dinamo Moskva 2:2 Odigral je vso tekmo in dosegel dva zadetka. Prvega za 1:0 po strelu z glavo v 17. minuti, drugega z nogo v prvi minuti sodnikovega podaljška za 2:2. To je bil strelski prvenec Prekmurca na delu v Rusiji. Nazadnje je vsaj dva zadetka v sezoni dosegel v sezoni 2014/15, ko je nosil dres ukrajinskega Karpatyja.
Matija Boben (Rostov) Rusija,1. liga Akhmat : Rostov 1:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Žan Majer (Rostov) Rusija, 1. liga Akhmat : Rostov 1:0 Odigral je vso tekmo.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 2. liga Baltika : Orenburg 0:1 Odigral je 85 minut.
Matej Pučko (Oviedo) Španija, 2. liga Oviedo : Lugo 3:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Thun : Lugano 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 1. liga Sion : Zürich 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Kenan Fatkić (Chiasso) Švica, 2. liga Wil : Chiasso 2:3 Odigral je vso tekmo.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Xamax 1:2 Odigral je vso tekmo.
Dalibor Stevanović (Servette) Švica, 2. liga Servette : Winterthur 1:1 Odigral je vso tekmo.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Karabukspor 2:1 Ni kandidiral za tekmo.
Andraž Struna (New York City) ZDA, 1. liga, končnica New York City : Columbus Crew 2:0 New York City je v drugi tekmi prvega kroga končnice lige MLS Columbus doma premagal z 2:0. Končni izid je v 53. minuti z golom postavil prav slovenski branilec, ki je bil na igrišču 82 minut. Po tekmi ni mogel biti zadovoljen, prvo tekmo je namreč izgubil z 1:4 in izpadel.
Ne spreglejte